Facebook Pixel "Η μη ανάσταση του ΠΑΟ, ο Μιραλάς και ο σερ"
| 2011-05-09 13:18:00

"Η μη ανάσταση του ΠΑΟ, ο Μιραλάς και ο σερ"

"Η μη ανάσταση του ΠΑΟ, ο Μιραλάς και ο σερ"

Ο Νικόλας Αλέφαντος επέστρεψε και είναι μία ακόμα φορά απολαυστικός: για τα πλέι οφ, τον Φερέιρα, τον "Ζοτς", τον Φέργκιουσον κ.α.

• Είχα πει πριν τα πλέι οφ ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει χουνέρι στον Παναθηναϊκό και ότι δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό με τα χάλια που έχει, να βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο β’ ημίχρονο είδα ένα μεταμορφωμένο ΠΑΟΚ που έδωσε ταχύτητα, ανέβασε ρυθμούς απ’ την πλευρά του Βιερίνια ειδικά, στο κέντρο του γηπέδου ήταν πολύ καλοί ο Βιτόλο και ο Γκαρσία. Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ. Και μου άρεσε κι ο Αθανασιάδης για τον οποίο έχω επισημάνει ότι είναι έτοιμος, δεμένο παιδί, γρήγορος και γκολτζής. Αντιθέτως δεν μου αρέσει ο Σαλπιγγίδης.

• Στο 1-0 έκανε σοφή αλλαγή ο Χάβος. Έβγαλε τον Σαλπιγγίδη κι έβαλε τον Ελ Ζαρ. Εκπληκτικά γρήγορος, τους πέρασε σαν σταματημένους, έφυγε στούκας. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πλήρη αποσύνθεση. Είναι τόσο αργός ο Παναθηναϊκός που έκανε τον Γκαρσία και τον Ίβιτς να φαίνονται γρήγοροι!

• Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο 2-0 έβγαλε τον Σιμάο κι έβαλε τον Καραγκούνη να τα παίξει όλα για όλα, μετά έβγαλε τον Νίνη κι έβαλε τον Πετρόπουλο να τα παίξει ακόμα πιο πολύ όλα για όλα. Είχε βγάλει και τον ανύπαρκτο Μαρίνο για να βάλει τον παλαίμαχο Γκοβού. Κι όσο έκανε αλλαγές ο Φερέιρα, τόσο κατέβαινε ο ΠΑΟΚ κατά κύματα και μπορούσε να βάλει 4 γκολ!

• Δεν ανασταίνεται αυτός ο Παναθηναϊκός, έτσι όπως είναι με αυτόν τον προπονητή. Έναν άλλο προπονητή έπρεπε να πάρουν 15 μέρες πριν τα πλέι οφ, να δουλέψει την ομάδα στη διακοπή. Είχα «φωτογραφήσει» ποιον, χωρίς να πω το όνομά του. Ανοησία τους που δεν τον πήραν, δεν έχουν λεφτά καθόλου φαίνεται. Αν ήμουν εγώ παράγοντας εκεί, θα είχα μπει στο αεροπλάνο 15 μέρες πριν τα πλέι οφ και θα είχα πάει να φέρω τον Κούπερ! Αμέσως! Ξέρει την ομάδα, θα τη δούλευε γρήγορα και θα την ανέσταινε.

• Ο Παναθηναϊκός είναι ημιθανής διοικητικά και προπονητικά, δεν έχει και παικταράδες. Όλη η ιστορία είναι ο Σισέ. Αυτός μόνο είναι ο παικταράς. Οι μεταγραφές που έχουν κάνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είναι για το εκτελεστικό απόσπασμα αυτοί που τις έκαναν. Ένα σωρό παικτάκια. Αλλά και τακτική τίποτα, κουράγια για τρέξιμο και πρέσινγκ τίποτα, άμυνα όλο γκέλες. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ούτε κλείνουν, ούτε πρεσάρουν, ούτε αλληλοκαλύπτουν.

• Ενώ στο μπάσκετ έχουν δυνατή διοίκηση και δυνατό προπονητή, τι δυνατό δηλαδή, να λέμε την αλήθεια, έχουν και γαμώ τους προπονητές! Προπονηταρά έχουν. Μακράν ο πρώτος προπονητής στην Ευρώπη. Παίρνει παικταράδες και τους υποτάσσει να παίζουν όπως αυτός θέλει. Παίρνει παικτάκια και τους κάνει παικταράδες. Μέχρι και τον Βουγιούκα που τον είχαμε εμείς, τον έφτιαξε, μέχρι και τον Καλάθη έκανε τοπ. Γιατί, τον Διαμαντίδη ποιος τον έκανε Νο1 παίκτη στην Ευρώπη;

• Ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη στον τομέα της προπονητικής στα δύο αθλήματα είναι οι Φέργκιουσον, Μουρίνιο, Ομπράντοβιτς!

• Παρένθεση εδώ, για το θέμα Μιραλάς. Είναι παικταράς και πρέπει να μείνει. Τον θέλω στην ομάδα αυτόν και τον Τοροσίδη. Αυτοί οι δύο παίκτες δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Πιστεύω ότι το έχει καταλάβει ο κ. Μαρινάκης και θα τους κρατήσει. Κι άμα πάρει 2 χαφάρες, πάρει και τον Παπασταθόπουλο, φύγαμε για Ευρώπη.

• Είδα τη Μάντσεστερ με την Τσέλσι, αυτός ο κολοσσός που λέγεται Φέργκιουσον πάλι την έχει κραταιά τη Μάντσεστερ. Με τι παίκτες σας έχω επισημάνει. Μην ξαναλέω τα ίδια, δείτε μόνο τον Ο’ Σέι. Αν ερχόταν ο Ο’ Σέι στον Ολυμπιακό, θα του πετούσαν γιαούρτια. Και τον βάζει μία δεξί μπακ, μία στόπερ, και κόφτης έχει παίξει, ενώ χθες έπαιξε αριστερό μπακ! Ο δε 37χρονος Γκιγκς οργίασε. Σε θέση δίπλα στον Κάρικ ρε! Να τρέχει και να κόβει στο κέντρο. Έξω αριστερά ο Παρκ και έξω δεξιά ο Βαλέντσια.

• Ο Φέργκιουσον δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Παρατηρήστε πώς κλείνουν τα ακραία μπακ της Μάντσεστερ προς τον άξονα και έρχονται 4 μέτρα δίπλα στα σέντερ μπακ, κοντά στον Φέρντιναντ και τον Βίντιτς, όταν επιτίθεται ο αντίπαλος από το κέντρο. Παρατηρήστε πώς δίνουν βοήθειες στα ακραία μπακ οι χαφ- εξτρέμ. Και γυρίζει πίσω ο Ρούνεϊ να αμυνθεί ως 3ος χαφ και έδινε βοήθειες στον Γκιγκς και στον Κάρικ! Δηλαδή 9 παίκτες αμύνονταν σωστά, 10ος ο τερματοφύλακας και 11ος μπροστά μόνο ο Ερνάντες. Και όταν έπαιρναν τη μπάλα, έφευγαν βολίδες μπρος!

• Ο Φέργκιουσον δήλωσε ότι μιλάει με τον Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα! Αυτός ο κολοσσός δήλωσε ότι η οπτική του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα είναι σημαντική! Και ότι τον συμβουλεύεται για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλά δεν αναρωτιέστε όσοι βρίζετε τον Μουρίνιο; Δεν ξέρει ο Φέργκιουσον που ρωτάει τον Μουρίνιο, και ξέρετε εσείς. Δεν ξέρει ο Μουρίνιο πώς πρέπει να παίξει την Μπαρτσελόνα και ξέρετε εσείς. Μάλιστα...

• Εγώ πιστεύω ότι αργότερα, έπειτα από 2 χρόνια, ο ίδιος ο Φέργκιουσον θα εισηγηθεί τη διαδοχή του από τον Μουρίνιο. Να το θυμάστε.

• Σεβίλλη- Ρεάλ 2-6 προχθές. Πριν λίγες μέρες Βαλένθια- Ρεάλ 3-6. Και έχεις κόσμο να λέει τον Μουρίνιο ότι είναι μόνο για κατενάτσιο. Μάθετε μπαλίτσα! Δεν βλέπετε ότι μόνο με την Μπαρτσελόνα παίζει τόσο κλειστά; Ρεάλ παρακολουθείτε φέτος; Μόνο με την Μπαρτσελόνα παίζει έτσι ο Μουρίνιο, διότι θέλει να της κλείσει κάθε χώρο. Αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται αυτή η ομάδα.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags