Facebook Pixel Stop για διαιτησία, θα έρθει ο …Κουτσουπιάς
| 2011-05-16 14:07:00

Stop για διαιτησία, θα έρθει ο …Κουτσουπιάς

Stop για διαιτησία, θα έρθει ο …Κουτσουπιάς

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την "καραμέλα" της διαιτησίας που πρέπει να κόψουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά το άρθρο του:

* Όχι, τούτη τη φορά δεν ευθύνονται οι μέτοχοι. Sorry που θα διαφωνήσω με τον «Κάρα» και τον Τζόρβα, οι οποίοι στις δηλώσεις τους άφησαν τέτοιου είδους γεύση μιλώντας εμμέσως και αμέσως για τη διαιτησία, αλλά, παίδες, κοιταχτείτε στον καθρέφτη! Όχι ειδικά εσείς οι δύο, όλοι!

* Οι μέτοχοι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις οποίες γνωρίζουν όλοι, και ο καθένας ανάλογα με την οπτική γωνία του και το μυαλό του επιμερίζει το μερίδιο κάθε «Αμπράμοβιτς». Αλλά γι’ αυτή την αγωνιστική κατάντια που παρουσίασε χθες ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα μπορούσε να χάνει 3-0 από το 20’, δεν έχουν καμία ευθύνη. Κι αν θέλετε, ευθύνη για τη διαιτησία είχαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που άφησαν την ομάδα γυμνή να βιαστεί από τον Τρύφωνα και τον Καλόπουλο ή στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, όπου ο Παππάς ανακάλυψε το… πανελλήνιο ρεκόρ καθυστερήσεων και επέτρεπε στους κάφρους να κάνουν βόλτες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε που ο Σισέ σωστά είχε πει «ένιωσα ότι μας πήδηξαν».

* Τώρα είναι μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα για τον Παναθηναϊκό να έχεις χάσει δίκαια από τον Ολυμπιακό Βόλου και να μιλάς για τη διαιτησία με αφορμή ένα γκολ οφσάιντ πέντε εκατοστών. Και θα περίμενα να το καταλαβαίνουν αυτό παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν τι εστί Παναθηναϊκός, όπως ο «Κάρα» και ο Τζόρβας. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με την καραμέλα της διαιτησίας στα πλέι οφ: πέναλτι στην Τούμπα θα μπορούσε να δοθεί στο χέρι του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά δεν είναι το πλέον οφθαλμοφανές και «κλασικό» με την ΑΕΚ είναι καταφανέστατο το πέναλτι υπέρ του Σισέ και χθες κατάλαβαν όλοι το οφσάιντ για πέντε εκατοστά του Μαρτίν έπειτα από τρία ριπλέι!

* Θα δικαιούνταν ίσως να μιλούν για τη διαιτησία αν οι ίδιοι έδιναν χθες το 50% όσων είχαν δώσει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα πλέι οφ όμως, το έδωσαν μόνο με την ΑΕΚ. Και το ξέρουν. Και επειδή το ξέρουν, είναι ακόμη χειρότερο να μιλούν για τα σφυρίγματα στα πλέι οφ! Γι’ αυτό θα ήταν ωφελιμότερο για τον Παναθηναϊκό να κάνουν αυτό που τους είπε χθες ο Φερέιρα («τρελή» η χθεσινή ενδεκάδα του με πέντε παίκτες που ήξερε ότι μαρκάρουν με τα μάτια –ούτε καν στο χώρο– και να αφήσει στον πάγκο τον Καραγκούνη παρότι έλειπαν Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης).

* Τι είπε ο Πορτογάλος όταν «έπιασε»… λόγια γκρίνιας; «Σταματήστε πια να μιλάτε για τη διαιτησία. Αν έχετε να πείτε κάτι, πείτε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τρεις νίκες». Και έχει δίκιο. Διότι δεν φταίει ο Βαρδινογιάννης επειδή χθες ο Σισέ (χειρότερος όλων με διαφορά) έμοιαζε με Σολάκη και ο Σολάκης με Σισέ.

* Δεν φταίει ο Βγενόπουλος επειδή ο Λουίς Γκαρσία και ο Κλέιτον ήταν στην κοσμάρα τους και δεν μπορούσαν ούτε καν να κρατήσουν μπάλα. Δεν φταίει ο Πατέρας επειδή ο Μπουμσόνγκ την «τσάναγε» σαν… βεληγκέκας και έτρωγε «σούπες» από τις ντρίμπλες του Σολάκη, τον οποίο φανερά υποτιμούσαν όλοι. Δεν φταίνε ο Παύλος και ο Θανάσης επειδή ο Βύντρα θύμισε με τον Μόνχε… παλιό Βύντρα και επειδή ο Σαριέγκι έμοιαζε με σχολιαρόπαιδο που τον έχουν βάλει να παίξει με τους «μεγάλους». Ούτε ο Πολέμης επειδή χωρίς έναν έμπειρο παίκτη δίπλα του ο Σιμάο έδειχνε δυο κλάσεις χειρότερος του Νεμπεγλέρα.

* Η εικόνα του Παναθηναϊκού χθες οφείλεται αποκλειστικά στους παίκτες και στον προπονητή. Αυτοί έφεραν στα πλέι οφ τους φίλους του Παναθηναϊκού να θυμούνται τον Κουτσουπιά και το 1997 (αν βγει πρώτη η ΑΕΚ ο τελευταίος των πλέι οφ μένει… Ελλάδα), τελευταία χρονιά που η ομάδα δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και αυτοί μπορούν να πετύχουν τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια (όλα στο ΟΑΚΑ) και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, η οποία ακόμη δεν έχει χαθεί (διότι αυτή η ΑΕΚ με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας). Μα για να τα καταφέρουν χρειάζεται πρώτα και πάνω απ΄ όλα φιλότιμο και θυσίες. Όχι «πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί».

* Ο κόσμος έχει κριτήριο, δεν είναι βλαξ. Βίωσαν οι ποδοσφαιριστές εφέτος αυτό που βίωσαν χθες οι μπασκετμπολίστες ύστερα από ήττα. Θυμούνται πολύ καλά την αντίδραση των φίλων του Παναθηναϊκού μετά το «Γ. Καραϊσκάκης»: τη ζεστασιά, την αγάπη, το «γαμώτο». Ξέρουν οι οπαδοί να αξιολογούν. Δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κάποιος για όσα βλέπουν. Μόνο για όσα δεν βλέπουν…

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags