17/05/11 - 13:11

Έφταιγε τελικά η κολόνα του τιμονιού;

Ο τότε διευθυντής σχεδιασμού της Williams, Άντριαν Νιούι εξηγεί τι έφταιξε (κατά την γνώμη του) και προκλήθηκε το τραγικό ατύχημα στην πίστα της Ίμολα την 1η Μαΐου του 1994, όπου ο Άιρτον Σένα έχασε την ζωή του...

Έφταιγε τελικά η κολόνα του τιμονιού;
58.260views 0shares

Έχουν ακουστεί πολλά για το αν ο θάνατος του Σένα ήταν ατύχημα που προήλθε από αμέλεια της Williams ή εσκεμμένες ενέργειες. Πάντως, κανείς δεν πίστεψε πως ήρθε από δικό του λάθος σε μία στροφή σαν την Ταμπουρέλο.

«Για όλη την ομάδα ήταν απίστευτη δύσκολη η κατάσταση. Θυμάμαι τη μέρα μετά το ατύχημα ήταν αργία και μερικοί από εμάς προσπαθούσαμε να βρούμε στοιχεία. Η αλήθεια είναι πως ποτέ κανείς δεν θα μάθει τι ακριβώς έγινε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κολόνα είχε πρόβλημα, η μεγάλη απορία είναι αν αυτή ήταν η αιτία του ατυχήματος; », αναρωτήθηκε ο σημερινός διευθυντής σχεδιασμού της Red Bull.

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Αν κοιτάξετε από πίσω, από την κάμερα του μονοθεσίου του Σουμάχερ, το μονοθέσιο δεν έχει υποστροφή. Το πίσω μέρος του μονοθεσίου έφυγε. Ο Άιρτον το διόρθωσε κατά 50%, αλλά μισό δεύτερο αργότερα πάτησε πολύ το φρένο. Για μένα η πιο πιθανή αιτία για το ατύχημα ήταν ένα κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό».

«Τα λίγα μαλλιά που είχα έπεσαν μετά από αυτό το ατύχημα. Αυτό με άλλαξε, ήταν εφιάλτης. Και εγώ και ο τεχνικός διευθυντής της Williams αναρωτηθήκαμε αν έπρεπε να συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε σε ένα σπορ που τα δημιουργήματά μας μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο», κατέληξε.