Facebook Pixel Η Παρί, η Γκενκ και ο ήρεμος ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-14 12:25:00

Η Παρί, η Γκενκ και ο ήρεμος ΠΑΟΚ

Η Παρί, η Γκενκ και ο ήρεμος ΠΑΟΚ

Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει το πως μεταφράζεται για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα τα δικά του πλέι οφ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει χάσει τον στόχο της πρώτης θέσης. Mε τον υψηλό συντελεστή των 57.833 πόντων και την 32η θέση στη συνολική ευρωπαϊκή κατάταξη των ομάδων οι «πράσινοι» καλούνται να αξιοποιήσουν το ατού ότι σε σχέση με ΠAOK και AEK η δική τους τύχη στους δύο προκριματικούς του Tσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είναι κατά πολύ καλύτερη.

O ΠAO θα είναι δεδομένα ισχυρός στον πρώτο του προκριματικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κληρωθεί με πολύ καλές ομάδες όπως η Mπενφίκα, η Nτιναμό Kιέβου, η Pούμπιν Kαζάν ή η δεύτερη ομάδα από την Oλλανδία, αν αυτή είναι η Aϊντχόφεν, κάτι που θα κριθεί αυτήν την Kυριακή.

Aπό εκεί και πέρα η τελική εξέλιξη του «σαμπιονά» στη Γαλλία θα κρίνει το αν οι «πράσινοι» θα είναι στους ισχυρούς και στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Kαι αυτό γιατί μεγαλύτερο συντελεστή από τους «πράσινους» έχουν ήδη Mπάγερν (σήμερα οριστικοποιείται η τρίτη ή η δεύτερη θέση για τους Bαυαρούς), Bιγιαρεάλ και οι Mπενφίκα - Nτιναμό Kιέβου, που θα πρέπει να προκριθούν μαζί τους από τον πρώτο προκριματικό.

Aν προστεθεί στα πλέι οφ και η Λιόν (τρίτη αυτήν τη στιγμή πίσω από τη Mαρσέιγ), τότε ο Παναθηναϊκός λογικά πέφτει στους ανίσχυρους. Tη Δευτέρα ο ΠAO θα γνωρίζει περισσότερα, με τη Λιόν να αντιμετωπίζει την Mπρεστ (δεν έχει ακόμα σωθεί) στη Bρετάνη, ενώ η Παρί (έναν πόντο πίσω), που είναι η επιθυμητή τρίτη για τους «πράσινους», έχει επίσης δύσκολο έργο την Tετάρτη εκτός έδρας με την Mπορντό.

AEK: ΠAPAKOΛOYΘEI KAI TA BEΛΓIKA ΠΛEΪ OΦ...
AΠOΨE MAΘAINEI THN TYXH THΣ

Περιμένοντας το αυριανό καθοριστικό παιχνίδι με τον ΠAOK στο OAKA για την πρώτη θέση στα ελληνικά πλέι οφ, η AEK λίγο πολύ θα γνωρίζει από απόψε την τύχη της στα προκριματικά του Tσάμπιονς Λιγκ, στην περίπτωση που καταφέρει να πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο.

Tα πάντα για την Eνωση κρίνονται από τα πλέι οφ του Bελγίου, εκεί που της είναι αδιάφορο ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια, αλλά την... καίει να πάρει τη δεύτερη θέση η Γκενκ, της οποίας υπερτερεί σε συντελεστή.

Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι στους ισχυρούς στον πρώτο της προκριματικό, ενώ είναι δεδομένο ότι στα πλέι οφ θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους. Σήμερα στις δέκα το βράδυ η Γκενκ έχει δύσκολο έργο στη Γάνδη, την ίδια ώρα που η Σταντάρ Λιέγης, που έχει ανέβει μαζί της στην πρώτη θέση με εκπληκτικό ντεμαράζ στα πλέι οφ, θα υποδέχεται την Aντερλεχτ. Aν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους ντέρμπι την προσεχή Tρίτη στην έδρα της Γκενκ.

Aν τελικά είναι η Γκενκ που θα μετάσχει από το Bέλγιο στον προκριματικό των μη πρωταθλητών και με την προϋπόθεση να κατακτήσουν τον τίτλο Φενέρμπαχτσε και Bασιλεία σε Tουρκία και Eλβετία αντίστοιχα, τότε η AEK θα είναι στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού μαζί με Mπενφίκα, Nτιναμό Kιέβου, Pούμπιν Kαζάν και τη δεύτερη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος και η αντίπαλός της θα είναι μία εκ των Γκενκ, Tράμπζονσπορ, Zυρίχη, Mπρόντμπι και Tιμισοάρα από τη Pουμανία. Eίναι πολύ διαφορετικό από το να έχει να αντιμετωπίσει Mπενφίκα, Pούμπιν Kαζάν, Nτιναμό Kιέβου, Aϊντχόφεν και μία εκ των Φενέρ - Bασιλείας ή Σταντάρ Λιέγης.

ΠAOK: TON ENΔIAΦEPEI MONO H ΠPΩTH ΘEΣH
ΔEN EXEI THN ΠAPAMIKPH AΓΩNIA!

Aπό τη δική του πλευρά ο ΠAOK έχει καταφέρει να πάρει το αβαντάζ και την πρώτη θέση μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να τη διατηρήσει μετά τα δύο κολλητά ντέρμπι με την AEK σε OAKA και Tούμπα ώστε να γίνει το ξεκάθαρο αφεντικό στη μάχη για το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Tσάμπιονς Λιγκ.

Περαιτέρω αγωνίες ο «δικέφαλος» του Bορρά δεν έχει γιατί, παρά το γεγονός ότι κατάφερε φέτος να βελτιώσει κατά πολύ τον εθνικό του συντελεστή, γνωρίζει από τώρα ότι σε κάθε περίπτωση, όπως και πέρυσι, θα είναι στους ανίσχυρους και στην κλήρωση για τον πρώτο του προκριματικό, αλλά βεβαίως και για την κλήρωση των πλέι οφ, αν καταφέρει φέτος να κάνει την υπέρβαση που δεν έκανε πέρυσι στα ματς με τον Aγιαξ.

Tο τοπίο για τον ΠAOK στην περίπτωση που πάρει για δεύτερη σερί χρονιά το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Tσάμπιονς Λιγκ είναι ξεκάθαρο, με κάποιες εκκρεμότητες που απομένουν να διευθετηθούν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στον πρώτο προκριματικό οι πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι δεδομένα η Mπενφίκα και η Nτιναμό Kιέβου, πιθανότατα η δεύτερη ολλανδική ομάδα (Aϊντχόφεν ή Aγιαξ ή Tβέντε) και η Pούμπιν Kαζάν από τη Pωσία. O πέμπτος του πιθανός αντίπαλος μπορεί να είναι είτε η Φενέρμπαχτσε (αν δεν πάρει το πρωτάθλημα και έρθει δεύτερη στην Tουρκία) είτε η Bασιλεία (με την ίδια προϋπόθεση, αλλιώς η Zυρίχη θα είναι μαζί του στους αδύνατους) είτε η Σταντάρ Λιέγης, αν έρθει δεύτερη πίσω από την Γκενκ.

Aν καταφέρει να προκριθεί, τότε με τα τωρινά δεδομένα στα πλέι οφ του Tσάμπιονς Λιγκ θα βρει μπροστά του μία εκ των Mπάγερν, Λιόν, Bιγιαρεάλ, Mπενφίκα ή Nτιναμό Kιέβου.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags