Facebook Pixel Ο Μόγια της... ευκαιρίας!
| 2011-05-20 10:30:00

Ο Μόγια της... ευκαιρίας!

Ο Μόγια της... ευκαιρίας!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού αφήνει ο Μιγκέλ Μόγια.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μόγια Ρούμπο όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1984 στην περιοχή Μπινισαλέμ της Μαγιόρκα. Από πολύ μικρή ηλικία τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Όπως τα περισσότερα παιδιά έτσι και ο Μόγια όταν ήταν μικρός δεν του άρεσε να κάθεται τερματοφύλακας. Προτιμούσε να παίζει στην επίθεση και να πετυχαίνει γκολ.

Όμως ήταν αρκετός ψηλός με αποτέλεσμα να υστερεί σε τεχνική κατάρτιση. Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είχε τα προσόντα για επιθετικός και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί σωστά τα σωματικά του προσόντα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της γενέτειράς του, Μπινισαλέμ, αλλά λίγο αργότερα ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Μαγιόρκα.

Στα 16 του έκανε το ντεμπούτο του στη β΄ ομάδα και τέσσερα χρόνια αργότερα το όνειρό του έγινε πραγματικότητα παίζοντας για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν στις 29 Αυγούστου του 2004 όπου η ομάδα του γνώρισε τελικά την ήττα με 1-0 από την «βασίλισσα». Στην πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε σε 32 ματς, αλλά οι «νησιώτες» απέφυγαν μετά βίας τον υποβιβασμό στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Στη Μαγιόρκα έμεινε τελικά πέντε χρόνια και συνολικά αγωνίστηκε σε 99 ματς. Με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν τις επόμενες δύο βρισκόταν στη σκιά του βετεράνου Τόνι Πρατς. Από το 2007 ως το 2009 αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο έδαφος και να μείνει αρκετά πίσω.

Τον Ιούνιο του 2009 η Βαλένθια πρόσφερε 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της και εκείνος δεν αρνήθηκε την προσφορά της. «Είμαι χαρούμενος και έκπληκτος από την υποδοχή που έχω λάβει, δεν το σκέφτηκα καν να έρθω σε μια ομάδα όπως η Βαλένθια», είχε πει όταν υπέγραψε το πενταετές συμβόλαιο.

Σε ένα φιλικό του Αυγούστου απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο προπονητής του Ουνάι Έμερι τον χρησιμοποίησε για 30 λεπτά ως κεντρικό μέσο, μη έχοντας άλλες λύσεις. Το επίσημο ντεμπούτο του με τις «νυχτερίδες» έγινε κόντρα στη Σεβίλλη για το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου η ομάδα του κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-0.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ τη θέση του αφού κάποια παιδαριώδη λάθη τον οδήγησαν γρήγορα στον πάγκο της ομάδας του. Με τη Βαλένθια έχει αγωνιστεί σε δύο χρόνια μόλις 12 φορές και βρίσκεται στη σκιά του έμπειρου, Σέζαρ Σάντσεθ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags