Facebook Pixel «Ο Σπανούλης είναι παίκτης-κλειδί»
| 2011-05-20 15:29:00

«Ο Σπανούλης είναι παίκτης-κλειδί»

«Ο Σπανούλης είναι παίκτης-κλειδί»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε δηλώσεις σε ιστοσελίδα γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και αναφέρθηκε στην πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη στα ημιτελικά των πλέι οφ, αλλά και για τον αυριανό δεύτερο αγώνα της σειράς στο Αλεξάνδρειο.

«Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε πάρα πολύ καλά μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήταν μία πολύ δυνατή ‘ένεση’ μετά τον αποκλεισμό από τη Σιένα. Θέλαμε από το ξεκίνημα να επιβεβαιώσουμε την κυριαρχία μας και να μη δώσουμε αφορμές στον Άρη να την αμφισβητήσει. Αυτό ακριβώς έγινε και κύλησε έτσι ο αγώνας», είπε αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης και πρόσθεσε:

«Όντως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά και να βρούμε ακόμα καλύτερο ρυθμό, μέσα από τα ματς αυτά, κι ενώ προχωράμε για τις μονομαχίες μας με τον Παναθηναϊκό. Καταρχήν είναι σπουδαία ευκαιρία έτσι ώστε να βρει ρυθμό ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), που έλειπε εδώ και μερικές εβδομάδες λόγω τραυματισμού. Το ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένο και δεν αλλάζει. Αυτή είναι η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Όσο για το αν θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, επεσήμανε: «Ο Άρης έχει ιστορία σαν ομάδα, αλλά δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει βέβαια και κάποιες απουσίες, αλλά δεν είναι η ίδια ομάδα. Επίσης η έδρα του, λόγω των διάφορων προβλημάτων που έχει με τους οπαδούς του, δεν είναι τόσο δυνατή, αφού δεν πάει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να βγούμε πάλι δυνατά και να δώσουμε αμέσως το στίγμα μας».

Σχετικά με το πόσο έχει λείψει ο Βασίλης Σπανούλης από την ομάδα, δήλωσε: «Ο Βασίλης είναι παίκτης κλειδί για τον Ολυμπιακό και αυτό το διαπιστώσαμε όλοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η απουσία του αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για εμάς, το οποίο εν μέρει καλύφθηκε με την ομαδική δουλειά. Όμως βασικό μέλημα της ομάδας είναι να βρει ο Βασίλης το ρυθμό του, για να είναι πανέτοιμος στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν η σκέψη της σύγκρουσης με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, ίσως και την ερχόμενη Πέμπτη, στριφογυρίζει συνεχώς στο μυαλό των «ερυθρολεύκων», απάντησε: «Δεν θα το έλεγα. Είμαστε επαγγελματίες κι έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε μόνο τι έχουμε μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή προέχει το δεύτερο ματς της σειράς με τον Άρη. Ασφαλώς και ξέρουμε ότι μετά θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, αλλά για εμάς στον Ολυμπιακό κάθε άλλο παρά δύσκολο μας είναι να συγκεντρωθούμε στις άμεσες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, οι οποίες για την ώρα έχουν να κάνουν με τη σειρά των ημιτελικών με τον Άρη. Τον Παναθηναϊκό θα τον σκεφτούμε μόλις ξεμπερδέψουμε με τον Άρη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags