15/05/11 - 09:08

"Ούτε τη βενζίνη!"

Φοβερές δηλώσεις Τζούριτς για την κατάντια του Ολυμπιακού στο βόλεϊ. "Κάναμε έρανο στα αποδυτήρια, δεν είχαμε ούτε τέιπ να δέσουμε τα πόδια μας"!

"Ούτε τη βενζίνη!"
41.491views 0shares

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

"Τι να πω; Ήταν στιγμές που νιώσαμε εντελώς μόνοι. Δεν είχαμε τέιπ να δέσουμε τα πόδια μας, φάρμακα. Ο ένας δανειζόταν απ’ τον άλλο τα χρήματα της βενζίνης. Γινόταν έρανος στα αποδυτήρια. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι τράπεζες μας έψαχναν και την ώρα της προπόνησης για τα δάνεια που χρωστάμε. Η εικόνας της καθημερινότητάς μας δραματική. Και όλοι αναρωτιόμασταν: Αυτός είναι ο Ολυμπιακός;".

-Από πότε βιώνετε τη στάση πληρωμών του σωματείου σας;

"Εδώ κι ένα χρόνο είμαστε απλήρωτοι. Μας δόθηκαν κάποια λίγα χρήματα έναντι, από το ποσό που συγκεντρώθηκε με τα SMS των φιλάθλων και από τα έσοδα του φιλικού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Το χρέος ωστόσο φτάνει τους οκτώ-εννέα μήνες για κάθε παίκτη. Ψίχουλα έχουμε πάρει ως τώρα. Μόνο ο κόσμος βοήθησε. Εμείς όμως ζούμε από το βόλεϊ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό μόνο ξέρουμε να κάνουμε".

-Υπάρχει φως στο τούνελ; Πιστεύεις ότι θα πληρωθείτε κάποια στιγμή;

"Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να προβλέψω. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που δικαιούμαι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα τα πάρουμε. Το ελπίζω. Είναι πάντως κάτι που θα φανεί. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι εμείς δείξαμε από την πλευρά μας πόσο επαγγελματίες είμαστε. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο σέβονται αυτό που πετύχαμε και πόσο το εκτιμούν όλοι όσοι δηλώνουν Ολυμπιακοί".

-Πως σκέφτεσαι την επόμενη μέρα, προσωπικά; Φεύγεις για Ιταλία;

"Έχω πει από πέρσι ότι θέλω να φύγω. Να παίξω στην Ιταλία. Η επιλογή μου δεν έχει σχέση με τα οικονομικά προβλήματα, ότι δεν με πληρώνουν ή ότι περνάω δύσκολες στιγμές. Έχω κάποια όνειρα, ως βολεϊμπολίστας. Θέλω να παίξω στο εξωτερικό, σ’ ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Δεν έχω συγκεκριμένες προτάσεις. Απλά, επιθυμία μου είναι να κάνω το άλμα εμπρός. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Είμαι έτοιμος".

-Και ο Ολυμπιακός; Τι θα απογίνει χωρίς εσένα;

"Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τα λεφτά, αν οι συμπαίκτες μου θα εξοφληθούν ή αν θα ικανοποιηθούν οικονομικά. Υπάρχουν ωστόσο καλοί παίκτες, νεαροί σε ηλικία, που έχουν να δώσουν πολλά. Αγωνιστικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Φέτος κερδίσαμε εννιά φορές τον Παναθηναϊκό. Αυτό τα λέει όλα. Διοικητικά και οικονομικά, κυρίως, πρέπει πάντως να βρεθεί λύση σύντομα".