Facebook Pixel Ο κάθε τίτλος έχει την αξία του
Μπάσκετ
| 2011-05-10 12:40:00

Ο κάθε τίτλος έχει την αξία του

Ο κάθε τίτλος έχει την αξία του

Στο γεγονός ότι κάθε τίτλος έχει την αξία του, καθώς ιδρώτας έχει χυθεί σε κάθε περίπτωση για την απόκτησή του, γράφει στο σημερινό "Goal" ο Κώστας Καίσαρης...

Μπα-κα-ού-κας, οέ, οέ, οέ. Ετσι είναι. Υπάρχουν και οι µικροί ήρωες της καθηµερινότητας. Οχι µόνο ο εξάστερος πλέον Παναθηναϊκός και ο Οµπράντοβιτς. Υπάρχει και η πρωταθλήτρια οµάδα χάντµπολ της ΑΕΚ. Και δεν τα λέω αυτά ειρωνικά. Ο κάθε τίτλος έχει την αξία του. Ιδρώτας έχει χυθεί και στη µία περίπτωση και στην άλλη.

Μπορεί ο βαθµός δυσκολίας για το 6ο ευρωπαϊκό να ήταν πολύ µεγαλύτερος, αλλά κανένας τίτλος δεν έρχεται εύκολα. Κι όταν µάλιστα στην περίπτωση του χάντµπολ δεν µιλάµε για επαγγελµατίες αθλητές. Το πρωί έχουνε τις δουλειές και η προπόνηση έπεται. Με τον αθλητισµό να είναι δεύτερη επιλογή στη ζωή τους. Χωρίς χρυσά συµβόλαια και χωρίς τα φώτα της δηµοσιότητας. Το να φωνάζει, λοιπόν, ο κόσµος της ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ Μπακαούκας και να αποθεώνει τους παίκτες του χάντµπολ ήταν µια αναγνώριση.

Και για τον αρχηγό ατοµικά αλλά και για την οµάδα γενικότερα. Ανεξάρτητα από το µέγεθος του κάθε τροπαίου, οι συγκινήσεις και οι χαρές που προσφέρει ο αθλητισµός είναι το ίδιο µεγάλες και ισχυρές. Κατά τα άλλα µιλάµε για βαριά και ανθυγιεινά ένσηµα. Φουλ τηλεόραση για έξι ώρες. Από τις πεντέµισι που ξεκίνησε ο τελικός στη Βαρκελώνη µέχρι τις δώδεκα παρά που τελείωσε το ΑΕΚ - Ολυµπιακός Βόλου. Με ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκό ενδιάµεσα στο ποδόσφαιρο, αλλά και Γιουνάιτεντ - Τσέλσι. Μέχρι και η ΕΤ3 είχε ταυτόχρονα ζωντανή σύνδεση από τέσσερα γήπεδα της Football League. Η απόλυτη εξουθένωση.

Με τα Ντεπόν να χάνουν τη µάχη κατά κράτος από τον πονοκέφαλο. Και µέσα σ' όλα, για να µην ξεχνιόµαστε, ανέβηκε και η Παναχαϊκή στη Football League. Δέκα χιλιάδες κόσµος ήταν στο γήπεδο. Κι όλα δείχνουν ότι πάµε του χρόνου για ένα πρωτάθληµα να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Κούγιας µε την Παναχαϊκή, Πηλαδάκης µε τη Λάρισα, ο αδικηµένος Ηρακλής και κατά πάσα πιθανότητα και ο αδικηµένος ΟΦΗ.

Στον οποίο Ηρακλή, ειρήσθω εν παρόδω, δεν το βάζουν κάτω. Σήµερα το βράδυ έχουν νέα συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και συλλαλητήριο. Με τον πολιτικό κόσµο πλέον ν' αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ο επίσης άδικα καταδικασµένος Παναγιώτης Ψωµιάδης είχε χθες έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συµβουλίου µε θέµα την αδειοδότηση του Ηρακλή.

Η Τουρκοκρατία µε τα ρουσφέτια έχει περάσει προ πολλού

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ άρχισαν να ενεργοποιούνται οι βουλευτές. Ο Σαχινίδης και η Αράπογλου ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση του τµήµατος των Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Σαχινίδης µάλιστα το προχώρησε ακόµα παραπέρα. Θα ζητήσει να πάει ο Πιλάβιος στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις. Λες και είναι υπάλληλός τους. Βιάζονται όµως. Επρεπε να περιµένουµε να βγει η οριστική απόφαση για τον ΟΦΗ. Να ασχοληθούνε στη Βουλή και µε τις δύο υποθέσεις µαζί. Οχι µία µία. Και το να φωνάζει βέβαια ο Γιάννης Τάκης το καταλαβαίνεις.

Πήρανε την οµάδα στα χέρια τους, τη ρίξανε και θέλουνε να βγάλουνε τις ευθύνες από πάνω τους. Οι πολιτικοί για ποιο λόγο µπλέκουνε µε τα πίτουρα; Στο 2011 είµαστε. Η Τουρκοκρατία µε τα ρουσφέτια έχει περάσει προ πολλού. Τα πράγµατα στο ποδόσφαιρο είναι ρητά και ξεκάθαρα. Οι οµάδες έχουν υπογράψει κι έχουν αποδεχθεί ότι αρµόδια για να αποφασίζει είναι η ΕΠΟ και οι επιτροπές της. Κανένας άλλος. Και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, όπως τον περασµένο αιώνα. Οταν ήταν υφυπουργός Αθλητισµού ο Αχιλλέας Καραµανλής και κάθε φορά που έπεφτε ο Πανσερραϊκός αποφάσιζε να αυξηθούν οι οµάδες και τον κράταγε στην κατηγορία. Πιο τίµιο θα ήταν να προτείνουν αυτό στον Πιλάβιο.

Μια υπερκοµµατική και υπερτοπική πρόταση: Να γίνουν οι οµάδες της Super League από 16 σε 20. Να µείνουν δηλαδή στην κατηγορία και ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης και η Λάρισα. Από τη Football League ν' ανέβουν απευθείας τέσσερις: Πέρα από Γιάννενα-Παναιτωλικό και ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Και να παίξουν πλέι οφ για τη µια θέση που αποµένει Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός, Δόξα Δράµας κι ένας από Βέροια, Πανθρακικό. Αυτό θα έκαναν οι πολιτικοί αν δεν ήταν αυτοδιοίκητο το ποδόσφαιρο. Χαίρετε.

Στην Ελλάδα γίνονται όλοι γραφικοί

ΤΗΣ κοντής της τσαπού τα µαλλιά της φταίνε. «Κακώς µετράνε οι ποινές του πρωταθλήµατος στα πλέι οφ» είπε ο Φερέιρα. Αν είχα, σου λέει, πίσω Μπουµσόνγκ - Καντέ και τον Λέτο µπροστά κάτι θα έκανα στην Τούµπα. Πώς θα γινότανε όµως να µην εκτίσουν τις ποινές τους οι ποδοσφαιριστές; Να παίζανε δηλαδή κανονικά στα πλέι οφ κι όσες αγωνιστικές τιµωρία είχανε να µεταφερόντουσαν στο επόµενο πρωτάθληµα; Για να σβηστεί τελείως µια ποινή δεν γίνεται. Πρέπει να εκτιθεί.

Ακόµα όµως και ο πλέον σοβαρός άνθρωπος να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα προσαρµοστεί και θα γίνει γραφικός. Ετσι κι ο Φερέιρα. Εχει διαπιστώσει προ πολλού ότι όλα είναι µπουρδέλο, όπως είπε ο Δώνης, και το ρίχνει κι αυτός στην τρελή. Κι ούτε µπορείς να πεις ότι φταίει απόλυτα για το ναυάγιο του Παναθηναϊκού. Μια διαλυµένη οµάδα παρέλαβε αγωνιστικά και παρατηµένη διοικητικά. Κι ο Μουρίνιο να πήγαινε στη µέση αυτής της σεζόν στον Παναθηναϊκό την ίδια τύχη θα είχε και τα ίδια ακριβώς θα έλεγε.

Από κρανίου τόπος έγινε εκκλησία

Να µην είµαστε άδικοι. Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την περασµένη Πέµπτη έπιασε τόπο. Φόβος και τρόµος κυρίευσαν τους απανταχού χούλιγκαν. Από κρανίου τόπος στον τελικό του Κυπέλλου το ΟΑΚΑ την Κυριακή στο ΑΕΚ - Βόλος ήταν εκκλησία. Και η Τούµπα στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός παρθεναγωγείο. Ο γενναίος και ακάµατος γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, µπορεί να είναι υπερήφανος. Η αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση έφερε άµεσα αποτελέσµατα.

Σε σχολές καλογραιών µετατράπηκαν αυθωρεί και παραχρήµα τα γήπεδα. Ακόµα και στη σκληρή Football League δεν άνοιξε ρουθούνι. Οι απειλές Γερουλάνου και Νικητιάδη, ότι θα κλείσουν τη στρόφιγγα της κρατικής χρηµατοδότησης, λειτούργησαν σαν ηλεκτροσόκ. Ηττηµένοι και φοβισµένοι οι χούλιγκαν ετράπησαν σε φυγή. Μόνο δέκα σφαίρες από Καλάσνικοφ έπεσαν στην Κόρινθο. Τίποτα άλλο.

Και η σύλληψη έχει την τιµή της

ΘΕΜΑ τιµής, λένε και ξαναλένε, ήταν για την αστυνοµία η σύλληψη των δραστών της δολοφονίας των δύο της οµάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη. Κι αυτό µάλιστα ακούγεται και από χείλη αστυνοµικών-συνδικαλιστών. Οχι µόνο από τους δηµοσιογράφους. Η εξιχνίαση δηλαδή όλων των άλλων δολοφονιών που γίνονται σε καθηµερινή βάση τι είναι; Θέµα ρουτίνας; Μόνο όταν τρώνε τους δικούς µας, βάζουµε τα δυνατά µας και αρχίζουµε και τρέχουµε; Οταν τρώνε απλούς πολίτες, ψάχνουµε να βρούµε τους δολοφόνους µε το πάσο µας;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags