Facebook Pixel "Ποιος Ριέρα μωρέ; Πάρτε τον Βιεϊρίνια!"
| 2011-05-19 13:28:00

"Ποιος Ριέρα μωρέ; Πάρτε τον Βιεϊρίνια!"

"Ποιος Ριέρα μωρέ; Πάρτε τον Βιεϊρίνια!"

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

• Ο τελικός του Γιουρόπα ήταν φτωχός, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα τον θυμάται. Η Πόρτο με απογοήτευσε. Έχει τραβήξει βέβαια πολλά παιχνίδια και ο προπονητής της δεν άλλαζε τους βασικούς, δεν τους ξεκούραζε, γιατί ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι. Τα πήραν όλα πάντως, είναι μεγάλη επιτυχία.

• Ο προπονητής της Πόρτο δεν έχει παίξει καθόλου ποδόσφαιρο. Είναι άλλη μια περίπτωση κι αυτός που δείχνει αυτό που είχε πει ο Σάκι. Να κάνω μια παρένθεση εδώ να πω ότι ο Σάκι πριν λίγες μέρες ύμνησε τον Μουρίνιο και τα έχωσε σε αυτούς που τον κατηγορούνε. Ο Σάκι όταν του έλεγαν ότι δεν έχει παίξει μπάλα και πώς γίνεται να είναι προπονητής, είχε δηλώσει «δεν ήξερα ότι για να είσαι καλός καβαλάρης, πρέπει να έχεις υπάρξει άλογο»!

• Για τα πλέι οφ, να σας πω την αλήθεια το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού δεν το είδα, υπήρχε ένα πρόβλημα και το έχασα. Στο β’ ημίχρονο που είδα, ο Παναθηναϊκός ήταν κεφάτος, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στα πλέι οφ, ο Λέτο που μπήκε τους βοήθησε πολύ, ενώ είδα έπειτα από πολύ καιρό έναν καλό Σπυρόπουλο. Ήταν καλοί και οι σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού χθες.

• Ο Σανκαρέ με προβλημάτισε για την ταχύτητά του, σε μια φάση έκανε μια κούρσα ο Σισέ και τον άφησε πολλά μέτρα πίσω…

• Στην Τούμπα έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ήταν πολύ ενδιαφέρον το ματς μέχρι και το ’90. Ο Χάβος διόρθωσε τα λάθη που έκανε στο ΟΑΚΑ, κατέβασε το κανονικό σχήμα που πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ.

• Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, ο ρόμβος λειτούργησε καλά πάλι, και είχε Μπλάνκο- Σκόκο μπροστά όπως πρέπει. Το μακρινό σουτ του Σκόκο δεν ήταν τόσο φάβα για τον Χαλκιά όσο φάνηκε, όσοι γνωρίζουν το ποδόσφαιρο εκ των έσω, ξέρουν ότι αυτά τα σουτ που σκάει 2 φορές η μπάλα κάτω, είναι επικίνδυνα για τον τερματοφύλακα. Η ΑΕΚ παρ’ ότι έμεινε με 10 παίκτες μετά το 2-1, το πάλεψε το ματς, ήταν καλή.

• Τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ ουσιαστικά, τώρα θα γίνει χαμός. Προβάδισμα δεν μπορώ να δώσω σε κανέναν. Ο Βόλος τώρα θέλει πάση θυσία να κερδίσει την ΑΕΚ, γιατί δεν θέλει την ΑΕΚ να βγει πρώτη, καθώς αν συμβεί αυτό θα βγει ο Ατρόμητος στην Ευρώπη απ’ το Κύπελλο και όχι ο τελευταίος των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα και θα βρει τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Γκαρσία, μεγάλη απώλεια ο Γκαρσία που ενώ έβαλε ωραίο γκολ χθες, έκανε βλακείες και αποβλήθηκε. Αν κάνει 2 νίκες ο Παναθηναϊκός, θα πάει αυτός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο ΠΑΟΚ όμως μπορεί, όπως και η ΑΕΚ μπορεί. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει ισοπαλία τώρα στον Παναθηναϊκό, μετά θα νικήσει και το Βόλο, και θα βγει εκείνος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου δύο πράγματα. Το ένα είναι για τον Τζιμπούρ που ζήτησε τα λεφτά που παίρνει ο Μιραλάς, και αν τα αξίζει. Το δεύτερο είναι αν θα ήθελα να πουληθεί ο Ριέρα και να έπαιρνε ο Ολυμπιακός τον Βιεϊρίνια.

• Θα ξεκινήσω απ’ το δεύτερο. Με κλειστά μάτια θα έλεγα ναι στο να πουληθεί ο Ριέρα και να αγοράσουμε τον Βιεϊρίνια!

• Σε ό,τι αφορά τον Τζιμπούρ, μην το συζητάτε, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Τζιμπούρ και Μιραλάς. Ο Μιραλάς είναι παικταράς. Σαν τον Τζιμπούρ θα βρεις 10 άλλους. Ο Μιραλάς είναι ο παίκταρος. Ντριμπλάρει, φεύγει φισέκι, σουτάρει εν κινήσει, δεν μπορείς να τον κρατήσεις.

• Εμένα ένα με έκαιγε, να μείνει ο Μιραλάς. Ο Τζιμπούρ να βάλει μυαλό, ο Ολυμπιακός δεν είναι ΑΕΚ! Αν θέλει να φύγει, ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί Τζιμπούρ και ίσως και και καλύτερο. Αν θέλει να φύγει ο Τζιμπούρ, να πάει ο Μαρινάκης και να φέρει τον Κλόζε. Το έχω ξαναπεί, το λέω πάλι. Σε αυτήν την ηλικία, 30 γκολ θα βάλει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον αδίκησε ο Φαν Γκάαλ. Να και ο κράχτης για τον κόσμο. Να όμως και η ουσία. Καθαρό σέντερ φορ, με ωραίες κινήσεις, με ωραίο κορμί, γρήγορος, γκολτζής, θα ξεσηκώσει τον κόσμο.

• Θέλω να πω κάτι και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία ο Κουντούρης της ΘΥΡΑΣ 7. Καταρχήν, δεν υπήρχε κι άλλη λύση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο συγκεκριμένος είναι έξυπνος, δεν λέει πολλά λόγια αλλά κάνει πολλές πράξεις στο παρασκήνιο, είναι από τα Καμίνια, από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, είναι αίμα του Ολυμπιακού. Δηλαδή οι ουρανοκατέβατοι παράγοντες γιατί να είναι καλύτεροι; Ας βγάλει ο Ολυμπιακός παράγοντες δικά του παιδιά. Και θα συνεργαστεί πολύ καλά με τον κόσμο, αλλά και με τους αθλητές θα βρει λύσεις στα προβλήματα. Με το καλό ή με το άγριο, στο τέλος θα βρει λύσεις, για το καλό του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία.

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags