Facebook Pixel Αυτούς είδε ο Γκρέταρσον!
| 2011-05-06 09:25:00

Αυτούς είδε ο Γκρέταρσον!

Αυτούς είδε ο Γκρέταρσον!

Γεμάτος σημειώσεις για παίκτες που δείχνουν πως έχουν τις προδιαγραφές για να επανδρώσουν τη νέα ΑΕΚ είναι ο Αρναρ Γκρέταρσον.

Μετά και τη δεύτερη μέρα παραμονής στη Ρουμανία, ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» άρχισε να ξεδιαλύνει την κατάσταση αναφορικά με τους παίκτες που μπορούν να τον ενδιαφέρουν μελλοντικά.

Ο Γκρέταρσον βρέθηκε χθες στην αναμέτρηση της Οτελούλ Γκαλάτι με την Ουνιβερσιτάτ Κραϊόβα και στάθηκε σε ένα καρέ παικτών που μπορούν να ενδιαφέρουν την Ενωση. Η Οτελούλ συνέχισε το σερί της -οδεύει ολοταχώς για το Τσάμπιονς Λιγκ- επικρατώντας με 2-1 της Κραϊόβα, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η τετράδα που άρεσε στον Γκρέταρσον και θα απασχολήσει μελλοντικά την ΑΕΚ αποτελείται από τους:

Κορνέλ Ράπα: είναι 21 ετών και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του ρουμανικού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου στην ηλικία του. Μπορεί να αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως δεξιός μπακ. Το εντυπωσιακό είναι πως μετρά ήδη τρεις συμμετοχές στην εθνική Ανδρών της Ρουμανίας, ενώ έχει και εννιά ματς με την εθνική Ελπίδων. Στην Οτελούλ είναι βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας 29 ματς με ένα γκολ στη φετινή περίοδο. Εχει καθιερωθεί πάντως από την περυσινή περίοδο (32 παιχνίδια), ενώ ξεκίνησε να παίζει στη πρώτη ομάδα από τα 19 του.

Σίλβιου Ιλιε: φαντάζει εξαιρετική περίπτωση. Είναι 23 ετών και παίζει όλη την αριστερή πλευρά, αγωνιζόμενος τόσο ως μπακ όσο και ως χαφ. Εχει και αυτός τρεις συμμετοχές με την εθνική Ανδρών της Ρουμανίας, ενώ έχει και δέκα ματς με την Ελπίδων. Γέννημα θρέμμα της Οτελούλ, από την οποία ξεκίνησε το 2005-06. Φέτος έχει 25 συμμετοχές με δύο γκολ και στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται -μεσολάβησε και δανεισμός για ενάμιση χρόνο στην Ντουναρέα Γκαλάτι- έχει 100 συμμετοχές με έξι τέρματα.

Μάρκο Ζόρο: Ο 28χρονος Ιβοριανός είναι παίκτης με πλούσιο βιογραφικό. Εχει 22 συμμετοχές με την εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού και πέρασμα για πολλά χρόνια από την Ιταλία, όπου έπαιξε σε Σαλερνιτάνα και Μεσίνα. Το 2007 μεταγράφηκε στην Μπενφίκα, αλλά δεν έπιασε. Την πρώτη σεζόν είχε όλες κι όλες δύο συμμετοχές και έκτοτε παραχωρείται δανεικός. Αρχικά στη Βιτόρια Σετούμπαλ και φέτος στην Κραϊόβα. Παίζει ως δεξί μπακ και στόπερ, μπορεί να είναι λύση ακόμα κι ως δανεικός, καθώς έχει τεράστια πείρα.

Ντανιέλ Σούμποτιτς: ο 22χρονος Ελβετός (με βοσνιακές ρίζες) ήταν ο σκόρερ της Κραϊόβα στη χθεσινή ήττα. Είναι παίκτης με βιογραφικό που εντυπωσιάζει, καθώς ήδη διανθίζεται από πέρασμα στην Αγγλία με την Πόρτσμουθ, το Βέλγιο με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και την Ιταλία με την Γκροσέτο. Στην Κραϊόβα μεταγράφηκε τον Γενάρη κι έκτοτε έχει 13 συμμετοχές με πέντε γκολ και θεωρείται στράικερ περιοχής, με έφεση στο σκοράρισμα.

Η παραμονή του Γκρέταρσον στη Ρουμανία θα συνεχιστεί και σήμερα, όπου θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Κλουζ. Δεν αποκλείεται ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ να δει και κάποια ματς μικρότερων κατηγοριών, εάν κρίνει πως μπορεί να βρει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ετοιμάζεται για Γαλλία

Είναι σαφές πως στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι μπορούν να βρουν εξαιρετικές περιπτώσεις από την αγορά της Γαλλίας. Το σκάουτινγκ που έχει γίνει από τους «κιτρινόμαυρους» δείχνει πως τόσο στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος όσο και στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, χωρίς μάλιστα να απαιτείται μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο Γκρέταρσον θέλει να έχει ολοκληρωμένη άποψη για κάποιους παίκτες πριν κάνει τις τελικές εισηγήσεις του, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη φέτος η στροφή στη δυτικοευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags