Facebook Pixel "Πρέπει να ξεγελάς τους παίκτες σου... "
Άλλα Σπορ
| 2011-05-03 12:21:00

"Πρέπει να ξεγελάς τους παίκτες σου... "

"Πρέπει να ξεγελάς τους παίκτες σου... "

Στα... τρικ που έπρεπε να κάνει στη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου οι παίκτες του να ξεχνούν ότι είναι απλήρωτοι, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" μίλησε στο "NovaSportFM":

Για το γεγονός ότι οι παίκτες και ο ίδιος είναι απλήρωτοι:
«Είναι πολύ δύσκολο. Το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να …ξεγελάσει τους παίκτες του, να τους πείσει να κλείσουν έξω τα προβλήματα. Και ο ίδιος, όμως, πρέπει να κλείσει έξω τα προβλήματα. Δεν είναι όμως εύκολο. Ο αθλητισμός δεν είναι μια δουλειά στο γραφείο, να παίρνει τηλέφωνα. Απαιτεί ψυχή και αυτή πρέπει να βγαίνει και η ρημάδα βγαίνει πιο δύσκολα αν υπάρχουν προβλήματα».

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ:
«Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει αποδειχθεί ότι το πλεονέκτημα δεν μετράει στα πλέι οφ».

Για το τι λείπει από το άθλημα:
«Υποδομές. Να υπάρχει μια πάρα πολύ καλή βάση. Τα γήπεδα είναι ένα θέμα της Πολιτείας. Εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε πιο άμεσα μετά παιδάκια, με τα σχολεία. Με την ποσότητα θα βγει και η ποιότητα. Από τους νέους θα προκύψουν παίκτες που θα πλαισιώσουν του συλλόγους και της Εθνική».

Για το ποιος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του:
«Πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι που είναι επαγγελματίες,. Να βρουν ποιος και τι φταίει. Στις γυναίκες είναι το πρώτο άθλημα, σε Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα. Ας δούμε πόσα κοριτσάκια ασχολούνται με το βόλεϊ, είναι πάρα πολλά. Στους άνδρες, από την άλλη, είναι τρίτο άθλημα».

Για το τι θέλει για την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό:
«Μια σωστή οργάνωση. Αν την έχει και τα οικονομικά θα μπουν σε μια σειρά και οι παίκτες θα έχουν μια ασφάλεια. Κανένας αθλητής δεν ξεκινάει με το σκεπτικό ότι θα γίνει πλούσιος. Το αγαπάει αυτό που κάνει και γι αυτό είμαστε και ακόμα εδώ, στην ομάδα. Βασικό είναι να παίρνουν αυτά που δικαιούνται».

Για τον ποιον παίκτη ξεχωρίζει:
«Όλοι οι παίκτες είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Αν δείτε πόσο τους ταλαιπωρώ όλους στην προπόνηση θα καταλάβετε τι τραβάνε».

Για το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ:
«Το επίπεδο έχει πέσει. Δεν είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Ο ανταγωνισμός μετράει. Αν υπάρχει ανταγωνισμός φτιάχνει και το επίπεδο. Πολλά παιδιά, Έλληνες παίκτες βγαίνουν και έχουν τις ικανότητες να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα, ωστόσο, περισσότερες ομάδες από την περιφέρεια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags