Facebook Pixel Οι φίλοι του νεκρού
| 2011-05-20 15:06:00

Οι φίλοι του νεκρού

Οι φίλοι του νεκρού

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blog του για τους φίλους του... νεκρού Ηρακλή που εμφανίστηκαν ξαφνικά και έτρεξαν πάνω στο πτώμα του Γηραιού για να υφαρπάξουν σταυρούς.

Πολύ πριν την ιδιωτική τηλεόραση και τα παράθυρα , όταν ακόμα η εικόνα ήταν ασπρόμαυρη, οι οξυδερκείς πολιτικοί είχαν ανακαλύψει τη δύναμη της δημοσιότητας. Πρώτος και καλύτερος ο Ν. Αναγνωστόπουλος, ο επονομαζόμενος και «φίλος του νεκρού».

Πάντα στις πρώτες θέσεις των επισήμων στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, για να εξασφαλίσει ότι θα είναι μέσα σε όλα τα κοντινά πλάνα. Κάποιοι καζουροποιοί μάλιστα, την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, καθόντουσαν στη θέση του για να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν θα μπορούσε βέβαια ν απουσιάζει από τις κοινωνικές εκδηλώσεις: Γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Οι κηδείες ειδικότερα, ήταν η σπεσιαλιτέ του. Αφού πήγαινε, που πήγαινε στο Νεκροταφείο, δεν άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αν σε μία άσχετη κηδεία, έβλεπε πολύ κόσμο, έσπευδε να χαιρετήσει για τα συλλυπητήρια του τεθλιμμένους συγγενείς. Κι αφού δεν τον ήξερε κανένας, συστηνόταν , όταν έδινε το χέρι, σαν «φίλος του νεκρού». Ουδέποτε κάποιος από τους νεκρούς είχε σηκωθεί από την κάσα για να τον διαψεύσει. Κι έτσι του έμεινε το προσωνύμιο.

Σήμερα, ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια, ο φίλος του νεκρού αναβιώνει στην περίπτωση του Ηρακλή. Και δεν είναι ένας όπως τότε, ο Ν. Αναγνωστόπουλος. Είναι όλοι σχεδόν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης: Από τον κ. Αράπογλου και τον Κ. Καράογλου, μέχρι τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Γιώργο Ορφανό. Δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια ο Νομάρχης Ψωμιάδης αλλά και ο Γιώργος Λιάνης. Μπορεί να εμπλέκεται στη Φλώρινα αλλά έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής του Γηραιού και Υφ. Αθλητισμού.

Άπαντες φίλοι του νεκρού Ηρακλή, μετά την αναγγελία του υποβιβασμού του. Όχι μόνο για συλλυπητήρια για την πρώτη του στην Β Εθνική, αλλά και μπροστάρηδες στον αγώνα για την ανάστασή του: «Να έρθει ο Πιλάβιος στη Βουλή να λογοδοτήσει». Επιχείρημα και τεκμήριο αθωότητας για τον Γηραιό; Αυτό που φώναζαν οι Τάκηδες και ο κόσμος στις διαδηλώσεις: «Όλοι τα ίδια κάνουνε και βρήκανε να ρίξουνε τον Ηρακλή. Ν’ ανοίξουν όλοι οι φάκελοι». Κι αντί να γίνει το θαύμα και ν αναστηθεί ο Ηρακλής, σαν τον Λάζαρο, γίνεται το ανάποδο: Προκύπτει η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα . Πέρα από την αδειοδότηση, ο Ηρακλής πέφτει για δεύτερη φορά στην Β Εθνική για πλαστογραφία.

Συμπέρασμα: Οι πατέρες του Έθνους , εσύροντο από πλαστογράφους. Χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση και άποψη επί του θέματος, υιοθέτησαν αβασάνιστα τους ισχυρισμούς για τα σκοτεινά συμφέροντα και τις μηχανορραφίες που είχαν σαν στόχο τον Ηρακλή. Την ομάδα της εκλογικής περιφέρειάς τους. Μπροστάρηδες σε ένα δήθεν ιερό αγώνα, υπέρ της εντιμότητας και της ίσης μεταχείρισης, που αποδείχθηκε τελικά, κάλπικος σαν την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ Καλαμαριάς, που είχε καταθέσει ο Ηρακλής, για να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο. Και δήθεν φίλοι του νεκρού, αλλά πολύ περισσότερο φίλοι των πλαστογράφων. Η απόλυτη ξεφτίλα και το απόλυτο καραγκιοζιλίκι.

Όλα στο βωμό των σταυρών και των ψήφων. Να δει ο κόσμος του Ηρακλή ότι ήμασταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και να μας θυμηθεί, όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Πολύ πιο ταπεινά κίνητρα σε σχέση με τον αυθεντικό φίλο του νεκρού. Δεν έταζε ψεύτικες ελπίδες ο Ν. Αναγνωστόπουλος, όταν έδινε το χέρι στην άγνωστη χήρα για τα συλλυπητήρια. Να τον δούν ήθελε μόνο. Οι φίλοι του νεκρού Ηρακλή, αντίθετα είναι παράλληλα και τυμβωρύχοι. Έτρεξαν πάνω στο πτώμα του Ηρακλή για να υφαρπάξουν σταυρούς.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags