Facebook Pixel Ο δίκαιος Μανόλο Χιμένεθ
| 2011-05-13 10:57:00

Ο δίκαιος Μανόλο Χιμένεθ

Ο δίκαιος Μανόλο Χιμένεθ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για τη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να παραμείνει στην κορυφή των πλέι οφ και τον δίκαιο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος επιλέγει την ενδεκάδα βάσει όσων διαπιστώνει στις προπονήσεις.
 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Οι επιλογές του έχουν δώσει αφορμή και τροφή για συζητήσεις επί συζητήσεων. Γιατί ναι ο Μπαχά και όχι ο Μπλάνκο; Πως παίζει ο Μίτσελ αντί του Καφέ (ή και το ανάποδο); Που εξαφανίστηκαν ο Μπερνς και ο Λεονάρντο; Τώρα θυμήθηκε τον Έντερ;

Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν προπονητή κι ασφαλώς έχουμε το δικαίωμα της άποψης. Υπάρχουν φορές που οι απορίες μας είναι λογικές και εύγλωττες και άλλες που υπερβάλουμε. Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Και ο Χιμένεθ είναι ο άνθρωπος που διαπιστώνει καθημερινά ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που αξίζει να παίζουν και ποιοι όχι.

Το είπε και ο ίδιος: «δεν είμαι παντρεμένος με τους ποδοσφαιριστές μου. Θα παίζουν εκείνοι που το αξίζουν και το αποδεικνύουν σε μένα στις προπονήσεις». Θα μπορούσε να πρόκειται για ακόμα ένα «αμφιλεγόμενο» σχόλιο ενός τεχνικού ο οποίος η αλήθεια είναι πολλές φορές έχει προβληματίσει με τα λεγόμενά του. Ωστόσο οι πράξεις που συνοδεύουν τα πραπάνω λόγια δεν αφήνουν χώρο φια αμφισβήτηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον δικαιώνουν απόλυτα!

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας προτίμησε τον Μανωλά αντί του Ματέος και τον Λαγό αντί του Μίτσελ. Άφησε τους συμπατριώτες του στον πάγκο κι ενώ ουδείς θα μπορούσε να τον κατηγορήσει αν έπραττε ακριβώς το αντίθετο, αφού οι δύο Ισπανοί είχαν κερδίσει θέση στην ενδεκάδα και βοηθούσαν σημαντικά. Εκτός αρχικής ενδεκάδας έμεινε και ο έτερος των νεοαποκτηθέντων Ναμπίλ Μπαχά.

Προφανώς ο Χιμένεθ, εκτός από την επιλογή να «γεμίσει» τη ενδεκάδα με Έλληνες, πήρε τις αποφάσεις του διαπιστώνοντας μέσα από τις προπονήσεις τι θα ήταν πιο ωφέλιμο για την ομάδα του. Και το γεγονός ότι δεν... ποντάρισε αποκλειστικά στην ελληνική ψυχή όπως λανθασμένα διαδόθηκε αλλά κυρίως στη δουλειά που κάνει κάθε παίκτης του στα Σπάτα, αποδεικνύεται από τη συνέχεια..

Παίκτες που ανταμείβονται για τη δουλειά τους

Ο Μανωλάς διατήρησε το πόστο του στο αρχικό σχήμα, ο Λαγός δεν χάνει πλέον τη θέση του στα χαφ ανεξαρτήτως της διάταξης που επιλέγει ο Χιμένεθ, ενώ στα πλέι οφ θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και ο Λεονάρντο. Οι τέσσερις από τους πέντε βαθμούς που έχει η ΑΕΚ έχουν προστεθεί στη σούμα με δικά του γκολ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ο ίδιος ο Χιμένεθ είχε ξεγράψει και τον οποίο η ΑΕΚ δεν σταμάτησε τον περασμένο Ιανουάριο δεξιά και αριστερά ως αντάλλαγμα για ποδοσφαιριστές που την ενδιέφεραν. Το πόσο καλύτερος μπορεί να είναι πάντως ο Γιώργος Γεωργιάδης από τον Βραζιλιάνο (για τον οποίο ας μην ξεχνάμε η ΑΕΚ δαπάνησε 800.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2009) είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει την κιτρινόμαυρη διοίκηση.

Το παράδειγμα του Λεονάρντο είναι ένα από τα πολλά για τη δουλειά που κάνει ο Χιμένεθ στα Σπάτα. Δεν έκανε την ΑΕΚ μία απαστράπτουσα ομάδα (αλλά τουλάχιστον τώρα είναι μαχητική), όμως διατηρεί άπαντες σε εγρήγορση. Ο Καράμπελας και ο Λαγός οι οποίοι έγιναν βασικοί, ο Μανωλάς που επέστρεψε στην ενδεκάδα,ο Καφές που παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία μας, εσχάτως και ο Λεονάρντο, ασχέτως αν βρέθηκε στην ενδεκάδα λόγω της απουσίας του Σκόκο. Όλοι επιβραβεύονται όταν ο Ισπανός βλέπει αυτό που θέλει στις προπονήσεις. Και διατηρούν τη θέση τους όταν αποδίδουν εξίσου καλά και στους αγώνες.

Ο Χιμένεθ όσο εύκολα μπορεί να ξεχάσει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ποδοσφαιριστή όταν αυτός τον πείθει ότι μπορεί να είναι χρήσιμος. Αυτή είναι και η νοοτροπία που πρέπει να χαρακτηρίζει μία ομάδα η οποία δεν βρίθει από σταρ κι έχει την ανάγκη να είναι όλοι οι παίκτες της εκμεταλλεύσιμοι.

Υ.Γ. Προτίμησα να μην αναφερθώ τόσο γρήγορα στην πορεία της ομάδας στα πλέι οφ. Όλοι βλέπουμε ότι παρά τις απουσίες και την τιμωρία της έδρας, θα το παλέψει μέχρι το τέλος. Εξυπακούεται ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικής σημασίας για την Ένωση. Με νίκη θα φέρει τη διαδικασία στα μέτρα της. Στο άδειο ΟΑΚΑ όμως δεν θα είναι και τόσο εύκολο, ασχέτως αν από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία τρία ματς που την αντιμετώπισε.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags