Facebook Pixel Πλακούντας αλόγου για τα χάλια του Ριέρα…
| 2011-01-07 13:56:00

Πλακούντας αλόγου για τα χάλια του Ριέρα…

Πλακούντας αλόγου για τα χάλια του Ριέρα…

Μήπως τελικά χρειάζεται πλακούντα από την μυστηριώδη Μαριάνα Κοβάσεβιτς ο Ριέρα για να συνέλθει; Ο sportdog εξηγείται για να μην παρεξηγείται και αποκαλύπτει…

Φυσικά και ο πλακούντας δεν έχει σχέση με άντρες, αλλά θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε πριν πέσετε λιπόθυμοι από το σοκ. Και, βέβαια, ποια είναι η περιβόητη θεραπεύτρια Μαριάνα από την Σερβία.

Ο Ριέρα σέρνεται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Και προχθές στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν τραγικός. Οι ερμηνείες για την απόδοσή του μπορεί να είναι πολλές, όμως όλες καταλήγουν ότι ο παίκτης έχει πλέον αποκτήσει μεγάλο ιστορικό τραυματισμών κι έχει γίνει βαρύς κι ασήκωτος. Με το που αποθεραπεύεται, ξανατραυματίζεται κι έτσι δεν βρίσκει ποτέ φόρμα.

Μπάλα ξέρει ο Ριέρα, αλλά έχει χάσει την ταχύτητα και την ευελιξία του. Και συχνότατα βγαίνει νοκ άουτ από μυϊκά κι άλλα προβλήματα. Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, δεν ακούγεται περίεργο που ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να κλαίνε τα πολλά λεφτά που δώσανε.

Το Νοέμβριο του 2009, όταν και τότε ο Ριέρα είχε μπει σε έναν κύκλο αλλεπάλληλων τραυματισμών που τον οδήγησαν το καλοκαίρι στην έξοδο από την Λίβερπουλ, είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος με την Σέρβα θεραπεύτρια Μαριάνα Κοβάσεβιτς.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ εκείνης της εποχής, ο Γκλεν Τζόνσον, ο Φάμπιο Αουρέλιο, ο Γιόσι Μπεναγιούν και ο Ριέρα είχαν πάει ταξίδι αστραπή μέχρι το Βελιγράδι για θεραπείες. Γράφανε, μάλιστα, ότι «κάτοικοι της περιοχής είδαν τον Μπεναγιούν και τον Ριέρα να βγαίνουν από το θεραπευτήριο της Κοβάσεβιτς στις 3 το ξημέρωμα!». Ο Μπενίτεθ, μάλιστα, σκεφτόταν ακόμα και να την προσλάβει στην Λίβερπουλ, πριν πάρει πόδι κι αυτός.

Οι αρμόδιες αρχές της Σερβίας και συγκεκριμένα δυο στελέχη του υπουργείου υγείας, είχαν πάει στην κλινική της Κοβάσεβιτς, αφού υπήρχαν υπόνοιες ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να διατηρεί θεραπευτήριο. Και βρήκαν ότι επρόκειτο για ένα απλό σπίτι, δίχως όνομα και ιδιότητα στο κουδούνι.

Γι’ αυτό και ο αγγλικός Τύπος την αποκαλούσε «μυστηριώδη», καθώς μετακόμιζε πολύ συχνά από περιοχή σε περιοχή και διατηρούσε ένα «κλειστό» προφίλ. Αμφισβητήθηκε, μάλιστα, από τους Βρετανούς και η επιστημονική της επάρκεια, αφού έγινε λόγος για «ανορθόδοξες μεθόδους».

Για ποιο λόγο έγινε διάσημη η Κοβάσεβιτς, που σαν φιγούρα μοιάζει με την Μορτίσια από το Άνταμς Φάμιλι, όπως σχολιάζανε τα βρετανικά ΜΜΕ; Για την θεραπεία με πλακούντα! Η οποία, σύμφωνα με την Κοβάσεβιτς, είχε αποτελέσματα - αστραπή, με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν πολύ πιο γρήγορα στην ενεργό δράση από τους μυϊκούς τραυματισμούς και σε εξαιρετική κατάσταση.

Για παράδειγμα, ο Μπεναγιούν υπολογιζόταν ότι θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες για μια θλάση στους προσαγωγούς και μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι αγωνίστηκε σε μόλις 10 ημέρες. Και παρουσιάστηκε εξαιρετικά fit.

Ο πλακούντας παράγει ένζυμα, πρωτεΐνες κι άλλα συστατικά, για να μπορέσει να υποστηρίξει την εγκυμοσύνη της κάθε γυναίκας. Αυτά τα συστατικά, όμως, θεωρούνται ευεργετικά από την Κοβάσεβιτς όταν τα αλείβει πάνω στα πονεμένα πόδια των παικτών. Και χρησιμοποιεί πλακούντα αλόγου, όπως ισχυρίζεται, αν και παλιότερα υπήρχαν υπόνοιες, αλλά και δημοσιεύματα (!) και για ανθρώπινο πλακούντα.

Από τότε πέρασε καιρός, η Κοβάσεβιτς, που δηλώνει φαρμακολόγος με εξειδίκευση στους τραυματισμούς, συνέχισε την σύμφωνη με τους νόμους δραστηριότητά της χωρίς προβλήματα, αφού ο θόρυβος κόπασε προφανώς ελλείψει στοιχείων, και πολλοί ποδοσφαιριστές απ’ όλο τον κόσμο εξακολουθούν να την επισκέπτονται. Κάτι που και η ίδια φροντίζει να προβάλλει έτσι ώστε να έχει κράχτες για νέα πελατεία.

Ο Μπεναγιούν, μάλιστα, την επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες και τώρα που είναι παίκτης της Τσέλσι. Όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων πήγαν και δυο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Ο Φαν Πέρσι της Άρσεναλ είχε δηλώσει πρόσφατα:

«Η κ. Κοβάσεβιτς χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ηλεκτρισμού και του θαυματουργού της τζελ, που είναι αποκλειστικό προϊόν της. Ο ηλεκτρισμός περνά μέσα από ένα ειδικό ραβδί που έχει και το τζελ, το οποίο διαχέεται στο τραυματισμένο σημείο. Πρόκειται για γυναίκα – θαύμα».

Η απορία μας είναι η εξής. Πώς γίνεται η Κοβάσεβιτς να τους γιατρεύει όλους εκτός από τον Ριέρα; Διότι με τον Ισπανό έχει αποτύχει από την εποχή που ήταν στην Λίβερπουλ, αφού από το 2009 δεν βλεπόταν και στην αγγλική ομάδα ψάχνανε να τον δώσουν αλλού. Όλο τραυματίζεται ο Ριέρα και μετά δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Μήπως έπρεπε να του βάλουν πλακούντα από άλλης ράτσας άλογα; Μήπως ο πλακούντας δεν πιάνει στον συγκεκριμένο παίκτη; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι φταίει.

Όλοι οι παίκτες πίνουν νερό στο όνομά της, η θεραπεύτρια έχει κερδίσει πόντους σε όλη την Ευρώπη για τις ικανότητές της, αλλά ο Ριέρα δεν σαλεύει με τίποτα.

Φήμες, πάντως, λένε ότι είχε κάνει νύξη το καλοκαίρι ο Ριέρα και στον Ολυμπιακό για τα μαγικά χέρια της Κοβάσεβιτς. Η οποία διαφημίζει και τον Πάντελιτς ως έναν από τους πελάτες της. Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε κι ένα πινακάκι με τους εκλεκτούς πελάτες της Κοβάσεβιτς, από το προσωπικό της site (ο Πάντελιτς είναι 1ος και ο Ριέρα 41ος).

Τι να πούμε; Μήπως τον αποπήραν από τον Ολυμπιακό; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατροί δεν είμαστε, αλλά μπερδευτήκαμε κι εμείς… Ο πλακούντας, πάντως, μόνο στον Ριέρα δεν φέρνει αποτελέσματα απ’ ό,τι φαίνεται.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags