Facebook Pixel "Το μυαλό μας στη Σιένα"
Μπάσκετ
| 2011-05-04 11:07:00

"Το μυαλό μας στη Σιένα"

"Το μυαλό μας στη Σιένα"

Χαμηλούς τόνους κράτησε μία ακόμα φορά στις δηλώσεις του για το Φάιναλ Φορ ο Διαμαντίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το μυαλό του ίδιου και των συμπαικτών του βρίσκεται μόνο στο ματς της Παρασκευής. 

Ο Έλληνας γκαρντ έγραψε στο blog που διατηρεί με τον Θοδωρή Παπαλουκά και εκτός του αγωνιστικού αναφέρθηκε στην καμπάνια "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ" αλλά και στα παιδιά της "Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό του Νομού Καστοριάς".

Αναλυτικά:

«Γεια χαρά σε όλους,

Η αντίστροφη μέτρηση πλέον έχει ξεκινήσει και σε λίγες ώρες θα βρισκόμαστε επί Ισπανικού εδάφους για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Αμέσως μετά το δεύτερο ματς με το Περιστέρι μπήκαμε κι επισήμως ως ομάδα σε ρυθμούς φάιναλ φορ, αφού όλη η προσοχή στράφηκε στην αναμέτρηση του ημιτελικού με τη Σιένα.

Κατ’ αρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μία χρονιά ταξιδεύουμε όλοι μαζί με τον Παναθηναϊκό σε φάιναλ φορ κι έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την 6η Ευρωλίγκα στην πλούσια ιστορία του συλλόγου.

Ήδη το προπονητικό τιμ διαμόρφωσε τα αγωνιστικά πλάνα και στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ σκληρά σε αυτά. Η Σιένα είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με ιδιαιτέρως ικανό προπονητή την οποία σεβόμαστε απεριόριστα. Μόνο και μόνο το ότι βρίσκεται στο φάιναλ φορ, μας αρκεί για να καταλάβουμε την ποιότητα της Σιένα. Πρόκειται για μία ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, από την οποία όμως δεν λείπει η ευχέρεια του σκοραρίσματος. Είναι καλοδουλεμένο σύνολο και προετοιμαζόμαστε για μία μεγάλη μάχη.

Ο αγωνιστικός μας στόχος, δεν αλλάζει ούτε σε αυτόν τον αγώνα. Παραμένει ίδιος και απαράλλακτος σε σχέση με όλα τα ματς που δίνουμε. Πρέπει δηλαδή να περιορίσουμε τα λάθη μας για να μην τους δώσουμε επιπλέον κατοχές και για τον ίδιο λόγο να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα ριμπάουντ. Αν εξασφαλίσουμε αυτά τα δύο, τότε μπορούμε να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε.

Επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πάμε σε φάιναλ φορ, δεν πέφτουμε ούτε στην παγίδα να σκεφτόμαστε δύο ματς, ούτε να νιώθουμε ως το φαβορί. Αυτά μπορεί να λέγονται και να γράφονται, αλλά στην πραγματικότητα εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στον ημιτελικό της Παρασκευής με τη Σιένα. Ο ημιτελικός είναι πάντα ο πιο σημαντικός αγώνας, επειδή εξασφαλίζει τη συμμετοχή στον τελικό. Το μυαλό μας δεν προτρέχει και για την ώρα είναι αφοσιωμένο στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Εγώ αυτές τις μέρες είχα κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως το ξεπερνάω και θα είμαι έτοιμος για να παίξω στο φάιναλ φορ. Ήδη αισθάνομαι καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Θα είναι αποφασιστικής σημασίας η παρουσία του κόσμου μας στο γήπεδο στη Βαρκελώνη. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντι σε όλους αυτούς που θα κάνουν αυτό το ταξίδι, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα.

Όλοι μας φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι αν επιστρέψουμε τη Δευτέρα από τη Βαρκελώνη ως πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να τον πραγματοποιήσουμε. Είναι φυσικά πολύ δύσκολο, αφού το ίδιο ακριβώς θέλουν και οι άλλες τρεις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Πριν σας αποχαιρετήσω θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τα μηνύματα συμπαράστασης που στέλνετε στο blog μας, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την κοινωνική καμπάνια της WIND, «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ». Ελπίζω ότι με την απόδοσή μου στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης δεν θα βοηθήσω μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και την καμπάνια, μέσω της οποίας η WIND προσφέρει 100 ευρώ για κάθε καλάθι μου υπέρ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό του Νομού Καστοριάς.

Να είστε καλά

Δημήτρης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags