Facebook Pixel ΠΑΟΚ για σεντόνι, Κλάους για Εθνική
| 2011-05-09 12:42:00

ΠΑΟΚ για σεντόνι, Κλάους για Εθνική

ΠΑΟΚ για σεντόνι, Κλάους για Εθνική

Το deja vu του ΠΑΟΚ και το νέο πρόσωπο που πάει φουλ για να προβάρει τα γαλανόλευκα. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει στο blog του τα πορίσματα του ντέρμπι της Τούμπας
 

Όταν ο Στέφανος Αθανασιάδης, σχεδόν με πλάτη στην εστία του Τζόρβα, άνοιγε το σκορ με μία πανέμορφη κίνηση, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον Φερνάντο Σάντος που βρέθηκε με τον Ζήση Βρύζα στις εξέδρες της Τούμπας για να παρακολουθήσει τη μάχη μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών θα πρέπει να πιστοποίησε για μία ακόμη φορά αυτό που είχε φανεί από την εποχή που ήταν τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Ότι ο Κλάους είναι γεννημένος σκόρερ από αυτούς που σπάνια συναντάς στο ελληνικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο. Κυρίως, όμως, ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να διαπίστωσε ότι ο 23χρονος φορ έχει μεστώσει ποδοσφαιρικά.

Ότι έχει φύγει από την κατηγορία του ταλέντου που ψάχνει χρόνο συμμετοχής για να ψηθεί και πλέον είναι ένας πανέτοιμος παίκτης πάνω στον οποίο μπορείς να στηριχθείς. Και αυτό έκανε χθες ο Μάκης Χάβος.

Ο νυν προπονητής του “Δικεφάλου” τον εμπιστεύτηκε από την αρχή του παιχνιδιού και δεν έχασε. Ο Αθανασιάδης ήταν εκείνος που ξεκλείδωσε τον πιο δύσκολο γρίφο του ΠΑΟΚ φέτος, το γκολ. Και από την ώρα που έγινε το 1-0 όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Όλα αυτά, λοιπόν, οφείλει να τα συνυπολογίσει ο Φερνάντο Σάντος στο επόμενα κάλεσμα διεθνών, γιατί η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολλούς παίκτες με το έμφυτο ένστικτο του σκόρερ όπως ο Αθανασιάδης.

Περσινή συνταγή συν Έτο

Από 'κει και έπειτα, ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός πρέπει να ικανοποιήθηκε και από κάτι ακόμη που βγαίνει μέσα από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ότι τα στοιχεία που ο ίδιος είχε βάλει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη διάταξη του 4-2-3-1, συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα πολύ ισχυρά. Η συνταγή των φετινών πλέι οφ είναι πανομοιότυπη με την περσινή με μία διαφορά όμως που μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο δυνατό.

Ο τωρινός ΠΑΟΚ διαθέτει ένα επιθετικογενές μπακ και από τη δεξιά πλευρά, όπως είναι ο Λίνο από την αριστερή. Αναφέρομαι στον Έτο, ο οποίος αν συνεχίσει να είναι τόσο αξιόπιστος αμυντικά όσο ήταν χθες θα δώσει έναν επιθετικο πλουραλισμό που ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε μέχρι πρόσφατα. Ας ελπίσουμε ο τραυματισμός του στην ωμοπλάτη να μην αποδειχθεί σοβαρός για να συνεχίζει να υπολογίζει σ' αυτόν Χάβος.

Κοντολογίς, ο ΠΑΟΚ βγαίνει κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα από την πρεμιέρα των πλέι οφ, αφού και την βαθμολογική διαφορά με τον Παναθηναϊκό κάλυψε και οι παίκτες του δείχνουν ότι αρχίζουν να βρίσκουν τη φόρμα τους.

Ο κόσμος κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Δεν θα πρέπει, τέλος, να περάσει απαρατήρητη η άψογη παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ. Το καμπανάκι της διοίκησης αφύπνισε όλες τις υγιείς δυνάμεις της ομάδας που δεν επέτρεψαν σε κανένα ανεγκέφαλο να κάνει την εμφάνισή του. Όλη οικογένεια του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν να ήταν ευρωπαϊκό και το αποτέλσμα την δικαίωσε.

Υ.Γ 1. Εντυπωσιακός στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Ελ Ζαρ. Και γκολ πέτυχε και ασίστ για γκολ έβγαλε. Κερδίζει με το σπαθί του το νέο συμβόλαιο που πολύ σύντομα θα κληθεί να υπογράψει

Υ.Γ. 2. Θα αναρωτιέστε γιατί δεν έχω γράψει οτιδήποτε για τον Βιεϊρίνια. Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω απ' όσα κατά καιρούς ανέφερα. Ότι, δηλαδή, είναι ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags