Facebook Pixel «Απλώς δεν μπορούν!»
| 2011-01-06 14:05:00

«Απλώς δεν μπορούν!»

«Απλώς δεν μπορούν!»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει με καυστικό τρόπο για τη φετινή ΑΕΚ, τον Χιμένεθ και τον Μπλάνκο που δε δικαιούται αύξηση!

Το «σκωτσέζικο ντους» στο οποίο υποβάλλει η ΑΕΚ τους οπαδούς της από την αρχή της σεζόν συνεχίστηκε και χθες. Μετά το 4-0 επί της Λάρισας στο Κύπελλο, η «Ενωση» ήταν και πάλι άνευρη, προβλέψιμη και χωρίς ρυθμό, οπότε το 0-0 με αντίπαλο την Κέρκυρα ήρθε φυσιολογικά.

Ο Χιμένεθ κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθεί κατά πόσο αυτό που παρουσιάζει η ομάδα του, τρεις μήνες πια με τον ίδιο στο πάγκο, δικαιολογεί το να ζητάει η διοίκηση λεφτά από τον κόσμο για να το βλέπει! Η ομάδα, επί της ουσίας, όλο το διάστημα με τον Ισπανό στον πάγκο δεν έχει κάνει βήμα προόδου, αν κάποιος θέλει να είναι απαιτητικός από ένα σύλλογο με την ιστορία της ΑΕΚ. Αν θέλει να έχει βλέψεις η «Ενωση», οφείλει σύντομα να κάνει αποτίμηση πόσοι από αυτούς που διαθέτει στο ρόστερ πραγματικά μπορούν.

Οι υπόλοιποι καλό είναι να ειδοποιηθούν πως δεν κάνουν και να γίνει το καλοκαίρι ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Το ζητούμενο είναι αν η διοίκηση μπορεί να βάλει άλλα λεφτά και κυρίως ποια θα είναι η πολιτική της απέναντι στους παίκτες. Καλό είναι επίσης να κάνουμε κριτική επειδή δεν έχει κλείσει, για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Μπλάνκο, ωστόσο και ο Αργεντινός δεν έκανε χθες το παραμικρό για να πείσει πως αξίζει να δοθεί αύξηση στην πρόταση που του έχει γίνει.

Αλλά και πολλοί άλλοι από αυτούς που έπαιξαν δεν πείθουν πως δικαιούνται θέση σε ομάδα πρωταθλητισμού. Ο αργός τρόπος ανάπτυξης της ομάδας επίσης αποτελεί το μεγάλο της ντεζαβαντάζ. Οταν κάποια αντίπαλος σαν την Κέρκυρα, που είναι σωστά δουλεμένη από τον προηγούμενο προπονητή της, τον Μπάμπη Τεννέ, καταφέρει να κλειστεί σωστά, τότε οι πιθανότητες να σπάσεις αυτή την άμυνα ελαχιστοποιούνται.

Ο Μπάντοβιτς, που είναι πιο τολμηρός από τον Τεννέ, έχει προσαρμοστεί ήδη στην Κέρκυρα και ίσως να μην πίστευε κι αυτός πόσο εύκολα η ομάδα του πήρε το 0-0. Ωστόσο, ίσως θα χρειαζόταν και λίγο παραπάνω τόλμη για να διεκδικούσε τη νίκη, ειδικά από την ώρα που η ΑΕΚ άφηνε κενά στην άμυνά της όσο έμενε η ισοπαλία.

Το ότι η ΑΕΚ έκανε 16 τελικές προσπάθειες είναι μόνο ένα στατιστικό στοιχείο για όποιον δεν είδε το ματς. Οποιος το παρακολούθησε άνετα καταλάβαινε πως δύσκολα θα σκόραρε η «Ενωση» με τον τρόπο που προσπαθούσε. Καμία φαντασία, καμία ενέργεια υψηλού επιπέδου, παρά μόνο ατομικές σπασμωδικές προσπάθειες και κάποιες σέντρες που η άμυνα της Κέρκυρας αντιμετώπισε με σχετική ευκολία.

Αυτό το ματς ήταν το πρώτο φετινό της ΑΕΚ στην έδρα της που δεν σκόραρε και η ισοπαλία την αφήνει ακόμα πιο πίσω. Φυσικά σε μία χρονιά που όλα έχουν πάει στραβά, δεν περιμένει κανείς να έρθουν ξαφνικά όλα ανάποδα και να γίνονται μόνο νίκες. Αλλά το ανησυχητικό -που επιβεβαιώνει αυτή η χθεσινή ισοπαλία- φαίνεται να είναι η διαπίστωση πως η αληθινή εικόνα της ομάδας είναι αυτή και όχι η πλασματική των νικών στη Λάρισα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ ή στα ντέρμπι. Γιατί τελικά οι παίκτες δεν είναι ότι δεν προσπαθούν, απλώς δεν μπορούν. Και σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το πιο ενοχλητικό για τους οπαδούς της ΑΕΚ.

ΠΗΓΗ: Sportday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags