Facebook Pixel Πανηγυρίζει και ο Θρύλος για Μπελούτσι, Τουρέ
| 2011-05-20 11:30:00

Πανηγυρίζει και ο Θρύλος για Μπελούτσι, Τουρέ

Πανηγυρίζει και ο Θρύλος για Μπελούτσι, Τουρέ

Ο Βασίλης Παπανικολάου γράφει για τους Φερνάντο Μπελούτσι και Γιάγια Τουρέ, δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ευρώπη.

«Ηδονή είναι για τον οπαδό του Ολυμπιακού να βλέπει τον Φερνάντο Μπελούτσι να σηκώνει το Ευρωπαϊκό. Οπως ηδονή είναι και να παρακολουθεί το άλλο «δικό του» παιδί, τον Γιάγια Τουρέ, να πετυχαίνει το μοναδικό και νικητήριο γκολ της Σίτι και να σηκώνει και αυτός κούπα.

Και το ίδιο αισθάνεται και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, όταν βλέπει τα κοκκινισμένα μάγουλα και τον ιδρώτα να στάζει από την μπλε φανέλα της Σάλκε, στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρία πρώην παιδιά του Ολυμπιακού, τρεις θρίαμβοι σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και σε αυτούς τους θριάμβους των παικτών και των νυν ομάδων τους, οι οπαδοί του Ολυμπιακού νιώθουν ότι έχουν και οι ίδιοι ένα μέρος... ευθύνης. Είδαν αυτούς τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τους χειροκρότησαν και τους αποθέωσαν στο Καραϊσκάκη και πήραν πίσω την αναγνώριση και την αγάπη τόσο του Γιάγια όσο και του Φερνάντο.

Όχι ότι ο Κυριάκος μένει πίσω, αλλά, όπως και να 'χει, αυτός είναι ακόμη μικρός για να καταλάβει πόσα χρωστάει στον Ολυμπιακό. Οι άλλοι δύο όμως ξέρουν, και με κάθε ευκαιρία επιστρέφουν στον κόσμο της πρώην ομάδας τους τη μεγάλη αγάπη που εισέπραξαν όσο καιρό αγωνίζονταν στην Ελλάδα.

Όσα χρήματα και αν κερδίζουν, όση δόξα και αν αποθηκεύουν, τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του δεν τον ξεχνάνε. Τον θυμούνται και με τις συχνές δηλώσεις τους αποδεικνύουν ότι δέθηκαν πολύ με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και παραμένουν επιφανείς οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδας. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για τον οπαδό του Ολυμπιακού.

Και δεν είναι μόνο αυτό που νιώθει ο κόσμος βλέποντας τις κούπες που σηκώνουν ο Γιάγια και ο Μπελούτσι. Είναι ακόμη μία απάντηση προς εκείνους που κάθε χρόνο αμφισβητούν τα αυτονόητα: Οτι ο Ολυμπιακός πάντοτε έφερνε στην Ελλάδα τους καλύτερους παίκτες και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει και στο μέλλον.

Γι' αυτό και οι επιτυχίες των «πρώην» είναι και έμμεση επιτυχία της ομάδας του Πειραιά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οπαδοί ζητούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους Τουρέ και άλλους Μπελούτσι. Ζητούν να έρθουν και να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα παίκτες μεγάλης αξίας που θα αγαπήσουν το κόκκινο και το Καραϊσκάκη. Παίκτες που θα διαφημίζουν τον Ολυμπιακό παντού και πάντα».

Πηγή: exedra

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags