Facebook Pixel Έσφυζε από πάθος!
| 2011-05-19 07:47:00

Έσφυζε από πάθος!

Έσφυζε από πάθος!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη μάχη Δικεφάλων στην Τούμπα και εξηγεί πως ο νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ, διότι εμφανίστηκε πιο παθιασμένος και το ήθελε περισσότερο.
 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Το παιχνίδι της Τούμπας θα ήταν μάχη.

Θα κρινόταν από το πάθος των παικτών των δυο ομάδων.

Οι τακτικές, τα συστήματα και οι επιλογές προσώπων από τους δυο προπονητές δεν θα έπαιζαν κανένα ρόλο όπως έγραψα και στην τελευταία μας επικοινωνία.

Κι αυτό ακριβώς έγινε!

Κέρδισε η ομάδα που ήθελε περισσότερη τη νίκη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ.

Δεν ήταν καλύτερος. Ήταν τόσο αγχωμένοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ακόμα και όταν η αντίπαλος τους έμεινε με 10 δεν μπορούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Η ΑΕΚ με πιο καθαρό μυαλό ακόμα και όταν έχασε τον Μάκο διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων εκμεταλλευόμενη την «τυφλή» προσήλωση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη.

Οι γηπεδούχοι εξάντλησαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Το γκολ του Σκόκο προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο άγχος στους παίκτες του Δικεφάλου που όμως δεν λύγισαν.

Είχαν το σθένος να αντιδράσουν. Βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν με το φάουλ του Γκαρσία και να προηγηθούν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιτόλο.

Στη συνέχεια η προσπάθεια τους αναλώθηκε στην διατήρηση του 2 – 1. Συγκέντρωσαν την προσοχή τους στην αμυντική λειτουργία.

Ποδόσφαιρο δεν έπαιξαν αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο στόχος του Δικεφάλου ήταν να κερδίσει για να μείνει ζωντανός στην προσπάθεια να κατακτήσει την 1η θέση των πλει οφ.

Οι παίκτες καταθέτοντας την ψυχή τους πέτυχαν το στόχο τους. Ικανοποίησαν τον εγωισμό τους ( μετά από τόσες κακές στιγμές απέναντι στην «Ενωση» ) και έδωσαν το δικαίωμα στους οπαδούς τους να τους χειροκροτήσουν μετά από πολύ καιρό.

Υ. Γ. 1 Πάμε τώρα στα αστεία. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται! Ναι η ΑΕΚ διαμαρτύρεται! Προφανώς γιατί ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Λίνο από τον Μανωλά, γιατί αδίκως απέβαλε τον Γκαρσία (ανεξάρτητα αν μετά την αποβολή ο Πάμπλο με την απαράδεκτη ενέργεια του αδίκησε τον εαυτό του), γιατί δεν απέβαλε τον Ντιοπ που επιτέθηκε στον Γκαρσία, γιατί δεν απέβαλε με απ΄ ευθείας κόκκινη τον Μάκο που εσκεμμένα χτύπησε τον Βιειρίνια και για πολλές ακόμα φάσεις που δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφέρω. Όταν στον αγώνα του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τους Λίνο και Ιβιτς ( μαζί με πολλά ακόμα… ωραία ) δεν μπήκε στον κόπο να διαμαρτυρηθεί η ΑΕΚ. Καλά θυμάμαι;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags