Facebook Pixel Κρας τεστ Βέλιτς - Βρύζα
| 2011-05-21 14:58:00

Κρας τεστ Βέλιτς - Βρύζα

Κρας τεστ Βέλιτς - Βρύζα

Ο Βόσνιος τεχνικός διευθυντής είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ανάληψη του νευραλγικού αυτού πόστου της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σε περίπτωση που η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού εμπεριέχει το δίδυμο των οικογενειών Βαρδινογιάννη - Γιαννακόπουλου.

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς τυχγάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς θεωρεί ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των ευθυνών του όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο 2007-08, οπότε εκτιμά ότι το πρωτάθλημα χάθηκε από εξωγενείς παράγοντες. Ο Βέλιτς θεωρείται δοκιμασμένος στα δύσκολα, γνώστης της αγοράς του εξωτερικού και της ελληνικής πραγματικότητας.

Γιάσμινκο Βέλιτς

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς πιστώνεται αναμφίβολα τις περιπτώσεις τριών ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν επί των ημερών του. Του Μαρτσέλο Μάτος, του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και του Νταμ Ν' Ντόι, για τους οποίους μάλιστα δεν χρειάστηκε να δαπανηθούν παρά ελάχιστα ποσά. Σιμάο και Ν' Ντόι ήταν μηδαμινό το αντίτιμο, ενώ για τον Μάτος έγινε αγορά του 30% των δικαιωμάτων του για 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εισηγήθηκε την απόκτηση του Ελβετού τερματοφύλακα Ντιέγκο Μπενάλιο, αλλά ο Τζίγγερ προέκρινε την επιλογή του Μάλαρζ (προφανώς για οικονομικούς και άλλους λόγους...) από την Ξάνθη, ενώ κατακρίθηκε για την απόφαση να αποκτήσει η ομάδα τρεις δανεικούς παίκτες, τους Ποστίγκα, Μανούτσο και Ενακαρίρε (ο τελευταίος με εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας, Ζοσέ Πεσέιρο).

Επί των ημερών της πολυμετοχικότητας ο Βέλιτς πρότεινε τον Ρανταμέλ Φαλκάο για τη θέση του στράικερ, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε, ενώ εξέφρασε ανοιχτά τις διαφωνίες του για τις περισσότερες μεταγραφικές επιλογές που έγιναν, πριν λυθεί η συνεργασία μαζί του.

Με τα «παράσημα» του ΠΑΟΚ

Το όνομα του Ζήση Βρύζα έχει τεθεί εκ νέου επί τάπητος στον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές εντός της (υπάρχουσας) διοικούσας επιτροπής του «τριφυλλιού», είναι σαφές ότι βρίσκεται σε θέση αουτσάιντερ.

Οι υποστηρικτές του Βρύζα εκτιμούν ότι το πέρασμά του από το «δικέφαλο» του Βορρά ήταν καθόλα επιτυχημένο όσον αφορά τις επιλογές του σε ποδοσφαιριστές, δίχως μεγάλο κόστος, αλλά με αξιόλογη προσφορά, την ίδια στιγμή που διαχειρίστηκε με επιτυχία χαμηλό μεταγραφικό μπάτζετ, έχοντας γνώση της ευρωπαϊκής και της εγχώριας αγοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ζήσης Βρύζας

Ο Ζήσης Βρύζας πιστώνεται πέντε από τις μεταγραφές που έγιναν επί των ημερών του στον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα τις περιπτώσεις του Πάμπλο Γκαρσία, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, του Πάμπλο Κοντρέρας που επίσης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπράγκα, του Μουσλίμοβιτς που ήρθε από την Περούτζια έναντι 600.000 ευρώ, του Σορλέν που αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού και του Βίκτορ Βιτόλο ως ελεύθερου από τη Σανταντέρ.

Εκτός των παραπάνω ποδοσφαιριστών, στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ κατάφερε να πωλήσει τον τερματοφύλακα Ντάνιελ Φερνάντες στην Μπόχουμ με 1,1 εκατ. ευρώ και τους Μελίσση και Χριστοδουλόπουλο στον Παναθηναϊκό έναντι συνολικά 4,2 εκατ. ευρώ.

Ιδίως στις μεταγραφές του Μουσλίμοβιτς και του Κοντρέρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση και τον εντοπισμό τους το γεγονός ότι με τον μεν πρώτο υπήρξε συμπαίκτης στην Περούτζια, με τον δε Χιλιανό έμενε στο ίδιο δωμάτιο όταν ήταν αμφότεροι στην ισπανική Θέλτα. Στον ΠΑΟΚ χρεώνεται κυρίως την επιλογή του Ιταλού προπονητή Μπερέτα, που αποχώρησε... κακήν κακώς, ενώ την παρούσα φάση εντάσσεται στο τιμ των συνεργατών του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags