Facebook Pixel Η σημασία της ακαδημίας (ΦΩΤΟ)
| 2011-05-16 15:23:00

Η σημασία της ακαδημίας (ΦΩΤΟ)

Η σημασία της ακαδημίας (ΦΩΤΟ)

Από την πρώτη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έθεσε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση των ακαδημιών του συλλόγου.

Γιώργος Παύλου, Μπάμπης Ζελενίτσας, Γιώργος Αμανατίδης και Όλοφ Μέλμπεργκ παρουσίασαν το πρόγραμμα των θερινών καμπ του 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν τα καμπ του καλοκαιρού που θα «τρέξουν» σε δύο περιόδους. Η πρώτη θα είναι από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου και η δεύτερη από τις 27 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι προγραμματίστηκε ένα ακόμη Grand Meeting από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά και θα έχει τη συμμετοχή παιδιών και από τις ακαδημίες και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των υπεύθυνων των σχολών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ Γιώργος Παύλου, αναφέρθηκε σε αυτό, εξηγώντας: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχωρά στην ενοποίηση των σχολών και των ακαδημιών, έχοντας ως στόχο την αξιοποίησή τους. Έχουμε την χαρά να διαθέτουμε 30 συνολικά σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο και Αυστραλία και επιθυμούμε να ενημερώσουμε κατάλληλα αλλά και να αναβαθμίσουμε τους προπονητές που βρίσκονται στα συγκεκριμένα τμήματα, την ώρα που θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση των γονέων. Γι’ αυτό το λόγο, διοργανώνουμε ένα grand meeting ακαδημιών, στο Ράντσο Σοφικού, κατά το διάστημα 15-18 Ιουνίου, με σκοπό τη γνωριμία όλων των υπευθύνων, αλλά και να τεθούν οι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν. Επίσης, αρκετοί γιατροί, διατροφολόγοι και παιδοψυχολόγοι θα προβούν σε σεμινάρια, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ακαδημίας Μπάμπης Ζελενίτσας, σημείωσε: «Στις 15 με 18 Ιουνίου θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση των σχολών ποδοσφαίρου στην Κορινθία. Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται από την ανάπτυξη ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και την ενοποιημένη μορφή που έχει πάρει. Θα αναπτυχθεί η φιλοσοφία και ο τρόπος δουλειάς που εναρμονίζεται στο σύστημα δουλειάς της πρώτης ομάδας. Θα αναπτυχθούν θέματα ψυχολογίας και διατροφής και ιατρικών θεμάτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραβρεθούν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές όσο και παλαίμαχοι. Δεύτερη δραστηριότητα που έχει αναλάβει μετά το τέλος της δραστηριότητας στην Κορινθία, έχει να κάνει με τα καμπ ποδοσφαίρου που θα είναι δύο περίοδοι. 20 με 24 Ιουνίου και 27 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου. Αυτή η δραστηριότητα γίνεται κάθε χρονιά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Θα περιλαμβάνει δύο τομείς με παιδάκια που πέρα του ποδοσφαίρου θα κάνουν και κολύμπι, μπάσκετ και παιδάκια που θα έρθουν μόνο για τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Εκεί τρεις βαθμίδες θα χωριστούν σε κατηγορίες του μαζικού, της ελίτ και ξεχωριστής προπόνησης για τερματοφύλακες».

Τη σκυτάλη πήρε ο τεχνικός σύμβουλος των σχολών Γιώργος Αμανατίδης, που υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια του κ. Μαρινάκη, στόχος ήταν να αναβαθμίσει τις ακαδημίες, να τους δώσει μία ώθηση και να λειτουργήσουν ως μία οικογένεια. Για αυτό το λόγο βλέπετε ότι αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα κάνουμε από τώρα και στο εξής. Ως οικογένεια και ως ένα το δείξαμε στο πρόσφατο ταξίδι της πρώτης ομάδας στην Κύπρο. Όπου εκεί οι ακαδημίες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα και σε περίπου 600 παιδιά, βρέθηκαν ο ίδιος ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές. Βρέθηκαν κοντά στους δικούς μας ανθρώπους και είναι τα αφτιά μας και τα μάτια μας, οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε και τους δείξαμε το πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι των ακαδημιών που λέγεται Κύπρος. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες που αναφέρθηκε ο κ. Παύλου και ο κ. Ζελενίτσας, θα πρέπει μέσα από αυτά τα παιδιά να υπάρχει και αρκετή ποιότητα. Αυτό θα φροντίσουμε να το κάνουμε καλύτερα στο μέλλον. Θέλουμε να έχουμε συχνότερη επαφή με αυτούς και μέσα από τον ενιαίο προγραμματισμό να τους δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο, μία έξτρα προπόνηση έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο που θέλουμε. Ένας από τους στόχους του προέδρου μας είναι να υπάρχει αποτέλεσμα και να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα. Αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Αυτό θέλω να πιστεύω».

Τέλος, ο Όλοφ Μέλμπεργκ, υπογράμμισε τη σημασία του εγχειρήματος: «Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες του ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα ακούγεται στο εξωτερικό. Βέβαια είναι για ένα άσχημο γεγονός, την οικονομική κρίση αλλά είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί η ακαδημία τώρα που ο Θρύλος θα συμμετάσχει στο Champions League».

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags