Facebook Pixel «Είμαστε νέοι και ‘πεινασμένοι’ για τίτλο!»
Μπάσκετ
| 2011-05-02 15:29:00

«Είμαστε νέοι και ‘πεινασμένοι’ για τίτλο!»

«Είμαστε νέοι και ‘πεινασμένοι’ για τίτλο!»

Πεινασμένοι για την κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα είναι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Κάρλος Σουάρεθ.

«Είμαστε νέοι, ‘πεινασμένοι’ και δεν έχουμε κατακτήσει τόσους τίτλους όπως κάποιοι άλλοι παίκτες, για παράδειγμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα», είπε αρχικά ο φόργουορντ της «βασίλισσας» και πρόσθεσε: «Είναι σπουδαίο που προκριθήκαμε. Η Ρεάλ είχε να περάσει 15 χρόνια σε φάιναλ φορ. Δεν περίμενα να παίξω τόσο σύντομα σε ένα φάιναλ φορ με τη Ρεάλ, αλλά τα καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Στη συνέχεια, ανέλυσε πώς η ομάδα του ξεπέρασε τις δυσκολίες και έφτασε ως τη Βαρκελώνη: «Είμαστε νεανική ομάδα και δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία. Είχαμε κάποιες στιγμές μέσα στη χρονιά, που δεν παίξαμε καλά. Αλλά βελτιώθηκε στη φάση των ‘16’. Το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν λίγο πάθος παραπάνω και μας το έδωσαν οι φίλαθλοί μας με τη στήριξή τους. Είχαν υπομονή και δικαιώθηκαν με τα καλά αποτελέσματα που δεν άργησαν να έρθουν. Προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ παίζοντας πολύ καλά ως ομάδα. Αν θέλαμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση, θα έπρεπε να γίνουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. θα έπρεπε να παίξουμε με την ίδια ένταση σε όλους τους αγώνες, όχι μόνο εντός έδρας. Όταν καταφέραμε να κοντρολάρουμε την απόδοσή μας, πετύχαμε και τα αποτελέσματα που θέλαμε».

Οσο για το μυστικό της επιτυχίας απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα, ανέφερε: «Η Μακάμπι έχει πολύ σημαντικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Θα ήθελα να ξεχωρίσω τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Τζέρεμι Πάργκο ως τους καλύτερους παίκτες της. Θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Έκαναν πολύ καλή πορεία στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Εμείς δεν έχουμε τη δική τους εμπειρία, αλλά θεωρώ πως θα καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο να τους κερδίσουμε».

Σχετικά με την εμπειρία συμμετοχής σε φάιναλ φορ μόλις δύο παικτών της Ρεάλ (σ.σ. Πριτζιόνι, Βιδάλ), ο Σουάρεθ δήλωσε: «Όταν παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η πίεση είναι πάντοτε αυξημένη, σε κάθε αγώνα. Έχουμε μάθει να παίζουμε με αυτή, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πράγματι, μόνο δύο παίκτες μας έχουν εμπειρία φάιναλ φορ κι αυτό είναι ακόμα ένα κίνητρο για εμάς. Είμαστε νέοι, "πεινασμένοι" και δεν έχουμε κατακτήσει τόσους τίτλους όπως κάποιοι άλλοι παίκτες, για παράδειγμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ξεχωριστό κίνητρο που έχει η Ρεάλ, τόνισε: «Οι φίλαθλοί μας είναι ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούν να μας δουν να παίζουμε στη Βαρκελώνη, ύστερα από 15 χρόνια που είχαμε να προκριθούμε σε φάιναλ φορ. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δούμε ένα παιχνίδι τη φορά. Προκριθήκαμε, παρότι ήμασταν από τις νεότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα και σίγουρα η νεότερη στο φάιναλ φορ. Οι φίλαθλοί μας πιστεύουν πως η ομάδα έχει πολύ μέλλον και θα διεκδικεί τίτλους για πολλά χρόνια ακόμα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags