Facebook Pixel Η εμπειρία κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ
| 2011-05-13 11:51:00

Η εμπειρία κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

Η εμπειρία κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει στο blog του γιατί η νίκη του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό ήταν δίκαιη, παρά το γεγονός ότι οι εντυπώσεις ήταν υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου.

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Δεν αρκεί μία ομάδα να έχει κατοχή μπάλας, αλλά και ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Πάνω απ' όλα μετράει το γκολ και αυτό προύποθέτει καθαρό μυαλό και εμπειρία. Αυτά ήταν τα στοιχεία που διέθετε στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ και παρά την μέτρια απόδοσή του κατάφερε να "δραπετεύσει" με τη νίκη.

Για να γίνω καλύτερα κατανοητός θα σας παραπέμψω σε ορισμένα ενδιαφέροντα-κατά τη γνώμη μου-στοιχεία που βγαίνουν από τη στατιστική της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι τελειώσαν τον αγώνα με 49 λάθη έναντι 37 των φιλοξενουμένων.

Η διαφορά των 12 λαθών αν μη τι άλλο αποδεικνύει μία σημαντική διαφορά στα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης. Επιπλέον, στα 27 κλεψιματα των "ερυθρόλευκων" οι "ασπρόμαυροι" είχαν να αντιπαρατάξουν 49. Σχεδόν τα διπλάσια, 22 για την ακρίβεια, τα οποία τα περισσότερα έγιναν μέσα και γύρω από την μεγάλη περιοχή.

Δεν χρειάζεται να παραθέσω άλλα στοιχεία για να δείξω τη διαφορά εμπειρίας και καθαρού μυαλού των δύο ομάδων.

Μετράει το παρελθόν του

Για να φθάσει, βέβαια, στο σημείο ο ΠΑΟΚ να παίρνει τα παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερα καλή απόδοση χρειάστηκε να περάσει από διάφορες διαδικασίες τα προηγούμενα δύο χρόνια. Την πρώτη σεζόν έκανε το λάθος στο οποίο υποπίπτει φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Φερέιρα σε ρόλο Σάντος να απαξιώνει τον θεσμό των πλει οφ, ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας του ποιο ήταν το σύστημα διξεαγωγής του πρωταθλήματος.

Πέρσι, αντίθετα πήγε τρένο από την πρώτη αγωνιστική αφού είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ είχε και τους περισσότερους παίκτες του σε εξαιρετικη φυσική κατάσταση. Φέτος, αντίθετα αν και είναι πασιφανές ότι πολλοί παίκτες δεν διαθέτουν την ίδια φρεσκάδα, χρησιμοποιεί πολύ την εμπειρία του από τον θεσμό και τις πολλές παραστάσεις των βασικών παικτών του. Βοηθιέται, βέβαια, και από την κακή κατάσταση των αντιπάλων του.

Συνοψίζοντας, το ζητούμενο για τον Δικέφαλο στα υπόλοιπα τέσσερα ματς των πλέι οφ είναι να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο φυσικών δυνάμεων και να συνεχίσει να βρίσκει λύσεις στο γκολ όπως έκανε στα δύο τελευταία ματς.

Το γεγονός ότι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια σκόραραν στο Βόλο μετά από πολύ καιρό είναι λόγος αισιοδοξίας. Αρκεί όλα αυτά να αποδειχθούν στην πράξη. Τα δύο επόμενα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ έχουν για τον ΠΑΟΚ χαρακτήρα κρας τεστ. Αν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή ο “Δικέφαλος” δεν χάσει (κρατήστε μόνο το γεγονός ότι όποτε αυτή η ομάδα πάει για δύο αποτελέσματα συνήθως τα καταφέρνει περίφημα), τότε γίνεται αυτομάτως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στα πλέι οφ.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags