Facebook Pixel Διέλυσε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-12 10:44:00

Διέλυσε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Διέλυσε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι έγινε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου του 2001. Ποιά ομάδα κόντρα στα προγνωστικά έβαλε τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό και κατέκτησε το τρόπαιο. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και τι έγινε στον αγώνα.

Είναι ο πιο μάγκικος τίτλος για τον ΠΑΟΚ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά διαλύει 4-2 τον Ολυμπιακό στον τελικό της Νεας Φιλαδέλφειας και κατακτά το κύπελλο Ελλάδας το 2001. Είναι ο πρώτος τίτλος έπειτα από 16 χρόνια για τους Θεσσαλονικείς που είχαν στον πάγκο τους τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η αλήθεια είναι ότι π ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος από ποτέ και δεν άφησε κανένα περιθώριο απέναντι σε ένα αιφνιδιασμένο Ολυμπιακό. Κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας και για πρώτη έπειτα από 26 χρόνια.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκτός από τη μάχη στον αγωνιστικό χώρο κέρδισαν και αυτή της κερκίδας, αφού οι περίπου επτά χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο «Νίκος Γκούμας» δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν για την ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Εγκωμίτης με ένα ασύλληπτο σουτ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Ελευθερόπουλου. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ παράταξε την ομάδα του μόνο με τον Γιαννάκη Οκκά επιθετικό και με ένα σχήμα 3-6-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Τάκη Λεμονή αιφνιδιάστηκαν με όλη τη σημασία της λέξης, αφού δεν περίμεναν ότι μπορούσε να βρεθεί απέναντί τους μία τόσο καλή ομάδα. Ωστόσο, για τον Ολυμπιακό αυτή η βαριά ήττα με 4-2 οφείλεται και στην επιθετική του δυστοκία. Η ομάδα που φέτος πέταγε φωτιές στην επίθεση έχανε τα γκολ πάνω στη γραμμή. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν τόσο με τον Αλεξανδρή στο 15ο λεπτό όσο και με τον Γιαννακόπουλο στην κλασικότερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέρασε και τον Κόβιτς και πλάσαρε άουτ...

Στο 31ο λεπτό ο Μπορμπόκης εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Καφέ και έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την ευκαιρία να μπει στο ματς όταν στο 45ο λεπτό ο Αλεξανδρής βρέθηκε απέναντι στον Κόβιτς, αλλά πλάσαρε πάνω του. Την ευκαιρία να κάνει και το 3-0 είχε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ο Γεωργιάδης, αλλά αστόχησε μπροστά στον Ελευθερόπουλο.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σημείωσε στο 46ο λεπτό στην αρχή της επανάληψης, όταν συνδυάστηκε θαυμάσια με τον Εγκωμίτη και πλάσαρε εύστοχα στην εστία του Ελευθερόπουλου σημειώνοντας το 3-0 και βάζοντας ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των παικτών του Τάκη Λεμονή.

Στο 65 ακυρώθηκε σωστά γκολ του Αλεξανδρή ως οφσάιντ, ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε (3-1) στο 78 με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς (ο Κόβιτς ανέτρεψε τον Ζιοβάνι). Ο Δημήτρης Ναλιτζής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 85, ενώ το τελικό σκορ έγραψε ο Λάμπρος Χούτος στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46 Πατσατσόγλου), Γεωργάτος (69 Λουτσιάνο), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Νινιάδης (46 Χούτος), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46 Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79 Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88 Σπάσιτς).

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags