Facebook Pixel Η νέα πρόκληση της Τούμπας
| 2011-05-16 12:36:00

Η νέα πρόκληση της Τούμπας

Η νέα πρόκληση της Τούμπας

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο blog του ενόψει του «τελικού» της Τούμπας, στο remake του αγώνα που διεξήχθη στις 16 του περασμένου Μαρτίου με φόντο τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
 

Θα είναι η πέμπτη φορά που θα συναντηθούν σε διάστημα δυόμισι μηνών. Τις προηγούμενες τέσσερις η ΑΕΚ κατάφερε να μην δεχθεί γκολ, να σκοράρει 8 και να φύγει τρεις φορές νικήτρια από το γήπεδο. Ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο κι αυτό επειδή ο Ντιοπ βρήκε δύο φορές δοκάρι.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ένωση έχει πάρει τον αέρα του αντιπάλου της. Ωστόσο στην Τούμπα την περιμένει η πιο δύσκολη των (συγκεκριμένων) αποστολών. Ο ΠΑΟΚ παίζει το μεγάλο χαρτί του για τη δεύτερη θέση και το ματς αναμένεται εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Κυριακής.

Αν υπάρχει κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε περισσότερο στον Μανόλο Χιμένεθ είναι ότι μέσα από τη δουλειά των τελευταίων 2-3 μηνών _ και μην ξεχνάμε πολλές φορές υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης, στενάχωρων γεγονότων μέχρι και απειλών _ κατάφερε να προετοιμάσει την ομάδα του ώστε αυτή να βρεθεί σε φουλ φόρμα τη συγκεκριμένη περίοδο.

Επειδή ήταν πλέον ξεκάθαρο από τις αρχές του τρέχοντος έτους ότι η ΑΕΚ δεν είχε να προσδοκά σε κάτι άλλο πέραν της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας, ο Χιμένεθ κοίταξε μπροστά και η εικόνα που παρουσιάζει τώρα η ομάδα του αν μη τι άλλο τον δικαιώνει για τη δουλειά του.

Από τα τρία πρώτα ματς όλων των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ, συμπεραίνει κανείς ότι μόνο η Ένωση και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν τις δυνάμεις να διατηρούν καλό ρυθμό σε συνεχόμενους αγώνες . Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν πείθουν ότι το μπορούν.

Σχέδιο αέρος ανταπόκριση σε αυτό

Ήταν εύλογη η απορία όλων γιατί δεν πήρε θέση στο βασικό σχήμα ο MVP των προηγούμενων δύο αγώνων, ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο. Έχει να κάνει με αυτό ακριβώς που συζητούσαμε στο προηγούμενο άρθρο. Ο Χιμένεθ είναι εκείνος που βλέπει καθημερινά τους ποδοσφαιριστές και κρίνει πότε κάποιος χρειάζεται αποφόρτιση, ή πότε δεν ταιριάζει στο πλάνο του.

Ασφαλώς δικαιώνεται κι εκ του αποτελέσματος αφού το καθαρό 3-0 δείχνει ότι ορθώς έπραξε, ασχέτως αν τα γκολ της ομάδας προέκυψαν από στημένες φάσεις. Ήταν και αυτό ένα μέρος (το βασικότερο ενδεχομένως) του σχεδίου απέναντι σε μία άμυνα που αντιμετωπίζει εμφανές πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι.

Μην ξεχνάτε ότι από στημένη φάση η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μέσα στην Τούμπα, ενώ στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και έληξε ισόπαλος 0-0, η μπάλα είχε σταματήσει δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς μετά από κεφαλιές του Ντιοπ. Ο Σενεγαλέζος είχε τότε προειδοποιήσει ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ για τα γκολ που θα ακολουθούσαν ...

Το γεγονός ότι οι Ντιοπ και Δέλλας έχουν σημειώσει τα έξι από τα οκτώ γκολ της Ενωσης σε αυτή τη σειρά των αγώνων απέναντι στον ΠΑΟΚ, καταδεικνύει και το ξεκάθαρο πλάνο του Χιμένεθ να «χτυπήσει» από τον αέρα. Οι φάσεις είναι δουλεμένες στις προπονήσεις και τέτοιες θα δούμε και στην Τούμπα εφόσον η ΑΕΚ κερδίσει τις στημένες μπάλες που απαιτούνται.

Η Ένωση πρέπει να παίξει στην Τούμπα για τη νίκη. Μόνο αυτή θα της δώσει σαφές προβάδισμα για τη συνέχεια. Η ισοπαλία δεν την εξασφαλίζει ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τι επιφυλάσσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου στις ομάδες που παίζουν με σκοπιμότητα για αυτή.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags