Facebook Pixel Ο Χάβος, ο Φερέιρα και η παιχτάρα o Βιεϊρίνια
| 2011-05-09 19:01:00

Ο Χάβος, ο Φερέιρα και η παιχτάρα o Βιεϊρίνια

Ο Χάβος, ο Φερέιρα και η παιχτάρα o Βιεϊρίνια

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Τα πλέι οφ ξεκίνησαν, όπως ήταν αναμενόμενο. Σε παιχνίδια υψηλής σημασίας, συνήθως κερδίζει αυτός, που μπαίνει στο γήπεδο για να... κερδίσει κι έχει προετοιμαστεί γι΄ αυτό.

Ο ΠΑΟΚ δούλευε δύο εβδομάδες για να κερδίσει τα πλέι οφ. Μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Κέρκυρα, ο Χάβος, με το μάτι να γυαλίζει, έλεγε ότι "ο ΠΑΟΚ θα βγει πρώτος στα πλέι οφ". Την ίδια ώρα, ο Φερέιρα έκανε ότι έκανε ο Σάντος πριν δύο λόγια και στο τέλος το μετάνιωσε. Αναθεμάτιζε την ώρα, που θα γίνουν τα πλέι οφ και την ώρα, που στον ΠΑΟΚ είχαν βάλει το κεφάλι κάτω για δύο εβδομάδες, στον Παναθηναϊκό συζητούσαν ποιος θα βάλει λεφτά στην αύξηση και τι θα γίνει αν δεν βάλουν και τουλάχιστο στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, έδειξε ότι πάει με αυτόματο πιλότο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα πλέι οφ στα σοβαρά, γιατί συνειδητοποίησε, πλέον, ότι αυτή είναι η ευκαιρία του. Ο Παναθηναϊκός προτίμησε να ασχολείται μ΄ όλα τ΄ άλλα.
Στην Τούμπα κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η ομάδα που ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Κι αυτή η ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε μια ομάδα, χωρίς αρχή και τέλος και μάλιστα με σκορ, που σε τελική ανάλυση φαίνεται μικρό.

Μετά το 20', είχε αρχίσει να γίνεται προφανές ποιος θα κερδίσει. Κι έγινε ακόμη πιο προφανές όταν ο Χάβος πήρε χαμπάρι τι μπορεί να γίνει στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού. Έστειλε τον Βιεϊρίνια εκεί αντί του Σαλπιγγίδη κι ο Φερέιρα συνειδητοποίησε τι έγινε, όταν τελείωσε το παιχνίδι. Με αριστερό μπακ τον Ιωαννίδη, τον Ζιλμπέρτο να καλύπτει την πλευρά και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερό χαφ, ο Βιεϊρίνια με τον Έτο είχαν χώρο να... παίξουν και να κάνουν ότι γουστάρουν.

Βιεϊρίνια... Τι παιχτάρα είναι αυτή. Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ είναι από δικές του ενέργειες, ειδικά το δεύτερο, που αδειάζει με πιρουέτα τον Νίνη και βγάζει τετ-α-τετ τον Ελ Ζαρ. Ακόμη κι η τελευταία ευκαιρία του Μουσλίμοβιτς (που πλέον δε βρίσκει δίχτυα ούτε με ραντεβού), ενέργεια του Βιεϊρίνια είναι. Ο Φερέιρα απεφάνθη ότι "η ποδοσφαιρική του κουλτούρα, δεν αντιμετωπίζεται εύκολα". Είναι αυτός, που δεν του έδωσε ευκαιρίες στην Πόρτο και ουσιαστικά τον έστειλε στην αγκαλιά του ΠΑΟΚ.
Εν πάση περιπτώσει, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κάλυψε το χάντικαπ, σε μια βραδιά, που δεν κέρδισε μόνο 3 βαθμούς.

Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ έδειξε με το καλημέρα ότι προσέγγισε σοβαρά τα πλέι οφ, δούλεψε γι΄ αυτά κι έχει πολλές πιθανότητες να τα κερδίσει. Και βέβαια έδειξε και στους ίδιους τους οπαδούς του, ότι αξίζει να πιστέψουν σ΄ αυτή την ομάδα. Μια ομάδα, που πέρασε πολλά φέτος, που κάποια στιγμή πήγε να λυγίσει από τα πολλά παιχνίδια, αλλά στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, έδειξε ότι είναι απλά μια ομάδα, που έχει χτίσει χαρακτήρα για να κερδίζει. Αυτό δεν έγινε σε ένα βράδυ, γίνεται 3-4 χρόνια.

Αυτός ο χαρακτήρας φάνηκε κυρίως μετά το 1-0. Ήταν ίσως η πρώτη φορά, που ο ΠΑΟΚ σκόραρε εναντίον μιας μεγάλης ομάδας κι αντί ασυνείδητα να δώσει χώρο και να μαζευτεί πίσω από το κέντρο, αυτό το γκολ τον έκανε ακόμη πιο επιθετικό, με αποτέλεσμα να έρθει και το δεύτερο.

Ο Χάβος δούλεψε πολύ πριν τα πλέι οφ και είχε καθαρό μυαλό. Φρεσκάρισε την ομάδα του, προσπαθεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά των παικτών του, όπως έκανε με τον Αθανασιάδη και Έτο ή τον Ελ Ζαρ, σχεδίασε πολύ καλά το παιχνίδι και το πήρε περπατώντας. Όσοι φοβούνται μήπως βγάλει τον ΠΑΟΚ πρώτο στα πλέι οφ και παραμείνει, έχουν άλλες πέντε ευκαιρίες να ελπίζουν.
Άλλες πέντε ευκαιρίες έχει κι ο ΠΑΟΚ. Στο πρώτο βράδυ των πλέι οφ, έδειξε πάντως ότι το έχει, αρκεί να συνεχίζει να προσεγγίζει τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πλάνο...

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags