04/05/11 - 11:13

Το αποκορύφωμα της... παρωδίας

Σε παρωδία εξελίσσονται οι διαδικασίες αδειοδότησης. Καθημερινά έρχονται στο φως δημοσιεύματα που δημιουργούν ολοένα και περισσότερο την αίσθηση ενός νέου σκανδάλου, με πρωταγωνίστρια την ΕΠΟ και κεντρικό πρόσωπο τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Το αποκορύφωμα της... παρωδίας
50.746views 0shares

Από τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο κ. Γιώργος Δημητρίου εκδιώχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων και δεν παρέστη στην εκδίκαση των υποθέσεων Ηρακλή και Πανιωνίου. Την Τρίτη στο πρωτοσέλιδό της, η «Εξέδρα» φιλοξένησε τη χαρακτηριστική δήλωσή του «Κυνηγάω ανεμόμυλους και ο νοών νοείτο». Ποιος είναι ο κ. Δημητρίου; Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!!!!!

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, όταν μία υπόθεση πάει στο δευτεροβάθμιο (πχ Ηρακλής, Πανιώνιος), πρέπει να παραστεί και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας για να κάνει την εισήγησή του. Να αιτιολογήσει, δηλαδή, με ποιο σκεπτικό δεν εκχωρήθηκε άδεια στον Ηρακλή και τον Πανιώνιο. Τη Δευτέρα, όμως, στον μαγικό κόσμος της EPOLAND, η Δευτεροβάθμια επιτροπή απαγόρευσε στον κ. Δημητρίου να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν άδεια οι δύο ομάδες.

Στην περίπτωση του Ηρακλή δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Δημητρίου ήταν «εριστικός» απέναντι στους παράγοντες του «Γηραιού». Για τον δε Πανιώνιο, ότι οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν την εξαίρεσή του! Κι εδώ φυσικά προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα: πρώτον, που ακούστηκε ένας κατηγορούμενος –ο Ηρακλής- να ζητά την αποβολή του κατηγόρου του επειδή είναι «εριστικός»;;;; Μάλιστα σύμφωνα με ανθρώπους του Ηρακλή ο κ. Δημητρίου ξεπέρασε κάθε όριο εριστικότητας όταν αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα τους τονίζοντας τους πως έφθασαν στο σημείο να δανείζονται από τοκογλύφους. Και φυσικά η απάντηση των εκπροσώπων του Ηρακλή ήταν αφοπλιστική…. «Εμείς έχουμε παραστατικά ότι δανειστήκαμε άτοκα... όλοι η Ελλάδα από τοκογλύφους δανείζεται... το ΔΝΤ τι είναι»; Δεύτερον και πιο σημαντικό, σε ποια χώρα του κόσμου (εκτός από την EPOLAND φυσικά) , ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει την εξαίρεση του κορυφαίου εμπειρογνώμονα, χωρίς να έχει στοιχεία εναντίον του, χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αναξιόπιστος;

Αυτό είναι για πολύ γέλιο (ή για πολλές σφαλιάρες)... Η ΕΠΟ διορίζει τον Δημητρίου διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης. Αρα για την ΕΠΟ, αυτός είναι ο πλέον εξειδικευμένος γνώστης του αντικειμένου. Κι επειδή η απόφαση που βγάζει στην Πρωτοβάθμια, δεν αρέσει στην ΕΠΟ, έρχεται μια δεύτερη επιτροπή (από άλλους... εξειδικευμένους), που τον στέλνει σπίτι του και οι όσοι μένουν επιλύουν... μόνοι τους τις διαφορές τους!!!

Πηγή: sportlarissa.gr