Facebook Pixel 7 τίτλους και 37 νίκες μέσα στο 2011 ο Τζόκοβιτς!
Άλλα Σπορ
| 2011-05-16 09:56:00

7 τίτλους και 37 νίκες μέσα στο 2011 ο Τζόκοβιτς!

 7 τίτλους και 37 νίκες μέσα στο 2011 ο Τζόκοβιτς!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγνοούσε τη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ στη χωμάτινη επιφάνεια και έχει καταφέρει μέσα σε μία εβδομάδα να πετύχει δύο νίκες κόντρα στον Ισπανό No1 της παγκόσμιας κατάταξης, οι οποίες του χάρισαν ισάριθμους τίτλους.

Μετά το τουρνουά Masters της Μαδρίτης ο 23άχρονος Σέρβος κατέκτησε και αυτό της Ρώμης επικρατώντας με 2-0 σετ του Ναδάλ και πλέον μετρά 37 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο 2011, επτά τίτλους τη φετινή χρονιά και 25 συνολικά στην καριέρα του.

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς αξιοποίησε και τα δύο break-point που είχε στη διάθεσή του και επικράτησε με 6-4 του Ισπανού ο οποίος έσπασε μία φορά το σερβίς του αντιπάλου του.

Πανομοιότυπη εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ αφού ο Σέρβος έσπασε άλλες δύο φορές το σερβίς του Ναδάλ και αξιοποιώντας το τρίτο match-ball ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6-4 μέσα σε δύο ώρες και 12 λεπτά:

"Προσπάθησα να μην σκέφτομαι πολύ τη φυσική μου κατάσταση ή πόση ώρα μπορούσα να αντέξω στο κορτ. Απλά πήγαινα πόντο με τον πόντο και κατάφερα να βρω τη δύναμη και να φτάσω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Το να νικάς δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα τον κορυφαίο τενίστα στη συγκεκριμένη επιφάνεια αποτελεί μία απίστευτη επιτυχία για εμένα, το ευχαριστήθηκα και πλέον περιμένω το γαλλικό όπεν".

Το συνολικό σερί νικών του Τζόκοβιτς έφτασε στους 39 αγώνες και όσον αφορά τις αναμετρήσεις του με τον Ναδάλ μείωσε τη διαφορά στις νίκες σε 16-11.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags