Facebook Pixel "Κανένας πάνω από τον Αστέρα"
| 2011-05-09 13:44:00

"Κανένας πάνω από τον Αστέρα"

"Κανένας πάνω από τον Αστέρα"

Λίγες ώρες πριν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που θα κρίνει αν το μέλλον του Αστέρα θα είναι στην Α' ή στη Β΄Εθνική, ο Δημήτρης Μπάκος ανοίγει τα χαρτιά του.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, μαζί με τον Γιάννη Καϋμενάκη, ζουν ώρες αναμονής και αγωνίας για την ετυμηγορία της Διαιτησίας.

Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά, παρατηρούν συμπεριφορές οι οποίες τους ενοχλούν, κυρίως γιατί διακρίνονται από μη σεβασμό προς τη φανέλα του Αστέρα... Το κακό είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν προέρχονται από άγνωστους. Το αντίθετο, δημιουργούνται από το εσωτερικό της ομάδας και κυρίως από κάποιους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν εκτιμήσει όλα όσα τους έχει προσφέρει ο Αστέρας...

"Κάποιοι αναζήτησαν τρόπο να πηδήξουν από το καράβι. Δεν κατάλαβαν, όμως, το καράβι έχει σταθερή ρότα και προορισμό ένα μεγάλο λιμάνι!" τονίζει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπάκος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μπάκου στον Γιάννη Ντάλλα

-Υπάρχει αγωνία όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης του Δικαστηρίου;
"Για το Διαιτητικό Δικαστήριο το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει και στην Ελλάδα να γίνει ότι στην UEFA. Να εναρμονιστούν οι κανονισμοί με αυτούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Θα περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες για να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι. Τo σωστό, από τη στιγμή που έπεσε ομάδα της Super League, να παραμείνει στην κατηγορία ομάδα του συνεταιρισμού."

-Υπάρχουν ήδη πολλά σενάρια και ρεπορτάζ που θέλουν παίκτες του Αστέρα, όπως για παράδειγμα τον Φορτούνη, να είναι στο στόχαστρο ομάδων. Τι σκέψεις έχετε γι' αυτό;
"Δεν πωλείται κανένας παίκτης. Δηλαδή, επειδή έπεσε η ομάδα θα το κλείσουμε το μαγαζί; Κάποιοι έχουν λάθος θεώρηση για την ομάδα. Για να καταλάβω, οι παίκτες δεν είχαν συμμετοχή; Μόνη της έπεσε η φανέλα; Όπως, λοιπόν, είχαν συμμετοχή στην πτώση έτσι να έχουν και στην άνοδο. Μαζί πέσαμε, μαζί θα ξανανέβουμε είπε πρόσφατα ο Τζέρι (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων). Δεν βλέπω, όμως, κάποιους από τους παίκτες να έχουν το ίδιο σκεπτικό. Η δικιά μας ρότα, πάντως, αυτή είναι. Θα επιστρέψουμε όλοι μαζί. Το καράβι έχει σταθερή ρότα και προορισμό ένα μεγάλο λιμάνι!"

-Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πουληθούν παίκτες;
"Δεν μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση με κανέναν, για πώληση ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο. Με κανέναν! Ούτε για 300, ούτε για 400, ούτε για 500 χιλιάδες ευρώ. Από τη στιγμή που υπήρξε υποβιβασμός μας απασχολεί η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και όχι να πάρουμε λεφτά από πωλήσεις παικτών. Αυτό δε μας νοιάζει καθόλου! Όταν μια ομάδα υποβιβάζεται δεν αρχίζουμε να πηδάμε από το καράβι. Όλοι μαζί, ενωμένοι θα παλέψουμε για το καλύτερο, ενώ θα περιμένουμε και τις εξελίξεις των επόμενων ημερών."

-Σας ενοχλεί η συμπεριφορά παικτών που δηλώνουν ότι θα μείνουν στην ομάδα μόνο αν αυτή μείνει στη Super League;
"Όταν οι παίκτες βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, τότε σε καμία περίπτωση δεν έχουν θέση στον Αστέρα. Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους, αλλά απαιτούμε σεβασμό. Από τη στιγμή που ένας παίκτης δηλώνει ότι αν ο Αστέρας μείνει στην Α Εθνική, τότε θέλω να μείνω στην ομάδα, είναι σα να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας. Αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν για την ομάδα."

Πηγή: arcadiasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags