Facebook Pixel Μην πυροβολείτε τον πιανίστα...
| 2011-05-07 10:41:00

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

Ο Γιώργος Νοικοκύρης αναλύει μέσω του blog του όλα τα δεδομένα στην πολυσυζητημένη υπόθεση της ανανέωσης του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι οι τόνοι πρέπει να πέσουν!

«Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση ο Μιραλάς αναφορικά με το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Είναι κατανοητό να υπάρχει δυσαρέσκεια, ακόμη και οργή στην διοίκηση γιατί θεωρούν πως ο Βέλγος νόμιζε πως επειδή έκανε μια εξαιρετική σεζόν θα μπορούσε να πάρει και την...μισή ΠΑΕ. Ακόμη και η πίκρα αλλά και ο εκνευρισμός του κόσμου του Ολυμπιακού για έναν ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε πολύ, έγινε σύνθημα στα χείλη των «ερυθρολεύκων» οπαδών και δήλωνε συνεχώς δεξιά και αριστερά πως θέλει να μείνει στο μεγάλο λιμάνι γιατί περνάει υπέροχα στην ομάδα. Όλα καλά και ανθρώπινα μέχρι εδώ.

Απο την άλλη όμως απο την δεύτερη αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του, Κριστόφ Ενροτό και μετά επικρατεί αναμφίβολα μια παράνοια γύρω απο το θέμα του Μιραλάς. Άνθρωποι που μέχρι πριν 24 ωρες αποθέωναν τον Βέλγο στράικερ τώρα τον «αφορίζουν», είτε μιλάμε για οπαδούς είτε όχι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως στην εποχή που ζούμε κανείς δεν παίζει για την φανέλα. Ο κάθε ένας κοιτάει πως θα εκμεταλλευτεί τα καλά του χρόνια για να κονομήσει.
Και για να μην τα μπερδεύουμε. Ο κάθε Μιραλάς έχει δικαίωμα να κοστολογεί τον εαυτό του όσο θέλει. Και ο κάθε Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να πράττει αναλόγως. Ο Ολυμπιακός θεωρώ πως έκανε όσα έπρεπε να κάνει.

Έφτασε στο 1,5 εκατ. Ευρώ τον χρόνο, έριξε όσο μπορούσε την ρήτρα, έδειξε ρε παιδί μου εμπράκτως ότι υπολογίζει στον Μιραλάς. Και απο την στιγμή που στον Ολυμπιακό θεωρούν ξεκάθαρη την υπόθεση του συμβολαίου του, απο την στιγμή που ενεργοποίησαν την οψιόν πληρώνοντας την Σεντ Ετιέν, όπως καταλαβαίνετε θα μπορέσαν κάλλιστα οι άνθρωποι του να μην έμπαιναν σε διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία.

Πιστεύεται ότι στην εποχή μας βρίσκονται εύκολα ομάδες που θα δώσουν 4,2 εκατομμύρια ευρώ για παίκτη σαν τον Μιραλάς; Δύσκολο λέω εγω. Απο την άλλη είναι αλήθεια πως ο Βέλγος επηρεάζεται πολύ απο τον Ενροτό. Του έχει τυφλή εμπιστοσύνη και για αυτό τον άφησε εν λευκώ να χειριστεί την υπόθεση. Επειδή δεδομένα τώρα θα εμφανιστεί ο «κακός» και «ιδιότροπος» και «παλαβός» Ενροτό δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι. Ο Ενροτό είναι ο μάνατζερ του Μιραλάς. Ο Μιραλάς δηλαδή τον έχει εξουσιοδοτήσει να χειρίζεται την καριέρα του. Μήπως νομίζετε πως δεν ήξερε τι θα ζητήσει ο μάνατζερ του; Προφανώς και περίμενε άλλα αποτελέσματα, ξέρει επίσης πως έχει «καβάτζα» για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Ηθικό ή όχι , καλό ή κακό, ο Μιραλάς είναι επαγγελματίας, τόσο θεωρεί ότι πρέπει να πάρει τόσα ζήτησε...Κανείς δεν εχει δικαίωμα να τον κρίνει για αυτό. Αυτό που θα είναι το μεγάλο «αυτογκόλ» για τον Μιραλάς θα είναι να πάει στην ΦΙΦΑ και να καταγγείλει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος έλεγε την Παρασκευή πως δεν πρόκειται να το κάνει αυτό και πως πρόθεση του είναι να μιλήσει ο ίδιος με τον Μαρινάκη για να βρουν την «χρυσή τομή» και να μείνει με νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Αυτό θα γίνει, η συνάντηση δηλαδή, τώρα το αποτέλεσμα θα το δούμε σύντομα. Αν όμως δεν τα βρουν οριστικά και αμετάκλητα και ο Μιραλάς δεν τηρήσει την υπογραφή του πηγαίνοντας στα δικαστήρια και ουσιαστικά φεύγοντας απο τον Ολυμπιακό τότε θα έχει πράξει αντιεπαγγελματικά και δεν θα έχει σεβαστεί όχι μόνο την ομάδα που τον έβγαλε απο την αφάνεια αλλά και τους οπαδούς της που τον αποθέωναν. Τότε, ναι, «πυροβολείστε τον πιανίστα». Μέχρι τότε όμως και αν αυτό γίνει οι ακραίες αντιδράσεις για τον Βέλγο «διάβολο» μόνο καλό δεν κάνουν. Και για αυτό και απο τον Ολυμπιακό φρόντισαν απο την Παρασκευή κιόλας να χαμηλώσουν το θέμα.

Υ.Γ. Σαν τρελοί ψάχνουν οι «ερυθρόλευκοι» να ξεφορτωθούν τον Ρόμενταλ. Ψάχνουν πρόταση ώστε να μπορέσουν να πάρουν κάτι και στην χειρότερη θα πάνε για «σπάσουν» το συμβόλαιο του Δανού. Προς το παρόν ο Δανός «κάθεται» επάνω στο συμβόλαιο του και δεν έχει διάθεση να φύγει.

Υ.Γ. 1: Τρεις Έλληνες αναμένεται να πάρει ο Ολυμπιακός. Φορτούνης ο δεδομένος, Ανάκογλου, Γεωργιάδης οι πιθανότεροι άλλοι δύο που θα φορέσουν τα ερυθρόλευκα. Όσο για τον τερματοφύλακα αν δεν....πληρώσει ο Πάρντο για να μείνει τότε πρώτα απο όλα θα κινηθούν στην ελληνική αγορά».

Πηγή: katimagiko.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags