Facebook Pixel Φερέιρα, ο πλέον αδικημένος προπονητής
| 2011-05-14 13:32:00

Φερέιρα, ο πλέον αδικημένος προπονητής

Φερέιρα, ο πλέον αδικημένος προπονητής

Aκόμη και αν ο επόμενος είναι... δέκα φορές καλύτερος από τον Φερέιρα, είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος δεν θα έχει κριθεί υπό νορμάλ συνθήκες, γράφει σήμερα στην "Εξέδρα" ο Γιώργος Σπανουδάκης.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα κληθούν σε δύο εβδομάδες να κρίνουν την παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα και να αποφασίσουν εάν θα πορευτούν μαζί του και την επόμενη σεζόν ή θα πάνε για άλλον. Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: πώς θα κριθεί ο Φερέιρα;

Βάσει των αποτελεσμάτων ή βάσει της δουλειάς που έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει στους Πράσινους; Μήπως θα βαρύνει το οικονομικό, δηλαδή το αν είναι ακριβός για τα (εσχάτως διαμορφούμενα) δεδομένα του Τριφυλλιού; Οπως και να κριθεί ο Πορτογάλος, ένα είναι βέβαιο: ότι θα αδικηθεί...

Πρώτον, διότι οι συνθήκες υπό τις οποίες δούλεψε και δουλεύει στους Πράσινους είναι οι χειρότερες που είχε ποτέ προπονητής του Παναθηναϊκού. Δίχως διοίκηση, με τους μετόχους άλλοτε να σφάζονται και άλλοτε απλώς να σιωπούν...

Δεύτερον, είναι ο μοναδικός προπονητής που καλείται να διαχειριστεί μόνος του μια ομάδα, καμιά 25αριά (μικρότερα ή μεγαλύτερα) παιδιά, που καλώς ή κακώς έχουν μάθει να δουλεύουν με τον φόβο ενός προέδρου-μεγαλομετόχου μπαμπούλα.

Τρίτον, συμπτωματικά ή όχι, είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε μια περίοδο κατά την οποία οι Πράσινοι έχουν αδικηθεί κατάφωρα και με αυτόν τον τρόπο έμειναν εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Εννοείται πως σε συνθήκες αδικίας είχαν βρεθεί και άλλοι προπονητές του Τριφυλλιού, αλλά ο Φερέιρα είναι ο πρώτος επί πολυμετοχικότητας.

Σε όλα αυτά σίγουρα υπάρχει και αντίλογος, από το απλοϊκό «αυτός τι κάνει;» μέχρι το τραβηγμένο «σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται ο καλός προπονητής», αλλά ποιος είναι σε θέση να κρίνει έναν προπονητή που παλεύει μόνος του και κυρίως να αποφασίσει εάν κάνει ή όχι για τον Παναθηναϊκό; Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και αν ο επόμενος είναι... δέκα φορές καλύτερος από τον Φερέιρα, είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος δεν θα έχει κριθεί υπό νορμάλ συνθήκες.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι ένας Μουρίνιο ή ένας σερ Αλεξ θα την είχαν βγάλει καθαρή με τον φετινό Παναθηναϊκό, προσωπικά έχω σοβαρές αμφιβολίες. Πέρα από τη συζήτηση που μπορεί να γίνει για το ρόστερ, κυρίως με όλα αυτά που προέκυψαν στην πορεία.
Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να «κάψει» ακόμη έναν προπονητή και, το κυριότερο, να δώσει το άλλοθι στους παίκτες, στους μετόχους και σε όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό σκηνικό ότι στο τέλος της ημέρας φταίει ο ένας και όχι οι πολλοί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags