03/05/11 - 14:47

"Εμείς τα λέγαμε!"

Τόσες και τόσες... δηλώσεις κατά της βίας έχει κάνει η ΠΑΕ ΑΕΚ και ξαφνικά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Για αυτό εξέδωσαν ανακοίνωση, για να τις υπενθυμίσουν!

"Εμείς τα λέγαμε!"
50.683views 0shares

Οι "κιτρινόμαυροι" συγκέντρωσαν όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει από την πλευρά τους το τελευταίο διάστημα, λες και αυτό ήταν που έλειπε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα...

Αν προχωρήσουν, μάλιστα, σε αντίστοιχες κινήσεις οι υπόλοιπες ΠΑΕ, δεν αποκλείεται το ζήτημα να λυθεί οριστικά. Λίγο πριν γυρίσουν πλευρό...

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Μετά τα γεγονότα του τελικού Κυπέλλου όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιδόθηκαν σε νέες συναντήσεις προκειμένου να παρθούν μέτρα καταστολής της βίας. Μια θλιβερή πραγματικότητα που ταλανίζει το χώρο μας και ζημιωμένοι βγαίνουμε όλοι ανεξαιρέτως.

Συζητείται μάλιστα το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις από την Ελληνική Πολιτεία. Μια απόφαση που αν ισχύσει θα ευνοήσει και πάλι τις αυτόνομες οικονομικά ΠΑΕ, θα απαξιώσει το ποδόσφαιρο ως εμπορικό προϊόν και θα στερήσει και από το κράτος φορολογικά έσοδα που θα μπορούσε να έχει και τα οποία, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, θα μπορούσαν να είναι υπερπολλαπλάσια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ υπενθυμίζει τις παρεμβάσεις που έκανε μέσω του Προέδρου της, κ. Σταύρου Αδαμίδη, για τα θέματα βίας από την αρχή της σεζόν. Αρκετές φορές η Διοίκηση αντιμετωπίστηκε σαν «περαστική και γραφική», οι προτάσεις της αγνοήθηκαν, ενώ κατηγορήθηκε ότι απαξιώνει το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν.

02/08/2011 : μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη
Εκφράσαμε ως ΠΑΕ ΑΕΚ τη συμπαράστασή μας στην Πολιτεία, την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μας ζητηθεί στο πλαίσιο που επιτρέπει ο Νόμος και τις διευκολύνσεις που θα παρέχουμε σε αυτήν στην προσπάθεια καταστολής της βίας.

12/11/2011 : σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο NovaΣΠΟΡ FM
«To ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση. Ή προχωράμε και καθαρίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή παραμένουμε στην ίδια κατάσταση».

21/02/2011 : σε επικοινωνία με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή
Αποστολή υπομνήματος με την πρόταση για προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

25/02/2011 : μετά από Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας
«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τελεί υπό κρίση. Η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές».

26/02/2011 : σε άρθρο στον Κόσμο του Επενδυτή για το θέμα της βίας
«Χρόνια ακούμε για το θέμα της βίας στα γήπεδα, προτάσεις για την καταπολέμησή της αλλά αποτέλεσμα δε βλέπουμε. Υπάρχει ατιμωρησία. Κατακρίνουμε δημόσια ακραίες συμπεριφορές μόνο στα λόγια και από πράξεις τίποτα.
Θα πρέπει να γίνει μιας και δια παντός ένας σοβαρός και συγκεκριμένος καταμερισμός ευθυνών μεταξύ Πολιτείας, Αστυνομίας και ΠΑΕ, ώστε να αποδίδονται και οι ευθύνες εκεί που αναλογούν».

11/03/2011 : Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων
Με επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας αναφερθήκαμε στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας και διαφθοράς που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν απαξιώσει πλήρως. Ζητήσαμε την άμεση και προσωπική παρέμβασή του στην κατεύθυνση της ουσιαστικής εμπλοκής της Πολιτείας προκειμένου να καθαριστεί ο κόπρος του Αυγεία.
Ένας χώρος που όζει, όπου λαθροβιούν παρασιτικά και κακοποιά στοιχεία, υπό την πλήρη αδυναμία των θεσμικών ποδοσφαιρικών οργάνων να αντιδράσουν αφού «έτσι λειτουργεί το σύστημα».
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει λάβει καμία απάντηση στην επιστολή της.

12/03/2011 : Τηλεοπτική παρέμβαση στη ΝΕΤ
«Η θέση της ΑΕΚ είναι σταθερή. Από την αρχή την είχαμε επικοινωνήσει σε όλο τον κόσμο με δημόσιες τοποθετήσεις μας. Ο παρεμβατικός ρόλος μας αντιμετωπιζόταν από διαφόρους με ειρωνικά σχόλια τότε. Τώρα δυστυχώς έχουμε χαρακτηριστεί μάντεις κακών. Έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλάνα κακοποιών. Χρειάζονται βαθιές τομές και δύσκολες αποφάσεις που φτάνουν στα όρια της αυτοτιμωρίας για να βγει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο».

13/03/2011 : Συνέντευξη στο Έθνος
«Είμαι απόλυτα έτοιμος να μείνουμε εκτός Ευρώπης για 3 χρόνια γνωρίζοντας όμως ότι όλοι μας, ομάδες και Πολιτεία θα είμαστε πιστοί στον στόχο που θα βάλουμε. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλες χώρες (Αγγλία). Αφού πέτυχε εκεί μπορεί να πετύχει και εδώ. Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το θεωρούν τρίτης ταχύτητας».

Για πολλοστή φορά ζητάμε τη σύμπραξη όλων για ουσιαστικό διάλογο και άμεσες λύσεις, αν θέλουμε να μιλάμε για επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».