Facebook Pixel «Πιο άνετη για την πρωτιά η ΑΕΚ»
| 2011-05-16 13:29:00

«Πιο άνετη για την πρωτιά η ΑΕΚ»

«Πιο άνετη για την πρωτιά η ΑΕΚ»

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Αντώνης Μήνου εμφανίσθηκε σίγουρος ότι η Ένωση θα κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, τονίζοντας όμως πως και ο ΠΑΟΚ δεν θα εγκαταλείψει την «μάχη».

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», είπε:

Για την ικανότητα της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις: «Η ΑΕΚ μπορώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει πολλά με στημένες φάσεις. Έχει πάρει παιχνίδια και σε κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος όταν δεν μπορεί να νικήσει με την ανάπτυξη γιατί έχει τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Και επί Σάντος το είχε δουλέψει πολύ. Έχει πολύ δυνατούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι ειδικά τώρα. Θέλει και τύχη όμως. Θέλει και προσόντα αλλά θέλει και τύχη. Όσο μπαίνουν τέρματα έτσι, δημιουργεί και μία ψυχολογική πίεση στους παίκτες του ΠΑΟΚ».

Για το αν η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο: «Η ΑΕΚ δεν έχει την πίεση που έχουν οι άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο οργανωμένος και ο κόσμος είναι πολύ κοντά για να πετύχει το στόχο. Ο Βόλος είναι πολύ καλή ομάδα και με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός είναι αγνώριστος, έχει χάσει το πλεονέκτημα των τριών βαθμών και δε νομίζω ότι θα πετύχει το στόχο του. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Τετάρτης αφού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο».

Για το αν η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή των πλέι οφ: «Οι στόχοι που έχουν οι ομάδες είναι συγκεκριμένοι. Η ΑΕΚ είναι πιο άνετη γιατί έχει τη δομή για το τι θέλει να κάνει. Έχει πετύχει το στόχο του Κυπέλλου και είναι άνετη. Είναι ήδη κερδισμένη. Δε νομίζω να είναι το ίδιο παιχνίδι με τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Θα παίξει πιο άνετα στην Τούμπα, γιατί έχει το πλεονέκτημα να υπάρχει και άλλο παιχνίδι για να διορθώσει κάτι άσχημο. Όποιος και να κερδίσει δεν κρίνεται τίποτα γιατί υπάρχουν και άλλα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει να πάει πάλι στην Αθήνα, η ΑΕΚ έχει να παίξει πάλι με τον Παναθηναϊκό σε άδειο γήπεδο και στον Βόλο, που βλέπουμε ότι θεωρητικά δεν έχει κάποιους στόχους, αλλά είδαμε με τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει το σκορ».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και την απουσία του Βιεϊρίνια: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Η δημιουργία είναι δύσκολη. Όταν λείπουν και κάποιοι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με μία κίνηση, όπως ο Βιεϊρίνια ή ο Ίβιτς, που τον κατηγορούν ότι είναι αργός, αλλά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος ότι έχει δύο καλούς ανασταλτικούς χαφ, έχει παίξει και ποδόσφαιρο. Ο Γκαρσία όταν είναι σε καλή κατάσταση κάνει και δημιουργικό παιχνίδι. Όταν δεν τα έχει αυτά ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να δημιουργήσει. Σε παιχνίδια που χρειάζεται να κερδίσει, είναι λίγο πιο επιφυλακτικός και περιμένει περισσότερο στην άμυνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags