Facebook Pixel "Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν ο Θεός γελάει"
| 2011-05-03 10:59:00

"Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν ο Θεός γελάει"

"Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν ο Θεός γελάει"

Ο Γιώργος Σπανουδάκης αρθρογραφεί στην "Εξέδρα" για τα σχέδια επί χάρτου που κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, χωρίς να υπολογίζουν τον... Θεό του ποδοσφαίρου.

Λένε ότι όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν ο Θεός γελάει... Ε, στον Παναθηναϊκό κάνουν σχέδια επί χάρτου, δίχως να έχουν στο μυαλό τους, την αντίδραση του... Θεού του ποδοσφαίρου. Και εν προκειμένου η υπέρτατη δύναμη δεν είναι άλλη από την κόντρα με τον «αιώνιο αντίπαλο»!

Διότι όσο και εάν αντιπαθούν οι μεν τους δε και οι δε τους μεν, μαζί δεν κάνουνε, αλλά χώρια δεν μπορούνε! Στο μυαλό των Πρασίνων είναι διάφορα σχέδια. Όπως περικοπές, ψαλίδισμα συμβολαίων, αλλά και πωλήσεις και εδώ έρχεται ο ποδοσφαιρικός Θεός και βάζει τις δικές του παραδοχές.

Διότι η ΠΑΕ μπορεί να θέλει να ψαλιδίσει τα συμβόλαια, αλλά όπως είπε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στο τελευταίο Δ.Σ. τα haircut είναι δύσκολο να γίνουν. Πολύ απλά γιατί κανένας ποδοσφαιριστής δεν κατεβάζει τις αποδοχές του, για την ψυχή της μάνας του. Συγχρόνως στην ΠΑΕ μπορεί να περιμένουν ορδές μνηστήρων για τους παίκτες, που έχουν για πούλημα ή για... ξεπούλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστούν! Αφενός γιατί ο Παναθηναϊκός έχει φροντίσει να απαξιώσει το έμψυχο δυναμικό του, με όλες τις αναφορές των μετόχων – μελών του Δ.Σ., αφετέρου γιατί αυτό μας έδειξαν τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια!

Αλλωστε όταν μια ΠΑΕ δημοσιοποιεί ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, θα είναι παράδοξο να βρει καλές προτάσεις, που υπό άλλες συνθήκες θα προέκυπταν...

Οι Πράσινοι μπορεί να θεωρούν «σιγουράκι» ακόμη και τις αποδεσμεύσεις, αλλά και γι’ αυτό ο... Θεός μάλλον έχει πιάσει από τώρα την κοιλιά του από τα γέλια. Διότι κανείς δεν πετάει το συμβόλαιό του, για να διευκολύνει μια ομάδα που τον διώχνει. Εάν και εφόσον βρει ομάδα, τότε μπορεί να σου κάνει το χατήρι.

Πάνω απ’ όλα όμως στον Παναθηναϊκό λογαριάζουν δίχως την πίεση που θα τους ασκηθεί από τον Ολυμπιακό. Διότι εάν οι ερυθρόλευκοι επιλέξουν να κινηθούν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, οι Πράσινοι δεν μπορούν να κάνουν τους... Κινέζους. Και εάν το κάνουν σε διοικητικό επίπεδο, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα το κάνει ο απλός κόσμος.

Ο κόσμος που σήμερα μπορεί να λεει «οκ. να κάνουμε λιτότητα», μόλις δει τους... απέναντι να κάνουν μεταγραφές, θα αλλάξει άρδην συμπεριφορά.

Στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι μπορεί ν’ αντιλαμβάνονται την ανάγκη περικοπών, αλλά όταν η κουβέντα φτάνει στην αγαπημένη τους ομάδα, σε αυτό που θέλουν να τους δίνει στιγμές χαράς, τότε δεν κοιτούν μόνο την καμπούρα τους, αλλά και την καμπούρα του απέναντι.

Είπαμε όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελάει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags