Facebook Pixel «Στην πόλη υπάρχει τρομοκρατία»
| 2011-05-05 13:22:00

«Στην πόλη υπάρχει τρομοκρατία»

«Στην πόλη υπάρχει τρομοκρατία»

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις έκανε λόγο ο Πέτρος Κανακούδης, περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη μετά τον υποβιβασμό του Ηρακλή. «Δεν σέβονται τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών;», δήλωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sentra 103,3»:

Για το γεγονός πως κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή:
«Οι πρωταγωνιστές στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι άλλοι και όχι οι ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουμε πουθενά. Μετά από μια τέτοια κατάφορα άδικη απόφαση, κάτι που νομίζω γίνεται για πρώτη φορά, να έχει σωθεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο και να πέφτει στα χαρτιά για κάποιο φάκελο που είναι ελλιπής, δεν έχει πει κανείς εδώ και δύο μέρες τη λέξη ποδοσφαιριστές. Κάποιων παικτών λήγουν τα συμβόλαια. Τους εγγυάται κάποιος από αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση τι θα γίνει με τα συμβόλαιά τους ή, με τις οφειλές που ίσως υπάρχουν προς κάποιους; Κι εμείς νιώθουμε πολύ άσχημα και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την ομάδα κάτι που στιγματίζει κι εμάς τους ίδιους, αλλά υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές».

Για τον αν περίμενε αυτή την απόφαση για τον Ηρακλή:
«Αυτό που είχα καταλάβει από πλευράς διοίκησης της ομάδος ήταν ότι είναι πολύ καθησυχαστική και πολύ σίγουρη πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οπότε καταλαβαίνετε μόλις μάθαμε την απόφαση χθες το απόγευμα πως νιώσαμε».

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη Θεσσαλονίκη:
«Στην πόλη υπάρχει τρομοκρατία. Ο κόσμος είναι οργισμένος και εν βρασμώ ψυχής γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Χθες βγήκε στους δρόμους ο κόσμος. Είμαι ενάντια σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά ο κόσμος έχει εξοργιστεί και πάνω στην οργή και το θυμό του έχουν δημιουργηθεί πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Εγώ προσωπικά ζω πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Για το πως νιώθουν οι παίκτες του Ηρακλή αυτή τη στιγμή:
«Είμαστε σε μια κατάσταση που νιώθουμε πως όλα είναι στον αέρα πλέον. Κάποιων παιδιών τα συμβόλαια λήγουν. Μπορεί να φαίνεται αυτή τη στιγμή πως ίσως είναι σε καλύτερη θέση από όσους έχουν ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα αλλά αν δεν μπορέσει να βρεθεί ομάδα τι θα κάνουν; Ή από την άλλη, τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο αναγκάζονται σώνει και καλά να παίξουν στην δεύτερη εθνική. Ακούγονται διάφορα πράγματα. Η ομάδα να πάει στην τέταρτη εθνική, να παίξει σε άλλη χώρα... Γελοιότητες. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι κατ' αυτό τον τρόπο σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή, μια ομάδα 100 χρόνων. Θεωρώ πως δεν είναι μόνο ο Ηρακλής το πρόβλημα. Αυτό το έχει δείξει και η φετινή χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι για γέλια και για κλάματα».

Για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Ανεπίτρεπτα αυτά που γίνονται. Σου δίνει την εντύπωση ότι τουλάχιστον στο επίπεδο του ποδοσφαίρου είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Δεν γίνονται αυτά ποτέ. Βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ και ζηλεύω, όχι το ταλέντο που υπάρχει, αλλά την αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου από τον κόσμο. Ο κόσμος πάει με το κοστούμι στο γήπεδο και όχι με την κουκούλα. Μακάρι να με αξιώσει κάποια στιγμή ο Θεός να ζήσω αυτή την εμπειρία. Αγαπάμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και υπάρχουν οι 5, οι 10 οι 50 που επειδή δεν έχουν μυαλό τραβάνε κι άλλους 1000».

Για τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης:
«Είναι σπουδαίο ντέρμπι και ήταν αναμενόμενο να παιχτεί και λίγο ξύλο. Αλλά ακόμη και αυτό έγινε με επίπεδο. Εδώ στα ντέρμπι πάνε να τον σκοτώσουν τον αντίπαλο, λες και θέλουν να γίνουν τα πρωτοπαλίκαρα της εκάστοτε θύρας των σκληροπυρηνικών οπαδών».

Για το ότι ο φάκελος αδειοδότησης της εκάστοτε ΠΑΕ πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
«Αυτοί που πήραν την απόφαση, μπορεί θεωρητικά και στα χαρτιά να λένε πως ο Ηρακλής δεν αξίζει να είναι στην πρώτη εθνική κατηγορία, αλλά τον ιδρώτα τον παικτών δεν τον σέβονται; Που κρίνεται το ποδόσφαιρο; Δεν κρίνεται μέσα στα γήπεδα; Το μεγαλύτερο παράπονο του κόσμου, κάτι που το βίωσα όταν ήμασταν μαζί με τον κόσμο με κάποιους συμπαίκτες μου, είναι κατά πόσο όλες οι άλλες ομάδες είναι εντάξει για την αδειοδότηση. Μόνο ο Ηρακλής δηλαδή είχε πρόβλημα; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Και φάνηκε και κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτό. Δεν μπορεί να τα περνάς στο ντούκου όλα όσα έγιναν και να την πληρώνει ο Ηρακλής. Αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, προς την εξέλιξή μας και προς την κατεύθυνση του να ζήσουμε καλύτερες καταστάσεις αυτό που έγινε, καλώς έγινε. Αλλά να ισχύει και να πράττεται για όλους, όχι για έναν».

Για τον συμβόλαιο του:
«Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι και είμαι ελεύθερος από δω και στο εξής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags