Facebook Pixel Η επιστροφή και ο διαφορετικός Φερέιρα
| 2011-05-19 12:06:00

Η επιστροφή και ο διαφορετικός Φερέιρα

Η επιστροφή και ο διαφορετικός Φερέιρα

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει στο blog του για τη στήριξη του Τζιμπρίλ Σισέ στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και την ομιλία του Πορτογάλου πριν από το ματς.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ και παραμένει ζωντανός στο "κυνήγι" της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "πράσινοι" ήταν υποχρεωμένοι να κερδίσουν τον Ολυμπιακό Βόλου διότι σε αντίθετη περίπτωση κινδύνευαν να μείνουν εκτός Ευρώπης, ενώ κίνητρο αποτελούσε και το γεγονός πως μετρούσαν 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό στο παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο, οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι από τις τελευταίες αποτυχίες και ουσιαστικά ξύπνησαν μετά από μία ενέργεια του Σισέ στο εικοσάλεπτο, ενώ το γκολ του Λουίς Γκαρσία ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε το παιχνίδι με τα γκολ των Σισέ και Κατσουράνη. Οι ελπίδες του "τριφυλλιού" αναπτερώθηκαν και στα δύο επόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη κεκλεισμένων των θυρών, θα τα παίξει όλα για όλα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρέμεινε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας αλλά πλέον απέχει 2 βαθμούς από την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά του από την ΑΕΚ. Κοινώς όλα είναι ανοιχτά για τη συνέχεια και στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι έχει την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις.

Ασφαλώς το χαιλάιτ του αγώνα ήταν η ενέργεια του Σισέ να πάει στον πάγκο και να αφιερώσει το τέρμα που πέτυχε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, δείχνοντας έμπρακτα πως στηρίζει τον προπονητή του.

Λογικός ο εκνευρισμός του Πορτογάλου τεχνικού στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τις ερωτήσεις για το μέλλον του. Θέλει να ασχοληθεί μόνο με τα επερχόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Γνωρίζει καλά, όμως, πως σε διάστημα 3 ημερών θα κριθεί το μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ανάλογα με την τελική κατάταξη της ομάδας.

Η ομιλία του, πάντως, στα αποδυτήρια πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου προκάλεσε αίσθηση. Έθιξε τον εγωισμό των παικτών του με την ατάκα του πως "δεν ανέχομαι να χάνω 3 φορές από αυτούς, εσείς;", Κίνηση που εκ του αποτελέσματος τον δικαίωσε. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο ο Φερέιρα τους προσέγγισε πριν από τη σέντρα, έκανε θετική εντύπωση και άρεσε στους παίκτες.

Ο Κώστας Κατσουράνης με την πρώτη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε, συμπλήρωσε 7 με αποτέλεσμα να χάνει και τα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ. Όμως μετά από σχετική οδηγία από τον πάγκο, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και θα χάσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά θα αγωνιστεί στο ματς με την ΑΕΚ.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags