Facebook Pixel Doctor Pablo and Mister Garcia
| 2011-05-19 13:09:00

Doctor Pablo and Mister Garcia

Doctor Pablo and Mister Garcia

Μέσα στο γήπεδο κερδίζει τον τίτλο του MVP προσφέροντας γκολ και ασίστ, ενώ δεν είναι λίγες οι συγκινητικές ενέργειες του έξω από τα γήπεδα. Υπάρχουν όμως αρκετές στιγμές που βγαίνει ο... άλλος εαυτός

Ο Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες (όπως είναι το πλήρες όνομα του) μπήκε στην καθημερινότητα μας το καλοκαίρι του 2008 όταν και συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ. Το όνομα του προκάλεσε αίσθηση, καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία σε Οσασούνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρία χρόνια μετά το "καναρίνι" (όπως είναι το προσωνύμιο του) έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει σκοπό να αλλάξει τον χαρακτήρα του παρά τα όσα έχει ακούσει, αφού έχει σημαδέψει το σώμα του με την έκφραση: "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς".

Με αφορμή την απαράδεκτη ενέργεια που έκανε στο παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική των Play off ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, θυμηθήκαμε τις πιο σκοτεινές στιγμές του 34χρονου άσου στο πρωτάθλημα, τις δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και φυσικά κάποιες ενέργειες που δείχνουν τον ευαίσθητο χαρακτήρα του.

Καλύτερα να σου βγει το μάτι...

Η πρώτη σεζόν του Πάμπλο Γκαρσία στην Ελλάδα ήταν και η πιο επεισοδιακή, αφού επιβεβαίωσε με το καλημέρα τα όσα ακούγονταν γι αυτόν και τη συμπεριφορά του εντός γηπέδων.

Ο Ουρουγουανός άσος αγωνίστηκε σε 23 αγώνες μόλις, λόγω των τιμωριών, στους οποίους είδε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τρεις κόκκινες! Οι δυο ήταν με διπλές κάρτες και η μία με απευθείας αποβολή.

16-11-2008: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0

Στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε μία μπουνιά στο στομάχι του Λουίς Ντιόγκο, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη κάρτα τόσο στον ίδιο όσο και στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή! Στο 89ο λεπτό και με τον ΠΑΟΚ να χάνει, ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μπελούτσι και αποβλήθηκε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μετά το ματς πως ο Ντιόγκο του έδωσε αγκωνιά στο στόμα στην αρχή του ματς, με αποτέλεσμα να του σπάσουν δυο δόντια, οπότε του το κράτησε... μανιάτικο μέχρι το 42'.

29-11-2008 Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ 1-2

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ για τον ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πάμπλο Γκαρσία κατάφερε να αποβληθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ότι είχε επιστρέψει από την τιμωρία του λοιπόν, είδε δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό. Η πρώτη ήταν για καθυστέρηση, καθώς εμπόδισε με το σώμα του την εκτέλεση φάουλ, ενώ τη δεύτερη την είδε για την αντίδραση του μόλις παρατηρήθηκε από τον διαιτητή!

10-5-2009 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1

Αυτό ήταν το παιχνίδι στο οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να λύσουν τη συνεργασία τους μαζί του. Στο 44ο λεπτό λοιπόν ο Γκαρσία χτύπησε από πίσω τον Σιμάο, ενώ μόλις σηκώθηκε ο άσος από την Μοζαμβίκη τον χτύπησε με μπουνιά. Βέβαια ο νεαρός μέσος έπεσε λίγο εντυπωσιακά στη φάση...

Το άλλο πρόσωπο του Γκαρσία

Την επόμενη σεζόν ο Πάμπλο Γκαρσία φαίνεται πως έκανε ειρήνη με τις αποβολές και τις προκλητικές ενέργειες, αφού αν και πήρε δέκα κίτρινες κάρτες ο χαρακτήρας του εντός γηπέδου ήταν η νύχτα με τη μέρα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Εκτός της παρουσίας του στα γήπεδα ο Γκαρσία έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο, με μία ενέργεια που δεν πήρε έκταση, αφού δεν θέλει να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ένα παιδί με προβλήματα υγείας λόγω ατυχήματος και φίλος του ΠΑΟΚ αγάπησε αμέσως τον Γκαρσία λόγω του τατουάζ που έχει και αναγράφει: "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς".

Οι γονείς του παιδιού αναζήτησαν τον Γκαρσία που δέχθηκε με χαρά να δει τον νεαρό φίλο του ΠΑΟΚ και να μιλήσει μαζί του, δίνοντας του κουράγιο για τον δύσκολο δρόμο που είχε να διαβεί. Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στον Γιάννη πως θα έμενε στον ΠΑΟΚ μέχρι να τελειώσει την καριέρα του.

Κλείνοντας με τον "άγγελο" Γκαρσία να πούμε πως δέχθηκε να μειωθούν οι ετήσιες απολαβές του όταν του το ζήτησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, κάτι που δείχνει πως αντιλαμβάνεται και σέβεται απόλυτα και τον ΠΑΟΚ και αυτό που αντιπροσωπεύει.

Επιστροφή στα παλιά

Τη φετινή σεζόν ο Πάμπλο Γκαρσία θυμίζει λίγο την πρώτη του περίοδο στην Ελλάδα. Με 12 κίτρινες κάρτες και συμπεριφορά που προβλημάτισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο Ουρουγουανός ήταν για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστής.

Χαρακτηριστικές στιγμές της χρονιάς ο τσακωμός με τον Μάκη Χάβο για τη θέση που τον έβαλε να παίξει στην προπόνηση, που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την προετοιμασία. Επίσης η ενέργεια του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη να γυρίσει προς την εξέδρα και να δείξει το... ευαίσθητο σημείο του.

Φτάσαμε και στο χθες (Τετάρτη 18-5-2011) με τον Γκαρσία να βγαίνει εκτός εαυτού στον αγώνα με τον ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα. Μάλιστα αυτή τη φορά το παράκανε, αφού έριξε μπουνιά στον Μίτσελ και στη συνέχεια επιτέθηκε στον Ντιόπ που πήγε να τον ηρεμήσει!

Ατάκες που έγραψαν ιστορία

Κλείνοντας να πούμε ορισμένες φράσεις και δηλώσεις του Γκαρσία που σημάδεψαν την καριέρα του στην Ελλάδα.

Μετά το ματς με την Ξάνθη και τη νίκη με 1-0 στο 89' είπε για το ντέρμπι που ακολουθούσε με την ΑΕΚ: "Εγώ δεν είμαι η διοίκηση. Είμαι ποδοσφαιριστής. Όμως νομίζω ότι ίσως να ήρθε η ώρα να μην παίξουμε στην Αθήνα. Να οργανώσει η διοίκηση ένα φιλικό εκείνη τη μέρα ή μια καλή προπόνηση, παρά να παίξουμε εκεί.

Εγώ προτιμώ να μείνω σπίτι γιατί θα μας κλέψουν σίγουρα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει όλα τα άλλα ματς εκτός από αυτά στην Αθήνα γιατί ούτως ή άλλως δεν θα μας αφήσουν γιατί υπάρχουν άλλοι παράγοντες. Φυσικά μιλάω για τη διαιτησία".

Το 2006 είχε πει ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης: "Δίνω κι εγώ κλοτσιές το παραδέχομαι, αλλά αυτές που τρώνε οι συμπαίκτες μου είναι χειρότερες. Δεν έχω πρόθεση να κάνω κακό στον αντίπαλο πάντως".

Μιλώντας σε συνέντευξη του για τον τρόπου που παίζει, τόνισε: "Αυτός είναι ο τρόπος που αγωνίζομαι. Ακόμη και η μάνα μου να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα"!

Μετά την αποβολή του στο ματς με την ΑΕΚ, δήλωσε: " Τον χτύπησα ναι, αλλά όχι για να τον σκοτώσω".

Εναντίον του Ολυμπιακού είχε πει: "Θέλαμε πολύ τη νίκη και την πρόκριση απέναντι σε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δουλεύει τίμια και δεν χρειαζόμαστε χάρες από κανέναν".

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags