Facebook Pixel «Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης ο Διαμαντίδης!»
Μπάσκετ
| 2011-05-04 14:55:00

«Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης ο Διαμαντίδης!»

«Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης ο Διαμαντίδης!»

Μεγάλη προσοχή στον Δημήτρη Διαμαντίδη θα πρέπει να δείξει η Σιένα, προκειμένου να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τον Μάρκο Γιάριτς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σέρβου άσου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 48 πόντους, τί άλλαξε στη Σιένα;
«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Ευτυχώς, παίξαμε δύο μέρες αργότερα και πήραμε το “αίμα” μας πίσω. Εάν ήταν παιχνίδια της κανονικής περιόδου τότε θα περνούσαμε μία μαρτυρική εβδομάδα. Μία πολύ δύσκολη ήττα και ξέραμε πως ο μόνος τρόπος για να το ξεχάσει ο κόσμος, ήταν να προκριθούμε εις βάρος του Ολυμπιακού σε αυτή τη σειρά».

Όλοι βλέπαμε την ένταση που είχε εκείνη την περίοδο. Όμως τί σε ενέπνευσε τότε και άλλαξες;
«Τίποτα δεν με ενέπνευσε. Ήταν απλά θέμα χρόνου, να αρχίσω να νιώθω πιο άνετα, αλλά και η ομάδα έδειξε αρκετή υπομονή για μένα μέχρι να ξαναβρώ τη φόρμα μου. Τελικά τα κατάφερα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Ένιωσα πιο δυνατός και όλα πήγαιναν καλύτερα».

Θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό. Θα είναι μία μάχη ανάμεσα σε δύο έμπειρες ομάδες. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς με τους «πράσινους»;
«Και οι δύο έχουμε αρκετό ‘μπασκετικό’ ταλέντο, με εξαιρετικούς παίκτες, αλλά και προπονητικά τιμ. Ενδεχομένως, να διαθέτουν περισσότερη εμπειρία από εμάς, αλλά το σίγουρο είναι πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες: Θα τα παρατήσουμε στην περίπτωση που βρεθούμε με 5-10 πόντους πίσω, ή θα μείνουμε ενωμένοι και θα προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε; Δεν υπάρχουν άλλα ματς μετά από αυτό και θα πρέπει να κρατάμε τη συγκέντρωσή μας για 40 λεπτά, προσέχοντας παράλληλα και κάποια πράγματα: να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ, να κάνουμε περισσότερα κλεψίματα, ασίστ, τα σουτ μας να είναι απλά και να είμαστε εύστοχοι στις βολές».

Είναι «κλειδί» για την Σιένα, ο περιορισμός του Διαμαντίδη. Ποιο είναι το δυνατό του σημείο και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να τον σταματήσετε;
«Αναμφισβήτητα είναι ο κορυφαίος παίκτης. Πραγματοποίησε μία καταπληκτική σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα και θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Αλλά περισσότερο από αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως κανένας από τους λιγότερο επικίνδυνους παίκτες, δεν θα κάνει το καλύτερό του παιχνίδι και θα μας “πληγώσει”. Φυσιολογικά, σε τέτοια ματς κάποιος άλλος - που κανείς δεν περιμένει- κάνει τη ζημιά».

Έχεις διαπιστώσει καμία διαφορά στην Ευρωλίγκα, από τότε που συμμετείχες για πρώτη φορά;
«Δεν βλέπω καμία μεγάλη διαφορά. Η μόνη διαφορά είναι οι εγχώριες διοργανώσεις, οι οποίες είναι λιγότερο ελκυστικές τώρα. Θυμάμαι, το ελληνικό, το ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου υπήρχαν διάφορες δυνατές ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν σε διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα εγχώρια ματς είχαν το ίδιο επίπεδο δυσκολίας. Τώρα, πολλές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται στην Ευρωλίγκα. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση, να βλέπω, δηλαδή, παιχνίδια με 70 πόντους διαφορά. Κανείς δεν θέλει να το βλέπει αυτό, είτε είναι παίκτης, είτε φίλαθλος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags