Facebook Pixel Μόνο αν μιλήσει το φιλότιμό τους
| 2011-05-17 13:34:00

Μόνο αν μιλήσει το φιλότιμό τους

Μόνο αν μιλήσει το φιλότιμό τους

Στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι φίλοι της ομάδας είναι στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών, γράφει για τον Παναθηναϊκό στο σημερινό του σχόλιο στο "Goal" ο Νίκος Κατσαρός.

Στα ομαδικά αθλήματα και στο ποδόσφαιρο ακόμη περισσότερο δεν υπάρχει κουμπί που να το πατάς κι από εκεί που η ομάδα σερνόταν να αρχίσει να «πετάει». Αναφέρω τα ομαδικά αθλήματα επειδή ο Δημήτρης Γόντικας προέρχεται από το βόλεϊ και γνωρίζει πολύ καλά πόσο ισχύει αυτό το αξίωμα.

Παρ' όλα αυτά κατέφυγε κι αυτός στην πρακτική που ακολουθούν συνήθως οι... παλαιάς κοπής πρόεδροι, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν μπει ποτέ σε γήπεδο με σορτσάκι και φανέλα.

Πήγε λοιπόν ο προεδρεύων της ΠΑΕ στην Παιανία, όπως διάβασα στο ρεπορτάζ, κι έτριξε τα δόντια στους παίκτες του Παναθηναϊκού ζητώντας τους παράλληλα να συνέλθουν. Θυμίζω ότι τα ίδια περίπου τους είχε πει την παραμονή του αγώνα στον Βόλο αλλά και στο ημίχρονο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά το μόνο αποτέλεσμα που είχαν τα λόγια του ήταν οι παίκτες του να παρουσιάσουν ακόμη χειρότερη εικόνα στο β' μέρος και μέσα σε είκοσι λεπτά να χάσουν το προβάδισμα που είχαν στο σκορ.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν θέλουν οι παίκτες, αλλά το ότι δεν μπορούν. Η όλη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, που εκφράζεται με μια εικόνα εγκατάλειψης από τους ιδιοκτήτες-μετόχους της ΠΑΕ, δεν μπορεί παρά να τους επηρεάζει, αφού τους δημιουργεί αίσθηση αβεβαιότητας, με αποτέλεσμα να σκέφτονται συνεχώς πώς και πού θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι κι αν τους πει ο κ. Γόντικας ή ο Πορτογάλος τεχνικός.

Οπως δεν μπορεί να αλλάξει και η αγωνιστική τους κατάσταση, η οποία σε όλα τα τελευταία παιχνίδια χαρακτηρίζεται από έλλειψη δυνάμεων αλλά και ποδοσφαιρικού προσανατολισμού. Προχθές στον Βόλο οι «πράσινοι» έτρεχαν εμφανώς λιγότερο από τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερα λάθη και να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Αυτήν την εικόνα παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός εδώ και τρεις μήνες και είτε οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους είτε σε αγωνιστικούς δεν μπορεί να μεταβληθεί με παραινέσεις ή με απειλές. Στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι φίλοι της ομάδας είναι στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών, όσο αυτό αρκεί για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags