Facebook Pixel Να μείνει ή να φύγει ο Μανόλο;
| 2011-05-05 15:27:00

Να μείνει ή να φύγει ο Μανόλο;

Να μείνει ή να φύγει ο Μανόλο;

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί με αφορμή τις διαδοχικές συνεντεύξεις του Μανόλο Χιμένεθ σχετικά με το μέλλον του στην ΑΕΚ, τις ισχύουσες συνθήκες και τις προθέσεις της διοίκησης η οποία και θέλει και δεν θέλει!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Η πρώτη (λειψή και δίχως δικό του σχεδιασμό του ρόστερ) χρονιά του Ισπανού στην Ελλάδα είχε πολλές και διαδοχικές αντιφάσεις. Ήξεις αφήξεις, υποσχέσεις οι οποίες δεν κατέστη εφικτό να εκπληρωθούν διότι (και) ο ίδιος υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του ρόστερ που είχε στη διάθεσή του, διφορούμενες δηλώσεις και πολλά σκωτσέζικα ντους.

Μία ΑΕΚ από το ζεστό (πρόκριση στον τελικό επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα) στο κρύο (0-6 από τον Ολυμπιακό τρείς ημέρες μετά). Από την έκσταση (4-0 εκτός έδρας τον Αρη και τη Λάρισα και εντός τον ΠΑΟΚ) στην (τρόπον τινά) «ανωμαλία» (0-4 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου). Αλλοπρόσαλλη, αφερέγγυα, κάποιες φορές αποκρουστική και άλλες αρκετά καλή για να σε κάνει να ελπίζεις.

Πολλά γράφτηκαν, ακούστηκαν και συζητήθηκαν για τη συμβολή του Μανόλο Χιμένεθ σε όλα αυτά. Προσωπικά θεωρώ ότι όσο υπεύθυνος είναι για τις ταπεινωτικές ήττες της εφετινής περιόδου, άλλο τόσο του πιστώνεται η κατάκτηση του κυπέλλου η οποία για αν επιτευχθεί πέρασε μέσα από επικές (όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες) προκρίσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ένα τρόπαιο που θα ισοδυναμούσε με μικρό άθλο αν οι «εν δυνάμει» δολοφόνοι που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με διάθεση ακόμα και να σκοτώσουν, δεν χαλούσαν το κέφι και τη βραδιά των ποδοσφαιριστών της ομάδας που μόχθησαν γι αυτό το τρόπαιο και των δεκάδων χιλιάδων φίλων της ΑΕΚ στις εξέδρες, οι οποίοι εξωθήθηκαν στο αδιέξοδο να καταριούνται αντί να χαίρονται πανηγυρίζουν.

Δουλειά, βελτίωση και στασιμότητα

Ο Χιμένεθ δούλεψε πολύ στην ΑΕΚ κι αυτό ουδείς μπορεί να του το παραγνωρίσει. Ένας φίλος έγραφε σε προηγούμενο άρθρο ότι «στις προπονήσεις πρέπει να παίζουν μονόπολι». Δεν τον αδικώ, προφανώς δεν είχε την τύχη να παρακολουθήσει έστω μία προπόνηση της ομάδας. Θα καταλάβαινε πολλά και σίγουρα θα άλλαζε άποψη.

Υπάρχουν βέβαια και απτά παραδείγματα της δουλειάς του, δυστυχώς (και το λέω έτσι διότι στη συνολική δουλειά δεν πέτυχε όσο θα ήθελε) περισσότερο σε ατομικό επίπεδο. Όπως η εμφανής βελτίωση των Καράμπελα και Μάκου, η καθοριστική αγωνιστική επάνοδος των Γεωργέα και Ντιοπ σε κρίσιμα σημεία της σεζόν, η ουσιαστική αξιοποίηση του παροπλισμένου Γκερέιρο, η σωστή διαχείριση των Δέλλα και Λυμπερόπουλου.

Δυστυχώς οι τακτικές του δεν απέφεραν αποτέλεσμα, όμως στο θέμα αυτό ειλικρινά δεν είμαι ακόμα σε θέση να τοποθετηθώ με ειλικρίνεια για το αν ο ίδιος δεν βρήκε το κουμπί της ομάδας ώστε να την κάνει να λειτουργήσει καλύτερα σε ομαδικό επίπεδο, ή αν εν τέλει οι ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν αυτοί που θα τον βοηθούσαν να παρουσιάσει στο γήπεδο όσα είχε στο μυαλό του.

Τα δεδομένα της ιστορίας

Η υπόθεση του Χιμένεθ βρίσκεται σε μία οριακή κατάσταση, όμως θεωρώ ότι δύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης και θέλει (διότι συνεχίζει να τον εκτιμά απεριόριστα ως προπονητή) και δεν θέλει (διότι το 1,7 εκατ. Ευρώ μαζί με το επιτελείο του και συμπεριλαμβανομένης της εφορίας είναι πολλά χρήματα για την νέα τάξη πραγμάτων στην ΠΑΕ).

Ο ίδιος ο Χιμένεθ θα προτιμούσε την παραμονή του διότι τέτοιες απολαβές μάλλον δύσκολα θα τις βρει από μικρομεσαία ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Επιθυμεί όμως κι ένα ξεκάθαρο σχέδιο με προοπτική πρωταθλητισμού. Ή έστω με δεδομένη τη στελέχωση της ομάδας σε βαθμό που θα την καθιστά (το λιγότερο) ανταγωνιστική για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πορεία της ΑΕΚ στα πλέι-οφ δύσκολα θα αλλάξει τα δεδομένα. Ακόμα κι αν κατακτήσει την πρώτη θέση στην επιμέρους βαθμολογία, δύσκολα η διοίκηση θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το πλάνο συμμετοχής του κόσμου το οποίο ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή, θα έχει την επιτυχία και ανταπόκριση που απαιτείται ώστε να ανεβάσει τον πήχη των φιλοδοξιών της.

Εκτός κι αν ο Μανόλο «καθίσει» πάνω στο συμβόλαιό του. Εκτός κι αν ο Μανόλο δεχθεί να συζητήσει για μείωση αποδοχών. Εκτός κι αν ο Μανόλο εξασφαλίσει μέσω των γνωριμιών του τον ερχομό ικανών παικτών που δεν θα κοστίζουν πολλά ώστε έτσι να δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα με χαμηλό κόστος.

Τα δύο ερωτήματα προς εσάς είναι το πλέον απλά: Θα θέλατε να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ ή όχι και γιατί;

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags