Facebook Pixel Ο Χάβος σκάβει τον λάκκο του
| 2011-05-10 16:58:00

Ο Χάβος σκάβει τον λάκκο του

Ο Χάβος σκάβει τον λάκκο του

Οσο μεγαλώνει τον ΠΑΟΚ ο Ιωακείμ Χάβος, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ακουσα προχθές ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ παίζουν για έναν προπονητή στον οποίο δεν θα χρειαστεί να δείξουν κάτι περισσότερο προκειμένου να διασφαλίσουν τη θέση τους. Γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θα αποχωρήσει στο τέλος των πλέι οφ.

Με κάτι τέτοια ως δικαιολογίες προσπαθούμε τελικά να κρύψουμε τις αδυναμίες του ΠΑΟ, οι οποίες μάλλον είναι πολλές και ίσως να μετρούσαμε ακόμα περισσότερες αν δεν υπήρχε ο Τζιμπρίλ Σισέ, του οποίου η λάμψη είναι εκτυφλωτική κι εμποδίζει να διακρίνουμε μερικές ακόμα χοντράδες.

Κι ανάμεσα σε αυτές την προχθεσινή ήττα στην Τούμπα.
Ηθελα να 'ξερα, στον ΠΑΟΚ μπήκε ποτέ στ' αποδυτήρια ο Ζαγοράκης και είπε στους παίκτες «κοιτάξτε, κύριοι, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Ο κόουτς θα είναι και του χρόνου μαζί μας. Κανονίστε την πορεία σας».

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Χάβος είναι στον αέρα και το θέμα προπονητή απασχολεί τον ΠΑΟΚ στο βάθος ενός σχεδιασμού που έχει ήδη ξεκινήσει, μόνο που δεν έχει μπει σε εφαρμογή. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις μετά το τέλος των πλέι οφ.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο κόουτς Ιωακείμ δεν φαίνεται να δένει τον γάιδαρό του. Ισως, μάλιστα, καθοδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην επιτυχία, να σκάβει μόνος τον λάκκο στον οποίο θα πέσει –κατά μια έννοια– μέσα. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε: ο ΠΑΟΚ του Τσάμπιονς Λιγκ θα αναζητήσει έναν προπονητή που δεν θα λέγεται Ιωακείμ Χάβος και το βιογραφικό του θα αναφέρει «περίοδος 2009-10 Αγροτικός Αστέρας». Θα προτιμήσει τον προπονητή του οποίου το όνομα είναι λατινογενές και το βιογραφικό του αναφέρει μία τουλάχιστον ομάδα του ιταλικού ή του ισπανικού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Οι ελπίδες παραμονής για τον Ιωακείμ Χάβο είναι μικρές και η ενδεχόμενη επιτυχία του στα πλέι οφ μοιάζει να τις ψαλιδίζει.

Οταν θα φτάσει, λοιπόν, η στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αξιολογήσει οριστικά τη δουλειά του Χάβου και να απονείμει ό,τι ακριβώς του αναλογεί, αποφασίζοντας για το μέλλον της συνεργασίας τους, είναι βέβαιο ότι δεν θα παίξουν ρόλο όσα έχει καταφέρει, όσο μεγάλα κι αν είναι τελικά. Δεν θα ενδιαφέρει αν στο βιογραφικό του κόουτς Ιωακείμ Χάβου δίπλα στο «περίοδος 2009-10 Αγροτικός Αστέρας» θα προστεθεί το «περίοδος 2010-11 ΠΑΟΚ-συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ». Στοιχείο που ίσως να μη συνοδεύει το βιογραφικό του Λατίνου αντικαταστάτη του.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags