Facebook Pixel Οι πρώτοι 74 «σταθμοί» της Φλόγας
| 2011-05-18 15:45:00

Οι πρώτοι 74 «σταθμοί» της Φλόγας

Οι πρώτοι 74 «σταθμοί» της Φλόγας

Από την Κορνουάλη και την ακτή Κόρνις της Βρετανίας θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά η Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Λαντ'ς Εντ θα είναι το σημείο εκκίνησης της Φλόγας.

Η Δάδα θα φτάσει στη Βρετανία από την Ελλάδα στις 18 Μαΐου, ενώ, αρχής γενομένης από την επομένη, θα κάνει ένα ταξίδι 70 ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής απόστασης 12.800 χιλιομέτρων. Η διαδρομή της θα επιτρέψει στο 95% του πληθυσμού να βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά από το ταξίδι της Φλόγας.

Την διαδρομή της θα συνοδεύσουν 8.000 λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι θα την μεταφέρουν σε Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, προτού φτάσει στον τελικό προορισμό της, δηλαδή το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για την τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου 2012.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει ένα φως σε κάθε έθνος και περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και θα δείξει τον καλύτερο εαυτό μας και τον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (LOCOG), Σεμπάστιαν Κόε, άμα τη αποκαλύψει των πρώτων 74 τοποθεσιών της διαδρομής, και συμπλήρωσε:

«Οι πρώτες τοποθεσίες της διαδρομής, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σήμερα, δίνουν ένα άρωμα της έκτασης που θα έχει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πόσο εκτεταμένη θα είναι η ευκαιρία την έναρξη των πανηγυρισμών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012».

Το Λονδίνο επέλεξε μια πιο χαμηλού προφίλ λαμπαδηδρομία σε σχέση με την φιλόδοξη και δαπανηρή διεθνή διαδρομή που ακολούθησε η Φλόγα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στη διάρκεια της οποίας ανέβηκε στο όρος Έβερεστ.

Ύστερα από την εμπειρία της Κίνας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέβαλε απαγόρευση στις διεθνείς λαμπαδηδρομίες, η οποία αρχίζει επίσημα με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, μολονότι οι διοργανωτές των Αγώνων του Λονδίνου έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η δική τους λαμπαδηδρομία θα μείνει εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρόλα αυτά, βρίσκεται υπό συζήτηση σχέδιο για μια σύντομη επίσκεψη της Φλόγας στη Ιρλανδία και το Δουβλίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες διοργανώσεις, η Δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν θα γυρίσει τον κόσμο, αλλά θα μεταφερθεί απευθείας στην Αγγλία από την αρχαία Ολυμπία.

Η Φλόγα θα επισκεφθεί αρκετές πόλεις, όπως το Μπρίστολ, το Κάρντιφ, το Λίβερπουλ, το Μπέλφαστ, τη Γλασκόβη, το Αμπερντίν, το Μάντσεστερ, το Σέφιλντ, το Νότιγχαμ, την Οξφόρδη, το Σαουθάμπτον και το Ντόβερ. Επίσης, η λαμπαδηδρομία θα περάσει και από πολλές διάσημες αθλητικές τοποθεσίες της Βρετανίας, όπως το Γουίμπλεντον και το Σεντ Άντριους.

Η LOCOG τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η λαμπαδηδρομία θα επισκεφθεί «μέρη ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς, αθλητικές εγκαταστάσεις και κεντρικά σημεία της κοινότητας», τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags