Facebook Pixel Ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι θέλουμε εκεί
Μπάσκετ
| 2011-05-03 16:37:00

Ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι θέλουμε εκεί

Ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι θέλουμε εκεί

Ο Δήμητρης Ιτούδης μέσω του blog του μίλαει για το Final Four της Βαρκελώνης και τον ξεκάθαρο στόχο του Παναθηναϊκού.

Aναλυτικά:

Γεια σας,

Ελπίζω να είστε όλοι καλά… Πάντα αυτό είναι το βασικό και το πρώτο σε κάθε μας κουβέντα. Εμείς είμαστε καλά έχοντας μπει στην τελική ευθεία της πορείας μας προς τη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά όχι για αγώνες πλέι οφ, αλλά για το φάιναλ φορ, που ήταν ένας από τους μεγάλους μας στόχους και φέτος, όπως κάθε χρονιά.

Ο πρώτος γύρος των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε για εμάς με το 2-0 επί του Περιστερίου. Και με έναν αγώνα που δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για εμάς. Αν δείτε όμως και τις άλλες ομάδες που έχουν φτάσει στο φάιναλ φορ, όλες είχαν δύσκολα απογεύματα. Εμείς και η Μακάμπι Τελ Αβίβ νικήσαμε στην παράταση, η Μοντεπάσκι Σιένα και η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκαν. Ως ένα σημείο είναι λογικό να μην υπάρχει η επιθυμητή συγκέντρωση, γιατί το μυαλό είναι στο φάιναλ φορ. Από την άλλη θα ήταν καταστροφικό και για εμάς να μπούμε στη διαδικασία ενός τρίτου αγώνα. Οπότε τέλος καλό, όλα καλά. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν σχέση με αυτούς του φάιναλ φορ, για το οποίο προσπαθήσαμε να δουλέψουμε όλη αυτή την εβδομάδα, έχοντας πάντα τον απόλυτο σεβασμό προς το Περιστέρι, τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες της ομάδας. Το μυαλό μας τώρα μπορούμε να πούμε κι επισήμως ότι είναι στο φάιναλ φορ.

Πάμε στη Βαρκελώνη έχοντας ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι θέλουμε να κάνουμε εκεί. Γνωρίζουμε και το έχουμε πει στους παίκτες μας από την πρώτη στιγμή, ότι οι ημιτελικοί είναι τελικοί. Αν δεν περάσεις από εκεί, δεν πας στον τελικό. Δεν είναι μια σειρά αγώνων. Είναι ένα παιχνίδι και τέλος. Έχουμε την εμπειρία να γνωρίζουμε πως σε ένα φάιναλ φορ μετράνε πολλά πράγματα και είναι βασικό να τα διαχειριστείς.

Είναι σημαντικό, όπως είχαμε πει και στα πλέι οφ να αφήσουμε το συναίσθημα απ’ έξω, να είσαι συγκεντρωμένος στο μπάσκετ. Θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη όσα συμβαίνουν γύρω από το φάιναλ φορ: events, κόσμος, φίλαθλοι, Τύπος… Να προσπαθήσεις να καθαρίσεις το «μηχανισμό» σου, να μην τα αφήσεις να σε επηρεάσουν και να σκέφτεσαι το πλάνο της ομάδας, ποιον έχεις να μαρκάρεις, πώς πρέπει να κινηθείς, τις βοήθειες που έχεις να δώσεις. Οπότε αφήνεις έξω το συναίσθημα και τον ενθουσιασμό και λειτουργείς μπασκετικά. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να το διδάξουμε αυτό και να το πούμε σε παίκτες που δεν έχουν ξαναπάει σε φάιναλ φορ.

Από τη μία μεριά είμαστε περήφανοι που ως ομάδα έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν βιώσει την εμπειρία ενός φάιναλ φορ, από την άλλη είμαστε περήφανοι και γιατί δίνουμε την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να πάνε για πρώτη φορά όπως ο Καλάθης, ο Τέπιτς, ο Καϊμακόγλου, ο Μπόγρης… Είναι σημαντικό να τους πουν οι άλλοι παίκτες, να τους μεταφέρουν την εμπειρία τους, να επιμείνουν στο ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι κάθε στιγμή.

Πολύ σημαντική είναι για εμάς και η γνώση ότι θα είστε και πάλι κοντά μας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση να πάρουμε περισσότερα εισιτήρια ως την τελευταία στιγμή, γιατί η παρουσία και η δική σας βοήθεια θα είναι καταλυτική. Από ότι είμαστε σε θέση να ξέρουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά των ανθρώπων της διοίκησης, με πολλά ταξίδια, προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερα εισιτήρια.

Όσοι θα καταφέρετε να βρεθείτε κοντά μας, αλλά και όσοι θα παρακολουθήσετε από την τηλεόραση τους αγώνες θα μας βοηθήσετε, έχοντας θετική ενέργεια και θετική αύρα. Πραγματικά σας θέλουμε όλους κοντά μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προκειμένου να μας μεταδώσετε όλη τη θετική σας σκέψη και την πίστη που έχετε πάντα σε αυτή την ομάδα.

Να είστε όλοι καλά και θα τα πούμε και πάλι σύντομα…

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags