06/05/11 - 09:06

Τέρμα οι αναλύσεις, τώρα μιλούν τα έργα...

Ο Θανάσης Ασπρούλιας εξηγεί στο blog του ότι ήρθε η ώρα για πράξεις, από την πλευρά του Παναθηναϊκού και όχι για λόγια, από τους δημοσιογράφους, για το Φάιναλ Φορ...

Τέρμα οι αναλύσεις, τώρα μιλούν τα έργα...
31.935views 0shares

Ο,τι είπαμε, είπαμε και ό,τι γράψαμε, γράψαμε... Ας ελπίζουμε ότι σε λίγες ώρες από τώρα να μην μπούμε καν στη διαδικασία των εξηγήσεων, των άλλοθι και των δικαιολογιών. Οσο περνούν οι ώρες στη Βαρκελώνη, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι ο Παναθηναϊκός κερδίζει το 1% από την αντίπαλό του που τον φέρνει ένα βήμα μπροστά στην κατάκτηση της νίκης... Με το 51% στις πιθανότητας συνάμα με την εμπειρία, οι πράσινοι της Αθήνας θα ξεκινήσουν από θέση ισχύος. Το θέμα είναι να τη διατηρήσουν κιόλας.

Ο τρόπος με τον οποίο θα συμβεί αυτό, έχει αναλυθεί χιλιάδες φορές τις τελευταίες μέρες και πλέον τίποτα δεν μπορεί να προστεθεί στην υπερπληθώρα των αναλύσεων που έχει καταγραφεί. Αλλωστε στην εποχή των site.

Αλλά και η ίδια η ομάδα, ό,τι έκανε, έκανε... Και το σίγουρο είναι ότι θα παρουσιαστεί έτοιμος για τον ημιτελικό με τη Σιένα...

Για να υπενθυμίσουμε όμως μερικά πράγματα, σαν ένα ιταλικό χτένισμα στον μπασκετικό χαρακτήρα της Σιένα...

Απαγορεύονται βεβαίως τα επιθετικά ριμπάουντ στους Ιταλούς, που αν τους στερήσεις αυτή την ανάσα, θα χάσουν σημαντική δύναμη.

Καλή αντιμετώπιση των pick n' roll, καθότι οι ψηλοί της Σιένα σουτάρουν όταν βρουν ευκαιρία και οι πόντοι αυτοί πονάνε περισσότερο, ειδικά όταν προέρχονται από κακές άμυνες.

Ελάχιστα λάθη... Οσες λιγότερες κατοχές προσφέρει ο Παναθηναϊκός στη Σιένα, τόσες περισσότερες θα έχει ο ίδιος...

Απόλυτη συγκέντρωση στην επίθεση για να εκμεταλλεύεται και το παραμικρό, ή έστω την κάθε υποψία miss match, δεδομένου ότι η άμυνα της Σιένα δεν κάνει συχνά λάθη.

Αυτοπεποίθηση... Αν ο Παναθηναϊκός δείξει ότι έχει αυτοπεποίθηση, τότε έχει κερδίσει αμέσως τη μάχη της ψυχολογίας. Εκεί είναι που θα παίξει ρόλο η φανέλα.

Φάουλ... Πολλά φάουλ για να διακοπεί ο ρυθμός της Σιένα, όταν καταφέρνει να τον βρει... Δεν υπάρχει λόγος μία ομάδα που δε σκοράρει εύκολα να παίρνει πόντους απλούς στον αιφνιδιασμό, όταν μπορείς να τους αποφύγεις.

Και τέλος... Υπομονή... Η υπόθεση θα έχει ξύλο... Πολύ ξύλο... Που ευνοεί την υποδεέστερη ποιοτικά ομάδα. Κι αυτή αν μη τι άλλο δεν είναι ο Παναθηναϊκός... Αρα, ό,τι κι αν γίνει, δε πρέπει για κανένα λόγο να αποσπαστεί η συγκέντρωση των παικτών από το στόχο τους.

 

Πράγματα, ίσως είναι το συντομότερο blog που έχω γράψει ποτέ.. Αλλά μετά από τόσες μέρες, ελάχιστα πράγματα μπορείς να αναφέρει. Εξάλλου, από τη στιγμή που θα τελειώσει η πληκτρολόγηση του κειμένου, ένα πράγμα θα υπάρχει στο μυαλό... Το τζάμπολ του αγώνα... Αντε γιατί πολύ καθυστέρησε...

Πηγή: leoforos.gr