Facebook Pixel «Όταν ξενερώνει ο κόσμος του Ολυμπιακού…»
| 2011-05-06 11:24:00

«Όταν ξενερώνει ο κόσμος του Ολυμπιακού…»

«Όταν ξενερώνει ο κόσμος του Ολυμπιακού…»

Ο Βασίλης Παπανικολάου γράφει για τον Κέβιν Μιραλάς, ένας παικταράς που θα ξεχαστεί γρήγορα…

«Το σίγουρο είναι πως από χθες η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού ξενέρωσε πολύ με τον Μιραλάς και τα καμώματα του μάνατζέρ του. Το εξέφρασαν στα διάφορα blogs, το φώναξαν στα ραδιόφωνα, το έλεγαν στις συζητήσεις.

Και όταν ξενερώνει ο κόσμος του Ολυμπιακού, πολύ δύσκολα του αλλάζεις γνώμη. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα που έχουν οι οπαδοί του Θρύλου. Μπορεί να κάνουν έναν παίκτη θεό στο άψε-σβήσε, μπορεί όμως και να τον κάνουν να αισθάνεται εντελώς ανεπιθύμητος, αν διακρίνουν αλαζονεία και κομπασμό.

Εκείνο που συνήθως μετράει γι' αυτούς είναι η συμπεριφορά του στο πάρε-δώσε με την ομάδα που λατρεύουν. Γενικά πάντως οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι σωστοί. Δεν παίρνουν θέση μέσα από τυφλή υποταγή στο σήμα της ομάδας, αλλά με έναν τρόπο που εμπεριέχει δικαιοσύνη.

Έχουν μάλιστα αποδείξει με πολύ μεγαλύτερους παίκτες (Ριβάλντο) ότι δεν είναι της λογικής «ό,τι πει ο πρόεδρος». Αν ο Μιραλάς ζητούσε μια δίκαιη αύξηση των αποδοχών του, οι οπαδοί θα ήταν δίπλα του. Τώρα όμως στρέφονται εναντίον του επειδή έχει άδικο σε αυτά που απαιτεί και μάλιστα με τρόπο ασύλληπτα κυνικό. Με τέτοια στάση, οι οπαδοί δεν θα είχαν πρόβλημα να «κράξουν» και τον ίδιο τον Μέσι.

Γι' αυτό και στην περίπτωση Μιραλάς, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στο μέλλον, ακόμη και αν οι δύο πλευρές τελικά βρουν τη χρυσή τομή. Τα κολπάκια του Βέλγου έγιναν save στον σκληρό δίσκο των οπαδών και με την πρώτη ευκαιρία ο Κέβιν θα αισθανθεί τη διαφορά του πριν με το μετά. Κρίμα που κατέληξαν έτσι τα πράγματα.

Ο Βέλγος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και θα μπορούσε και να πάρει αλλά και να δώσει πολλά τα 3-4 επόμενα χρόνια στον Ολυμπιακό. Οι φιλοδοξίες του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα είναι θεμιτές, αλλά ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος. Πάντως, ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι θα ξεχαστεί γρήγορα απ' τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ηταν σαν εκείνα τα ωραία ραντεβού που πέρασαν και οι δυο καλά, αλλά μετά ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του».

Πηγή: exedrasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags