05/05/11 - 14:38

Ένταση στην συνέντευξη Τύπου του Ηρακλή

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο ΓΣ και η ΠΑΕ Ηρακλής στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε χωρίς την παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Ένταση στην συνέντευξη Τύπου του Ηρακλή
32.325views 0shares

Οι φίλαθλοι του «γηραιού» κατέθεσαν την αγανάκτησή τους για τον υποβιβασμό της ομάδας στην Football League, ενώ τα «έχωσαν» και στον Δήμαρχο Γιάννης Μπουτάρη, που έλαμψε δια της απουσίας του.

«Συμπαράσταση από όλους τους πολιτικούς στην Μακεδονία»

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος: «Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους πολιτικούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από όλους τους φορείς, στο δίκαιο αγώνα μας. Έχω ψήφισμα συμπαράστασης. Δυστυχώς, σε αυτή την ομάδα, που έχει συνδέσει την ιστορία της με την πόλη, έρχεται για δεύτερη φορά η ελληνική Πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και ο Ηρακλής να είναι το εξιλαστήριο θύμα μετά το 1980. Αυτήν τη φορά δε θα περάσει. Μπορεί και το ‘80 να μας υποβιβάσανε, αλλά συνεχίσαμε τον αγώνα. Ο Ηρακλής είναι ιδέα, θα παραμείνει στον αιώνα τον άπαντα. Ένας υποβιβασμός δε σημαίνει τίποτα. Πιστεύουμε στην ιδέα του Ηρακλή και θα την υπηρετήσουμε πάντα. Δε δέχομαι σαν Έλληνας πολίτης το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ να είναι πάνω από νόμους. Ζητάω από τον πρωθυπουργό να συσταθεί επιτροπή από βουλευτές και να ανοίξουν οι φάκελοι. Ακούμε τόσα και πρέπει να δοθεί λύση στη διαφάνεια των φακέλων της ΕΠΟ».

«Θέλουμε υγιές ποδόσφαιρο ή αυτό που ζούμε τώρα;»

Και πρόσθεσε: «Σαν Ηρακλής πρέπει ενωμένοι να πάρουμε αποφάσεις για το αύριο, εφόσον δεν επιτύχουμε τη δικαίωση του αγώνα μας φέτος. Πρέπει να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για να δικαιωθούμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν επιχείρηση μη βιώσιμη, που δεν είναι έτσι. Μια μη βιώσιμη επιχείρηση μπορεί να πάει σε άλλο κράτος, τι θέλουν να κάνουμε, να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε υγιές ποδόσφαιρο ή αυτό που ζούμε τώρα; Έχουμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε για το μέλλον του Ηρακλή. Όλη η οικογένεια του Ηρακλή πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

«Δεν μπήκαμε σε καμία ομπρέλα, σε καμία υπόθεση κασέτας»

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάνης Τάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Ρέμο για όσα συνέβησαν:
«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα και έτσι θα είναι από εδώ και στο εξής. Το βάρος της ευθύνης αυτής της ανόητης απόφασης έχει πέσει στις πλάτες της διοίκησης Πρωτοδικείου. Μας φέρανε σε κατάσταση δύσκολη. Αυτό που μάλλον ήτανε λάθος ήταν η υγιής προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο. Ο Ηρακλής δεν μπήκε σε καμιά ομπρέλα, σε κανένα άρμα, σε καμιά παρέα. Δεν ενεπλάκη σε καμία υπόθεση κασέτας, στοιχημάτων. Θα είχαμε τύψεις αν είχαμε ελλείψεις ή κενά στο φάκελο. Σαν Ηρακλής δε θα μας ενοχλούσε η εφαρμογή των νόμων, μας ενοχλεί η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Σε κανέναν δεν αρέσει να τρέχει σε άλλη χώρα να παίζει, αν φτάσουμε εκεί, θα το δούμε. Είχαμε επιλέξει τακτική μετριοπάθειας. Δέκα χρόνια τώρα βάζαμε τη σκόνη κάτω από το χαλί, η οποία δεν έγινε απλά βουνό, αλλά ολόκληρο Εβερεστ. Οι μεγαλομέτοχοι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με αυτό που είχαν στην κατοχή τους. Τώρα ίσως να είναι αργά, καταλαβαίνω την πίκρα, την τσατίλα, το θυμό».

«Ήταν σωματείο της κλοπής, της ρεμούλας, των απλήρωτων»

«Καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να πούμε τι έγινε. Ο Ηρακλής ήταν σωματείο της κλοπής, της ρεμούλας, των απλήρωτων οτιδήποτε. Ο κ. Πολύκαρπος και ο κ. Ρέμος απλά αδιαφόρησαν. Ξέρανε τα προβλήματα και δεν κάνανε τίποτα. Από το Νοέμβριο του 2009 ως Μάιο του 2010 τα πάντα ήταν απλήρωτα. Από το Μάιο και μετά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με ατέλειες και λάθη. Εκείνο που σίγουρα δεν κάναμε ήταν να μην προσπαθήσουμε να παλέψουμε για τα προβλήματα. Ο Ηρακλής φέτος λειτούργησε. Το πράγμα ρολάρισε. Τον Ιούλιο του 2010 κάναμε συνάντηση με τον Ρέμο για να του εξηγήσουμε την κατάσταση, γιατί υποτίθεται ότι δεν ήξερε, για να του δείξουμε ότι υπάρχει ρεμούλα, πρόβλημα. Υποσχέθηκε πράγματα τα οποία δεν έκανε, με εξαίρεση κάποιες δόσεις που πλήρωσε. Με χίλια ζόρια πήραμε λεφτά. Κάναμε προσπάθεια να μιλήσουμε και με κ. Μυτιληναίο, κάποιες ήταν επιτυχημένες, κάποιες όχι. Τον Ιανουάριο ήρθαμε σε επαφή λέγοντας την αλήθεια, διαχειριστικά και ουσιαστικά. Μετά από ενάμισι μήνα προσπάθειας, μας είπε ότι δε με ενδιαφέρει ο Ηρακλής, δεν ασχολούμαι».

«Φτάσαμε εδώ γιατί έτσι ήθελε ο Ρέμος»

«Η επιλογή να μας ρίξουνε για μας είναι βαθιά πολιτική απόφαση, δε μας γουστάρουν. Δε ξέρουμε, βέβαια, ακόμη γιατί πέφτουμε, γιατί δε μας εξήγησαν. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα φιλάθλων που δεν έχει μέτοχο, παρεάκια. Φτάσαμε εδώ γιατί έτσι ήθελε ο Ρέμος, γιατί πιθανόν να ήθελε ο Μυτιληναίος. Φτάσαμε εδώ γιατί θέλανε να μην υπάρχουμε».

«Μας έφεραν εκεί που θέλανε, στη γωνία»

«Προφανώς οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του ΓΣ, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε μια ευθύνη. Ισως είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ομάδα έτσι όπως της αξίζει μακριά από την παρέα που κρατά όμηρο τον Ηρακλή 10 χρόνια. Ο Ρέμος ήθελε να ρίξει τον Ηρακλή και ο Ρέμος το κατάφερε. Ουσιαστικά είμαστε μόνοι μας. Στη Β’ εθνική τα χρέη μας ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μας έφεραν εκεί που θέλανε, στη γωνία».

«Για μια θεωρία πέφτει σήμερα ο Ηρακλής»

Ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Κεσόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε : «Κρατήσαμε μια στάση μετριοπάθειας. Έχουμε φτάσει στο χειρότερο σημείο. Έχουν γίνει χοντρά πράγματα στην ομάδα. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαμε βελτίωση. Έπρεπε να ισχύει η καθαρή θέση μόνο για τον Ηρακλή. Για μια θεωρία πέφτει σήμερα ο Ηρακλής. Θα κυνηγήσουμε με οποιοδήποτε μέσο τους υπεύθυνους, θα κυνηγηθούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι. Οτιδήποτε υπάρχει θα κυνηγηθεί. Η απόφαση της ΕΠΟ πάρθηκε σε μια θεωρία».

Στο τέλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Αυτό που έχει γίνει είναι απαράδεκτο. Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας, όπως ήμασταν και στα καλά. Δε θα πρέπει εξαιτίας των γεγονότων, όμως, να την πληρώσει η Θεσσαλονίκη, τα καταστήματα, οι συμπολίτες μας».