Facebook Pixel O παίκτης-διαμάντι και ο σύγχρονος Μίδας
Μπάσκετ
| 2011-05-09 14:53:00

O παίκτης-διαμάντι και ο σύγχρονος Μίδας

O παίκτης-διαμάντι και ο σύγχρονος Μίδας

Στη χθεσινή επιτυχία του Παναθηναϊκού, συνολικά, αλλά και στους Διαμαντίδη και Ομπράντοβιτς σαν μονάδες, αναφέρεται στο σχόλιό του στο σημερινό "Εθνοσπόρ" ο Ανδρέας Παπαλουκάς. 

Τα σάρωσε όλα. Ε, και; Κατά τον ίδιο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν πέτυχε και κάτι σημαντικό. Σαν να του πρόσφερε κάποιος στον δρόμο ένα μπρελόκ. Ετσι ένιωθε. Και δεν υποκρινόταν. Απλά είναι τόσο ταπεινός ο άσος του Παναθηναϊκού, κι ας «καταδυνάστευσε» φέτος την Ευρώπη. Καλύτερος αμυντικός, MVP στην κανονική περίοδο και στο φάιναλ φορ, καθώς και πρωταθλητής Ευρώπης. Επίτευγμα που ουδείς άλλος σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπάσκετ έχει πετύχει. Ποτέ!

Ο άσος των «πρασίνων» δεν είναι μόνον παίκτης-διαμάντι, όπως αποφάσισαν όλοι οι ειδικοί του αθλήματος, αλλά και χαρακτήρας-διαμάντι. Γι΄ αυτό και όταν χθες, ως αρχηγός, κλήθηκε να σηκώσει την Κούπα, δεν το έπραξε μόνος του. Ζήτησε και από τους παλαιότερούς του, Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, να του... συμπαρασταθούν στην ύψωση του τροπαίου, που για εκείνον, λόγω ταπεινότητας και μόνον, μοιάζει με δύσκολη πράξη. Κι ας το έχει ξανακάνει και το 2009, ασχέτως αν τότε δεν είχε αναλάβει ακόμα τα αρχηγικά του καθήκοντα, καθώς ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρέμενε στο ρόστερ. Και τότε, λοιπόν, ο «3D» είχε καλέσει τον Φράγκι για να σηκώσουν μαζί την Κούπα. Την 5η Κούπα, μη χάσουμε τον λογαριασμό. Κι αν ο Παναθηναϊκός μετράει τα... άστρα (έξι έραψε στη φανέλα του και συνεχίζει), τι να πει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο σύγχρονος Μίδας του ευρωπαϊκού μπάσκετ... Ο αναμορφωτής του ΠΑΟ, ο προπονητής που τον επανέφερε στις ράγες των ευρωπαϊκών τίτλων, καθώς είχε προηγηθεί εκείνος του 1996, με τον Μάλκοβιτς στον πάγκο του, κι από τότε το τρένο δεν σταματάει πουθενά. Μόνον στον τερματισμό. Ετσι και φτάσει στον τελικό, δεν το χάνει το τρόπαιο.

Το μαρτυρά το γεγονός ότι σε επτά τελικούς έχει έξι Κύπελλα. Κύπελλα γεμάτα δόξα και τιμή από την κορυφαία ομάδα του ελληνικού αθλητισμού. Κι αν ο ΠΑΟ σήκωσε χθες το έκτο του τρόπαιο, ο Ζοτς ύψωσε το 8ο ευρωπαϊκό του Κύπελλο! Οσα έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης, που προηγείται στη λίστα των ομάδων με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους. Κι ας έχει να ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι από το 1995. Πριν από 16 χρόνια, δηλαδή. Οταν είχε στον πάγκο της τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Παρόντος του Παναθηναϊκού σε φάιναλ φορ και με τον Ομπράντοβιτς προπονητή οι πιθανότητες επιτυχίας των υπόλοιπων τριών συνδιεκδικητών (πώς να τους πούμε, μια που φτάνουν μέχρι εκεί) δεν είναι, όπως συνηθίζεται να λέγεται, 25% για την καθεμιά. Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι, την παραμονή του πρώτου ημιτελικού, κατάλαβε τι τον περίμενε. «Αν μας αφήσει ο Ομπράντοβιτς να προκριθούμε...».

Υ.Γ. Α, ναι, χθες είχαμε και πλέι οφ. Στη Σούπερ Λίγκα. Και στα δύο ματς, δεν έγινε το παραμικρό. Αρα, αν θέλουν, μπορούν. Μπορούμε να συμμορφωθούμε. Χωρίς να χρειάζονται οι απειλές των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη καθώς και του Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags