Facebook Pixel Είναι αργά για απαντήσεις
| 2011-05-21 14:18:00

Είναι αργά για απαντήσεις

Είναι αργά για απαντήσεις

O Γιάννης Σκόκας θεωρεί ότι το… πουλάκι έχει πετάξει προ πολλού για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ό,τι και αν συμβεί στα πλέι οφ μικρή σημασία θα έχει ως προς τις απαντήσεις τους.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Διαβάζω πολλά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ για απαντήσεις που έδωσαν οι παίκτες σε όσους τους αμφισβητούν ή για απαντήσεις που πρέπει να δώσουν στη συνέχεια ή για τον Μαρινάκη που τους τσίτωσε και επίσης θέλουν να του απαντήσουν. Εχω την αίσθηση όμως ότι είναι πολύ αργά για απαντήσεις. Το… πουλάκι έχει πετάξει προ πολλού και ό,τι και αν συμβεί στα πλέι οφ μικρή σημασία θα έχει ως προς τις απαντήσεις των ποδοσφαιριστών.

Θεωρώ ότι την ευκαιρία τους την έχασαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Την έχασαν όταν αδικαιολόγητα βρέθηκαν πίσω στη βαθμολογία να κυνηγούν τον Ολυμπιακό, όταν έχασαν με κατεβασμένα χέρια τη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν σκορπούσαν δεξιά και αριστερά τσάμπα βαθμούς με ομάδες που υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να μετρούν πολλά γκολ και όταν μετά τη σφαγή στο Καραϊσκάκη τα παράτησαν και έδωσαν το δικαίωμα στον κάθε Μαρινάκη να κοκορεύεται για τη διαφορά των 13 βαθμών λέγοντας ότι το πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός είναι κρυστάλλινο…

Πράγματι, υπήρξαν τα όργια στο Καραϊσκάκη, όπως υπήρξαν και άλλα σοβαρά κρούσματα διαιτητικής αδικίας εις βάρος του ΠΑΟ ή εύνοιας υπέρ του Ολυμπιακού. Οπως επίσης υπήρξαν τα διοικητικά και μετοχικά που έκαναν μπάχαλο την ομάδα. Ναι, όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο αλλά και οι παίκτες με τον Φερέιρα και προηγουμένως με τον Νιόπλια, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την σημερινή αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό που θέλω να πω λοιπόν είναι ότι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ απλώς θα αποτελέσει την ελάχιστη υποχρέωση των παικτών και του προπονητή απέναντι στον σύλλογο και στον κόσμο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε χαμόγελα, ούτε απαντήσεις χωρούν στη σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού. Ακόμη και αν η ομάδα νικήσει τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με 5-0 (λέμε τώρα…) οι νίκες αυτές δεν θα έχουν ουδεμία σημασία πέραν της βαθμολογικής και του γοήτρου. Διότι και το σημαντικό οικονομικό όφελος του Τσάμπιονς Λιγκ θα υπάρξει μόνο εφόσον η ομάδα προκριθεί από δύο προκριματικές φάσεις το επόμενο καλοκαίρι…

Ο σπουδαίος Ζιλμπέρτο

Κατά την προσωπική μου άποψη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο σπουδαιότερος ξένος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και δεν αναφέρομαι σε συνολική προσφορά στον σύλλογο, διότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχει ο αξεπέραστος Κριστόφ Βαζέχα, αλλά στο γεγονός ότι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία, προερχόταν από το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και στο διάστημα που αγωνίστηκε με το Τριφύλλι ήταν βασικός και αναντικατάστατος με τη Σελεσάο. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ήρθε μάχιμος και φεύγει μάχιμος.

Είμαι της άποψης ότι ο Βραζιλιάνος έχει θέση στην ομάδα για ακόμη έναν χρόνο (κάτι που δεν τέθηκε καν υπό συζήτηση από τη διοίκηση ακόμη και για αναπροσαρμογή των οικονομικών απολαβών του). Το μέγεθος της απώλειάς του άλλωστε φαίνεται κάθε φορά που δεν αγωνίζεται στην ενδεκάδα. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θα τον μνημονεύουμε για πολλά χρόνια, όπως για παράδειγμα συμβαίνει ακόμη και σήμερα με τον Ερικ Μίκλαντ.

Είναι κρίμα που ο Ζιλμπέρτο θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό υπό αυτές τις συνθήκες (διοικητικές και αγωνιστικές), εν μέσω μιζέριας και σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο. Είμαι βέβαιος όμως ότι ο ίδιος θα… ξεχάσει γρήγορα αυτή την κακή σεζόν και φεύγοντας από την Ελλάδα θα έχει κατά νου μόνο τις ευχάριστες αναμνήσεις της περυσινής σεζόν και της μεγάλης φιέστας αλλά και την αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας κατά τη σεζόν 2008-09. Οπως επίσης είμαι βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός πάντοτε θα κατέχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά του…

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags