Facebook Pixel "Πραγματικοί ήρωες οι παίκτες"
| 2011-05-10 15:04:00

"Πραγματικοί ήρωες οι παίκτες"

"Πραγματικοί ήρωες οι παίκτες"

Στην επιτυχία του Παναθηναϊκού να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και έναν μίνι απολογισμό της τρέχουσας σεζόν έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, χαρακτηρίζοντας ήρωες τους "πράσινους".

Ο συνεργάτης του "Ζοτς" στον πάγκο του "τριφυλλιού" τοποθετήθηκε μέσω του sepk.gr και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Ιτούδη:

«Για να φτάσουμε στην κατάκτηση και αυτού του τίτλου, αποκλείσαμε πολύ μεγάλες ομάδες. Στα πλέι οφ καταφέραμε να αφήσουμε εκτός συνέχειας τη Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν ένα από τα φαβορί, έχοντας μάλιστα και μειονέκτημα έδρας. Στον ημιτελικό περάσαμε τη Σιένα , η οποία είναι μία πολύ καλά προπονημένη και σκληρή ομάδα, με την ίδια φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια, που την έχει κάνει μόνιμη πρωταθλήτρια στην Ιταλία. Απέκλεισε τον Ολυμπιακό σε μία φοβερή σειρά, έχοντας μάλιστα το μειονέκτημα. Και στο τέλος παίξαμε με τη Μακάμπι, που έχε ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και την πορεία μας στην κανονική περίοδο, αλλά και στα πλέι οφ.

Η κυριαρχία μας ήταν δεδομένη. Είχαμε τον έλεγχο και των δύο παιχνιδιών. Κάνοντας μία γενική επανάληψη, θα μπορούσα να πω ότι είχαμε δύο μελανά σημεία. Το κακό ξεκίνημα απέναντι στη Σιένα και τα τελευταία δύο λεπτά απέναντι στη Μακάμπι, όπου ουσιαστικά παλέψαμε με τους εαυτούς μας. Όσον αφορά τα σημεία της τακτικής, το ένα με το άλλο ματς δεν ήταν τα ίδια. Υπήρξε σαφώς διαφορετική προσέγγιση με Σιένα και διαφορετική με Μακάμπι, καθώς οι δύο ομάδες διαφέρουν αρκετά όσον αφορά τη φιλοσοφία τους.

Αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίκτες. Είναι πραγματικά ήρωες. Κατόρθωσαν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να κερδίσουν έναν τεράστιο τίτλο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες. Συγχαρητήρια στους προέδρους διατηρούν που διατηρούν την ομάδα σε τεράστιο επίπεδο. Ευχαριστώ τον υπέροχό μας κόσμο για την καταλυτική του παρουσία. Δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και πάνω απ' όλα δεν δημιούργησαν το παραμικρό. Μόνο μας υποστήριζαν, παρέχοντάς μας μεγάλη βοήθεια.
Κι επειδή έτσι είναι η ζωή του επαγγελματία αθλητή και προπονητή, πλέον καλούμαστε να επικεντρωθούμε στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα. Αποτελεί μία ακόμα σημαντική πρόκληση, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Θέλουμε να κερδίσουμε και αυτό το τρόπαιο. Έχουμε χάσει δύο φορές φέτος από τον Ολυμπιακό, όμως επί της ουσίας στο δεύτερο ματς έγινε κατόπιν επιλογής μας, αφού θέλαμε να καλύψουμε τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Είναι μία ομάδα που αποτελεί το βασικό μας αντίπαλο στην Ελλάδα. Η ρουτίνα μας θα μας επαναφέρει γρήγορα, θα ξεκινήσουμε ανάλυση και μέρα με τη μέρα θα ετοιμάσουμε τα πλάνα μας
».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags