08/01/11 - 20:43

«Πάμε για το +8 στον Γενάρη»

Η διαφορά από τον Παναθηναϊκό, η δύσκολη αποστολή στην Κέρκυρα, ο Γενάρης-κλειδί και ο ρόλος της άμυνας είναι τα θέματα για τα οποία γράφει στο blog του στο gazzetta ο Ραούλ Μπράβο.

«Πάμε για το +8 στον Γενάρη»
30.935views 0shares

Γεια σας φίλοι μου,
Η νέα χρονιά μάς βρίσκει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο. Πριν αναφερθώ στα αγωνιστικά, να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και κάθε ευτυχία για το 2011. Η αθλητική ευχή μου είναι να πάρουμε το νταμπλ με τον Ολυμπιακό και προσωπικά να μείνω μακριά από τραυματισμούς και να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την ομάδα, με την οποία έχω δεθεί πάρα πολύ και θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ.

Μπήκαμε με το δεξί στο 2011 κερδίζοντας τον Ηρακλή. Ήταν δύσκολο ματς, γιατί σχεδόν πάντα, όταν επιστρέφεις από μία διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων έστω και δύο εβδομάδων, χάνεις το ρυθμό σου. Δεν παίξαμε σπουδαία μπάλα, όμως το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε.

Ξέρουμε ότι ο Γενάρης είναι ιδιαίτερα σημαντικός μήνας για μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να βγάλουμε χωρίς απώλειες αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη διαφορά και να εξασφαλίσουμε ένα σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο. Αν κάνουμε ένα σερί νικών αυτό το μήνα θα έχουμε μεγάλο αβαντάζ, ειδικά αν ο δεύτερος της βαθμολογίας χάσει βαθμούς σε αυτό το διάστημα. Αν πάμε στο +8 και με το Κλάσικο του δεύτερου γύρου στο σπίτι μας, είμαστε το μεγάλο φαβορί.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά, μας περιμένουν αρκετά δύσκολα ματς. Ειδικά εκτός έδρας. Κάνουμε ξεκίνημα με την Κέρκυρα. Μια αξιόλογη ομάδα, η οποία έχει ανάγκη τους βαθμούς και θα τα δώσει όλα. Ομάδες όπως η Κέρκυρα έχουν έξτρα κίνητρο όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό, ειδικά στην έδρα τους. Δεν μας είναι άγνωστο το σκηνικό, ξέρουμε ότι όλοι μας οι αντίπαλοι δίνουν τα πάντα για να κερδίσουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι κάτι φυσιολογικό.

Πολλοί φίλοι μού επισημαίνουν ότι και φέτος η άμυνα είναι ένα από τα μεγάλα όπλα μας. Προσωπικά θεωρώ ότι μια συμπαγής άμυνα, η οποία τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος θα διατηρήσει το μηδέν πίσω, είναι το μυστικό για να κερδίζεις τίτλους. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, αν κρατάς πίσω το μηδέν, τότε έστω κι αν έχεις γκίνια, έστω κι αν δεν είσαι στη μέρα σου, φτάνεις στη νίκη.

Πάντα η επίθεσή μας θα κάνει φάσεις. Ακόμα και δέκα ευκαιρίες να χάσουμε, ένα γκολ θα μας είναι αρκετό για να κερδίσουμε αν έχουμε διατηρήσει το ανέπαφο της εστίας μας. Όλες οι γραμμές έχουν τη συνεισφορά τους, όμως θεωρώ ότι από το μηδέν στην άμυνα έρχονται οι νίκες.

Καλή χρονιά σε όλους,
τα λέμε σύντομα,
Ραούλ

Πηγή: gazzetta.gr